Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot"— Esityksen transkriptio:

1 Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
Oodi-kahvit Anna Pernu

2 Lukuvuosi-ilmoittautuminen 2018-2019
Ilmoittautumisaika lukuvuodelle on 2.5. – Ohjeet virkailijalle: Ohjeet opiskelijalle:

3 Uudet opiskelijat uusi opiskelija ilmoittautuu läsnäolevaksi ja maksaa AYY:n jäsenmaksun ensisijaisesti Oilin kautta jos opiskelija ei voi ilmoittautua sähköisesti Oilin kautta, hänen tulee maksaa AYY:n jäsenmaksu ja toimittaa kuitti maksusta opiskelijapalvelupisteeseen läsnäoloilmoittautumisen kirjaamista varten suositellaan ilmoittautumaan mennessä

4 Poissaolo ensimmäisenä lukuvuonna 1/2
Ensimmäisenä lukuvuonna opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi vain laissa (yliopistolaki 39 §) mainituin perustein, eli jos hän: suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua; on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai on oman sairauden tai vamman vuoksi kyvytön aloittamaan opintojaan.

5 Poissaolo ensimmäisenä lukuvuonna 2/2
uusi opiskelija ei voi tehdä poissaoloilmoittautumista Oilin kautta, vaan hänen on toimitettava poissaololomake liitteineen jos opiskelijalla on laissa mainittu peruste ilmoittautua poissaolevaksi opintojen ensimmäisenä lukuvuonna ja peruste ajoittuu yhdenkin päivän ajalle aikavälillä – , hän voi halutessaan ilmoittautua poissaolevaksi koko lukuvuodeksi huomioitava kuitenkin poissaolon vaikutus tutkinnon suorittamisaikaan.

6 Tiedonsiirrot ja ilmoittautumisen kirjaaminen uudelle opiskelijalle 1/2
Touko-heinäkuun ajan uusien opiskelijoiden tiedot ovat Opintopolussa. Jos opiskelija ilmoittautuu tänä aikana opiskelijapalvelupisteessä, ilmoittautuminen kirjataan Opintopolkuun. Opintopolusta siirretään Oodiin kaikki maisterivalitut ne kandidaattivalitut, joilla on Opintopolussa tieto opiskelupaikan sitovasta vastaanottamisesta sekä läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautumisesta.

7 Tiedonsiirrot ja ilmoittautumisen kirjaaminen uudelle opiskelijalle 2/2
jälkeen kandidaattivalittujen tietoja siirretään noin kerran viikossa sitä mukaa, kun opiskelija on ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan ja ilmoittautunut läsnä- tai poissaolevaksi. Oodiin siirretään kaikki jäljellä olevat, opiskelupaikan sitovasti vastaanottaneet opiskelijat. jälkeen uusien opiskelijoiden tietoja on sekä Opintopolussa että Oodissa. Läsnä- tai poissaolo-ilmoittautuminen merkitään sekä Opintopolkuun että Oodiin (jos opiskelijan tiedot ovat jo siirtyneet Oodiin).

8 Jatkavat opiskelijat jatkava opiskelija ilmoittautuu läsnäolevaksi ja maksaa AYY:n jäsenmaksun ensisijaisesti WebOodin kautta jos opiskelija ei voi ilmoittautua sähköisesti WebOodin kautta, hänen tulee maksaa AYY:n jäsenmaksu ja toimittaa kuitti maksusta opiskelijapalvelupisteeseen läsnäoloilmoittautumisen kirjaamista varten jatkava opiskelija voi tehdä myös poissaoloilmoittautumisen sähköisesti WebOodin kautta.

9 Lakiperusteiset poissaolot
Yliopistolain 41 § mukaan tutkinnon suorittamisaikaan ei lasketa poissaoloa, joka johtuu asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaisen palvelun suorittamisesta, tai äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan pitämisestä. opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, jotta tutkinnon suorittamisaikaa voidaan em. syiden perusteella pidentää varsinaisen poissaoloilmoittautumisen lisäksi myös syyn todellinen kesto kirjataan Oodiin.

