Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa."— Esityksen transkriptio:

1 Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa muita kasveja korkeampana. Juolukan voi sekoittaa mustikkaan. Satunnainen marjastaja ei välttämättä huomaa eroa mustikan ja juolukan välillä, ellei maista. Mustikasta juolukan erottaa vaaleampien versojen ja "rikkinäisemmän" pään perusteella. Juolukassa havaittavissa ristin muotoinen pääty. Juolukan varsi on vaalean puun värinen ja puisempi mustikkaan verrattuna. Juolukan mehu on väritöntä. Kukinto on valkoinen tai lievästi punertava, ruukkumainen.

2 Kanerva Kasvaa kuivahkolla , aurinkoisilla ja happamalla paikoilla, kuten kallioilla ja luodoilla. Kanerva kasvaa cm. Kanerva on Kainuun maakuntakasvi ja kauppayrtti

3 Maitohorsma Maito horsma kuuluu metsän pioneerilajeihin.
Maitohorsma kasvaa yleensä cm pitkäksi. Maitohorsman kukkasen väri on violetti.

4 Mustikka Mustikka on cm korkea kesävihanta varpu, joka pudottaa soikeat lehtensä talveksi . Mustikan marjat ovat tavallisesti sinertävänharmaan vahan peittämät. Mustikka kukkii toukokuusta heinäkuuhun, ja marjoo heinäkuusta jopa lokakuulle kasvupaikasta riippuen. Kukat ovat kellomaisia, sinertävän punaisia ja hallanarkoja. Pölytyksen suorittavat pääasiassa hyönteiset, mutta mustikka voi myös itse pölyttyä. Marjoissa voi olla jopa 40 siementä, mutta keskimäärin näistä vain puolet ovat elinkelpo.

5 Pietaryrtti Pietaryrtti kasvaa noin cm korkeaksi. Pietaryrtti menestyy pihoilla, tienvarsilla, kallioilla sekä merenrannoilla. Pietaryrtti kukkii keltaisena. Pietaryrtti on levinnyt Pohjois-Amerikkaan rikkakasvina. Pietaryrttiä käytettiin keskiajalla rohtona ja karkotteena

6 Piharatamo Piharatamoa käytetään myös luonnonkosmetiikkaan: Ärtyneeseen, epäpuhtaaseen ja näppyläiseen ihoon. Piharatamoa käytetään myös haavojen laastaroimiseen. Piharatamo aiheuttaa myös allergiaa siitepölyn takia.

7 PIHLAJA Pituus 4-10m Kellanvalkeat kukintohuiskilot
Lehdet parilehdykkäiset päätöpäriset Kasvupaikat rehevistä lehdoista karuihin kasvupaikkoihin

8 PUJO PUJO Tuntomerkit: varsi punaruskea, uurteinen
lehdet kapealiuskaiset, alta tiheään vaaleakarvaiset, päältä vihreät kukinto hyvin runsasmykeröinen, mykeröt pienet punaruskeat (joskus kellertävät). Voi kasvaa yli kaksi metriseksi. Kasvaa esim. tien varsilla ja pihoilla.

9 Sananjalka Sananjalan lehdet ovat kolmion muotoiset cm pitkät.

10 SIANKÄRSÄMÖ Siankärsämö kasvaa yleensä 20-70cm korkeaksi. Sen varsi on vankka ja pitkä. Kasvi tekee maa rönsyjä. Sillä on valkoinen tai vaaleanpunainen kukka. Siankärsämö kestää hyvin kuivuutta ja viihtyy ihmisen muokkaamassa ympäristössä. Se viihtyy pelloilla ja pientareilla.

11 vaahtera


Lataa ppt "Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google