Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan."— Esityksen transkriptio:

1 1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan isä paremmin työssäsi? 3) Mikä huomio/konkreettinen asia auttaa sinua jatkossa työskentelemään isien kanssa työssäsi?

2  Enemmän verkostoitumista ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa perhekokonaisuuden huomioimiseksi koko prosessin aikana  Isyyttä tulee tukea ja nähdä se voimavarana  Isyys on nostettu marginaalista keskiöön ja toimii kuntoutuksen keskiössä  Puolisot ja päihteet tulee ja menee, mutta isyys pysyy!  Tärkeä aihe: päihteitä käyttävät isät on otettava kehän sisälle vanhemmuudessa, poliittisen päätöksenteon tärkeys korostuu  Isien kanssa kannattaa työskennellä – heidän tarinaansa on kuultava  Asian kohdanneiden lasten tarinoiden tärkeys: lapsille iso merkitys isä-suhteella  Isyyden tukeminen ja vahvistaminen on tärkeää: vanhemmuuden vastuuta ja oikeuksia pitäisi ”tuputtaa” jo raskausaikana  Jokaista isää pitäisi yrittää kuntouttaa lapsen näkökulmasta! 1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa?

3  Isyyden huomioiminen puolison raskausaikana tärkeää vankeusrangaistuksen aikana  Isän huomioiminen tärkeää vanhempana lastensuojelun puolella  Isyys keskeinen nimittäjä työntekijän mielessä  Isyys on myös väkivallattomuuteen tukeva asia – korostaa vastuuta  Varhainen puuttuminen ja ennaltaehkäisy tärkeää  Isän kuuleminen henkilökohtaisesti  Lapselle on tärkeää mielikuva omasta isästä, lapsella on oikeus saada totuudenmukaista tietoa omasta isästään  Isän huomioiminen kantaa pitkälle lapsen elämässä : myös pienten tilanteiden huomioiminen hyvänä asiana  Molemmille vanhemmille annettava yhtälaisesti tietoa vanhemmuudesta ja isille erityisesti omaa materiaalia 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan isiä paremmin työssäsi?

4  Lastensuojelussa tehdään lastensuojelutarpeen selvitysvaiheessa vanhempien haastattelua, ei äidin tai isän haastattelua  Työntekijä tapaa lapset tai tutustuu lapsiin valokuvien kautta -> herättää hyviä keskusteluja  Vertaistukea käyttää enemmän  Työntekijöidenkin olisi hyvä pysähtyä pohtimaan omaa isyyttään ja omaa vanhemmuuttaan – isäkuvan miettiminen  Miehen kuuleminen ja vuoropuhelu  Työn jatkuvuus ja osaamisen lisääminen tärkeää  Poliittinen ja yhteiskunnallinen ohjaus: mahdollisuus tehdä isä- ja miestyötä 3) Mikä huomio/konkreettinen asia auttaa sinua jatkossa työskentelemään isien kanssa työssäsi?


Lataa ppt "1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google