Taustaa Yliopistolaki 41§ ja amklaki 30§: opiskeluoikeus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hakija- ja opiskelijapalvelut / Admission and Student Services Agora B 331 Käynti Ahlmaninkadun puolelta / Entrance: Ahlmaninkatu Tuula Maijanen, Tutorkoulutus.
Advertisements

Oodin opintoaikojen rajaus: opinto- oikeuksien päättymispäivien laskenta Määrittelyn ja suunnittelun esittely Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
Tentti- ja kurssi-ilmoittautuminen. Käyttäisimmekö WebOodia, miksi?
Opintoaikojen rajauslaki WebOodissa Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
Oodin opintoaikojen rajaus - muutokset WebOodiin Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
Rajauslain sallimat opintoajat kandidaatin ja maisterin tutkinnoissa sekä lisäajan saamisen periaatteet 3+2 = 5 vuotta Tavoiteaika 5+2 = 7 vuotta Rajauslain.
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Työelämäyhteistyön tiedonhallinnan kehittäminen Vaiheet, työkalut ja roolit Case Sedu, Primus ja Työ tekijäänsä opettaa -hanke.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opintopalvelut / Student and Academic Services T-rakennus, 2. krs / Building T, 2nd floor.
Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja tavoitteen.
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Pienten järjestöjen viestit - Kyselyn tulokset Pienten järjestöjen tapaaminen Anne Ilvonen, OK-opintokeskus & Riitta Kittilä, SOSTE.
KOULULAIS- JA OPISKELIJAKESÄTYÖPAIKAT KESÄLLÄ 2012.
Aloitusluento TIES341 Funktio-ohjelmointi 2 Kevät 2006.
1 Työhyvinvointikartoitus tuntiopettajille ja luennoitsijoille Wahren-opisto.
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Exam –eTentti Jyväskylän yliopistossa IT-palvelut Hannele Rajaniemi.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Ajankohtaista työmarkkinoilta
Suomen UNICEFin vapaaehtoistoiminnan kysely 2017
Lukiolaisen itc.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Th, TtM, kehittämispäällikkö Ulla Korpilahti
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
VIRTA – Opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
Hilkka Kousa Tilastopäällikkö
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista saksan kielen ja kulttuurin/
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Hetuttomien hakijoiden paikan vastaanottaminen opintopolussa
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
LABORATORIOTOIMINNAN AUDITOINTI
VIRTA – opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
Miksi VIRTA-opiskelutietojen kyselyn Kela-käyttöliittymä?
RaJaUSLAKI KERTAUS- ja TÄydennyskoulutus
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
KVTES:n jaksotyöaikauudistus
Varhaiskasvatuksen kysely kunnille koskien hallinnonalaa, kotihoidon ja yksityisen hoidon tuen kuntalisiä sekä palveluseteliä Jarkko Lahtinen ja Johanna.
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
WinOodi versio 4.4 Katri Laaksonen
Oodin version 4.8 yhteenveto
Oodin version 3.7 yhteenveto
Oodi versio 5.0. yhteenveto
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Kauan kaivattu lukujärjestys: Flamman Opintoni-ikkuna
Päällekkäisyys ja AFO-ontologia
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Uusi opinto-oikeus Oodiin
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Tentti- ja kurssi-ilmoittautuminen
Oodin version 3.9 yhteenveto
Oodin kuulumisia OHTJ ip / Sari Zitting
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
Opiskelijoiden terveydenhoitouudistus ja maksujen kerääminen 2020
Järjestötieto muutoksessa
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Terveyden- ja sosiaalihuollon toiminta ja henkilöstöjärjestelyt vuonna 2019 Tehyläisten ammattiosastojen puheenjohtajien ja pääluottamusmiesten näkemyksiä.
Oodin, Sisun ja Opianalyzerin uusi käyttöoikeushakemus
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
Yleisen lisenssijälleenmyyjän kilpailutus
Dynamic Reporting (DR) -raporttien teon parhaat käytännöt
Oodi-version 5.4. yhteenveto
Oodi ja Sisu kahvit Tervetuloa!
Esityksen transkriptio:

OODI-yliopistojen kysely rajauslaista ja lakiperusteisista poissaoloista Taustaa Yliopistolaki 41§ ja amklaki 30§: opiskeluoikeus Tutkinnon suorittamisaikaan ei lasketa poissaoloa, joka johtuu asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaisen palvelun suorittamisesta taikka äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan pitämisestä. Tutkinnon suorittamisaikaan ei lasketa myöskään muuta enintään kahden lukukauden pituista poissaoloa, jonka ajaksi opiskelija on ilmoittautunut poissa olevaksi 39 §:n mukaisesti. Haluttiin selvittää miten korkeakouluissa on tulkittu ja toimittu tämän lakikohdan suhteen

Mihin haluttiin saada vastausta; vastauksia; vertailu Oodiin (22 vastaajaa, 4 yliopistoa ja 16 ammattikorkeakoulua) Pitääkö olla poissaolevaksi ilmoittautunut, että voidaan kirjata lakiperusteinen poissaolo (lukukaudelle)? V: Enemmistöllä pitää Oodi: Ei tarvitse 2. Miten lakisääteinen poissaolo merkitään rekisteriin? Ilmeneekö vain lk –ilmotiedon yhteydessä vai merkitäänkö jonnekin myös aikaväli kuten Oodissa V: Tieto on lukukausikohtainen ja useimmilla lakisääteistä poissaoloa varten on oma koodiarvo (ilmotila: läsnä/poissa/poissa lakisääteisellä syyllä) Oodi: Merkitään aikaväli. Jokainen alkava 153vrk jatkaa opintoaikaa yhden lukukauden.

Minkä verran lakisääteistä syytä pitää olla lukukauden kanssa päällekkäin, että lukukaudelle voidaan merkitä lakisääteinen poissaolo? V: Vastauksissa hajontaa, mutta monilla yksikin vuorokausi päällekkäisyyttä riittävä. Oodi: vrt. kohta 2. 4. - 5. Lakisääteisen poissaolon merkitseminen/huomioonottaminen lukukaudelle, jolle opiskelijalla ei ole lkilmoittautumista? Jos huomioidaan, niin merkitäänkö lakisääteinen poissaolo jälkikäteen rekisteriin? V: Useimmilla pitää olla taustalla poissaoloilmoittautuminen. Ilmoittautumistietoja ei muuteta jälkikäteen. Oodi: Huomioidaan ja merkitään myös jälkikäteen – ilmoittautumistietoja ei tarvetta muuttaa Huomioidaanko lakisääteisiä poissaoloja jälkikäteen (muutoin kuin lisäajan haussa)? Esim. opiskelija toimittaa dokumentit toisen opiskeluvuoden  aikaisesta lakisääteisestä syystä neljännen opiskeluvuoden alkaessa? V: Ei yhdenmukaista vastausta ja vastaukset koskivat monella ensimmäisen vuoden sallittua poissaoloa. Oodi: Huomioidaan

Huomioita vastauksista Rajauslaki koetaan hankalana ja monitulkinnaisena. Kirjauskäytänteet ja lain tulkinta eivät ole samanlaisia: ”yhtä monta versiota kuin korkeakouluja on”. Toivotaan yhtenäisiä ohjeita ja käytäntöjä koko korkeakoulusektorille. Laki ja sen toimintojen seuranta työllistää korkeakouluja varsin runsaasti. Eroavaisuuksia löytyy myös lukukausi/-vuosi ilmoittautumisen muuttamisen käytänteissä, joka lisää haasteita myös tämän osalta.