10 Poissaolo muista syistä
Tutkinnon suorittamisaikaan ei lasketa myöskään muuta enintään kahden lukukauden pituista poissaoloa, jonka ajaksi opiskelija on ilmoittautunut hyväksytysti poissaolevaksi ennen opintonsa aloittaneilla enintään neljä lukukautta Huom. sairaudesta tai vammasta johtuva poissaolo ei pidennä käytettävissä olevaa tutkinnon suorittamisaikaa, vaikka opiskelija voi tällä perusteella ilmoittautua poissaolevaksi myös opintojen ensimmäisenä lukuvuonna. Opiskelija voi vedota sairauden tai vamman vaikutukseen opintojen suorittamiseen, jos joutuu hakemaan opinnoilleen lisäaikaa.

11 Lukuvuosimaksujen piiriin kuuluvat opiskelijat

12 Yleistä lukuvuosimaksujen piiriin kuuluvien ilmoittautumisesta 1/2
Lukuvuosimaksujen piiriin kuuluvilla lukuvuosi-ilmoittautuminen on sidottu lukuvuosimaksun maksamiseen. Opiskelija voi ilmoittautua läsnäolevaksi, kun hän on maksanut lukuvuosimaksun, tai hän on esittänyt lukuvuosimaksusta vapauttavan oleskeluluvan, tai jos hänelle on myönnetty Aallon 100 % apuraha lukuvuodelle

13 Yleistä lukuvuosimaksujen piiriin kuuluvien ilmoittautumisesta 2/2
Maksu- ja oleskelulupatietojen tarkistamista varten lukuvuosimaksujen piiriin kuuluva opiskelija tekee lukuvuosi-ilmoittautumisen opiskelijapalvelupisteessä. AYY:n jäsenmaksun tulee olla normaalisti maksettuna, jotta opiskelija voi ilmoittautua läsnäolevaksi.

14 Maksavat opiskelijat Jos kyseessä on maksava opiskelija (opiskelija maksaa itse 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta), maksun tila tarkistetaan talouden excelistä ennen lukuvuosi-ilmoittautumisen kirjaamista: \\work.org.aalto.fi\U100\LVM Jos kyseessä on uusi opiskelija, tieto maksetusta lukuvuosimaksusta kirjataan ilmoittautumisen yhteydessä myös Opintopolkuun.

15 Oleskeluluvan perusteella maksusta vapautetut opiskelijat 1/3
Opiskelija vapautuu lukuvuosimaksun maksamisesta, jos hänellä on jatkuva (A) tai pysyvä (P) oleskelulupa Suomessa pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EU-oleskelulupa Suomessa (tunnus P-EU) EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti Suomessa EU:n sininen kortti Suomessa Maksusta vapauttavan oleskeluluvan tulee olla voimassa lukuvuoden alkaessa (1.8.)

16 Oleskeluluvan perusteella maksusta vapautetut opiskelijat 2/3
Uusien opiskelijoiden oleskelulupatiedot on tarkistettu valinnan yhteydessä Hakijapalveluissa. Jos uusi opiskelija on vapautettu lukuvuosimaksusta oleskeluluvan perusteella, Opintopolussa Ehdollinen valinta -kohta ei ole merkittynä ja maksun tilana on Vapautettu. Jatkavan opiskelijan kohdalla oleskelulupa tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tieto oleskeluluvan tarkistamisesta kirjataan Oodiin: opinto-oikeuden lisätietokenttään merkintä “Oleskelulupa tarkistettu , tarkistajan nimi ja päivämäärä”

17 Oleskeluluvan perusteella maksusta vapautetut opiskelijat 3/3
Oleskeluluvan status tarkistetaan oleskelulupakortista oleskelulupakortin etupuolelta käyvät ilmi sekä oleskeluluvan tyyppi (‘Oleskelulupatyyppi’) että luvan voimassaoloaika (‘Voimassa’). Lisätietoja Migrin sivuilla:

18 Täyttä apurahaa saavat opiskelijat
Opiskelija ei maksa lukuvuosimaksua ja hänelle voi kirjata lukuvuosi-ilmoittautumisen myös siinä tapauksessa, jos hänelle on myönnetty Aallon 100 % apuraha lukuvuodelle (apuraha kattaa koko lukuvuosimaksun). uudella opiskelijalla Opintopolussa Ehdollinen valinta -kohta ei ole merkittynä ja maksun tilana on Vapautettu jatkavalla opiskelijalla Oodissa tieto 100 % apurahasta lukuvuodelle


Lataa ppt "Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google