Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS.
Advertisements

Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa
RYHMÄT SYKSY 2013 RYHMÄTOIMINTA ON MAKSUTONTA KUNTOSALIHARJOITTELUN ABC Fysioterapeutin ohjaamat kuntosaliharjoittelun ABC-kurssit Atalpassa ja TamppiAreenalla.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Työseminaari: erittäin vähän liikkuvat, liikunnasta syrjäytymisvaarassa olevat Hotelli Holiday Inn, Messukeskus
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
Lasten, nuorten ja lapsiperheiden palveluiden nykytila
Tampereen yhdistysrakenne hanke
T IEDOSTA M ENESTYS Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 – Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti Mikko Kesä Minna.
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanke edesauttaa.
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
ISÄT NEUVOLAN PERHETYÖN, PERHEVALMENNUKSEN JA PARISUHDETYÖN SILMIN  ISIEN OSALLISUUS JA LÄSNÄOLO  ISÄ PARISUHTEEN TOISENA OSAPUOLENA Tarja Rantanen,
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Tampere Seurakunnan aamu- ja iltapäivätoiminta lapsen ja perheen tukijana verkostojen viidakossa Miten turvaamme yhdessä jokaiselle pienelle.
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Pelastakaa Lapset ry Itä-Suomen aluetoimisto Lastensuojelupalvelut, Kauppakatu 25 C 4krs., Joensuu Joensuun Perheentalo, Rantakatu 15, Joensuu.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
Soveltaen taitavaksi.
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Perheentalo on matalan kynnyksen yhteisötalo.
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
Nuoret kunnan päätöksenteossa
ASIAKKAAN HAASTEET/ TARPEET (17.1. pohjalta)
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
PERINTEISET SYYSKARNEVAALIT PIDETÄÄN
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Loikkeliini päiväkodin toimintasuunnitelma 2017
OSALLISTU OIKEESTI! Varkauden järjestöpäivä
vaikuttaminen - järjestötoiminnan perusteet ammattiin
Keinoja jäsenten pysyvyyden parantamiseksi
Vasun toteutuminen näkyväksi -huoltajat ja lapset arvioimassa Mervi Räty, varhaiskasvatuksen vastaava, KM.
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
TFT Toimintalinja
RAI-välineiden arviointi Rovaniemen omaisten työryhmässä
Terveys ja maku samalla lautasella
Anna-Kaisa Kortelainen
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
Naapurusto tutuksi Toiminnallinen ryhmä lasta kotona hoitaville vanhemmille Espoon maahanmuuttajapalvelut Maria Bakajic
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tasa-arvotoimikunta Varhaiskasvatuksen hakuprosessista
Jatkettu väliraportin ja nykytilan työstämistä.
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Celian palvelut kirjastosta
Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus
MIELI pt (personal trainer)
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Dos and don’ts #effiefinland #sanomista
Esityksen transkriptio:

Lapsiperheraati Varkaudessa 12.9.2014 Marja-Liisa Honkanen Tavoitteena asiakasnäkökulman vahvistaminen palveluiden kehittämisessä Lähtökohtana neuvola- ja kouluterveydenhuollon ja suun terveydenhoidon asetuksenmukainen toiminta Raatiin haettiin jäseniä lehti-ilmoituksella, www-sivujen kautta ja neuvolan ilmoitustaulun pienellä ilmoituksella Ilmoittautuneita kuusi, kaikki tulivat mukaan

Raadin toiminta Raadin kokoonpanossa huomioitiin raatilaisten ja ammattilaisten tasapaino Toimintalinjoista keskusteltiin raadissa esim. miten ja mitä asioita otetaan esille, teemoittain vai yleisesti Kehittämiskohteet valitaan joka tapaamisessa ja niille nimetään vastuutahot, seuraavassa kokouksessa niihin palataan ja todetaan, miten on edetty/mitä on tehty Kaikkea ei luvata toteuttaa, mutta luvataan selvittää kehittämismahdollisuudet

Kehitetty Neuvolan ryhmätoimintaa ja ryhmien ajankohtaa Suun terveydenhoidon ja neuvolan yhteistyötä Kaupungin nettisivujen sisältöä huomioimaan paremmin lapsiperheet Neuvolan valmiuksia ohjata paremmin erityistilanteissa; monikkoperheet, adoptioneuvonta, uusioperheet Yhteistyötä järjestöjen kanssa

Raati varhaiskasvatuksessa Siirtyi neuvolan perhetyöntekijän saattamana avoimeen varhaiskasvatukseen Kehittämiskohteeksi nousi kesäajan puuttuva toiminta/tuki, joka tärkeää erityisesti paikkakunnalle muuttaneille tai muuten vertaistukea tarvitseville Leikkipuistotapaamisen suunnitteluun kutsuttiin mukaan järjestöjä ja seurakunta kaupungin lisäksi. Raatilaiset hoitivat nämä järjestelyt. Järjestöt ja seurakunta vuorollaan huolehtivat tarjoilut, srk wc tilat käyttöön, kaupunki antoi leikkikalulaatikon avaimet Tilaisuus on avoin kaikille ja vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan Vaihtoehtona olisi ollut järjestää päivähoito lapsille kesäajaksi

Leikkikenttätoiminta kesällä Seitsemän kokoontumiskertaa, joista yksi peruttiin sateen vuoksi ja yksi puistokirppis Osallistujia 13 (peruttu kerta) 130 puistokirppis Palaute: mukavaa vaihtelua, voi tavata muita lapsia ja vanhempia, ei ole liian virallista, helppo tulla, muiden aikuisten ja lasten seura Vertaistuki, lapselle mukavaa touhua, kahvit, mehut ja sormiruuat, mahdollisuus tutustua eri järjestöihin, lelut käytössä Säät suosi, hyvä puisto, kirppis hyvä Tavoitti isiä ja isovanhempia Toivottavasti jatkuu ensi kesänä Kehitettävää; toiminta esittelyjä, kestäisi koko kesän, eri ikäisille suunnattuja toimintoja, isommat tilat, ruokaa pienellä maksulla

Palautetta raadista Odotuksia ei juurikaan ollut. Ylitti odotukset Koetaan asiat kehittämiskohteina eikä valittamisen aiheina Halutaan olla mukana. Osallisuus on tärkeää Tittelittömyys ja tasavertaisuus on vahvuus Asiakkaan toiveet ovat usein kulloisesta elämäntilanteesta riippuvaisia Usein riittää, että tulee kuulluksi Raatilaisten kokoonpano voisi liittyä kehittämiskohteeseen, olla ko palvelun käyttäjiä. Aikataulu ja rajatut kehittämiskohteet hyvät edelleenkin Raati siirtyy seuraavaksi kirjastoon