Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa"— Esityksen transkriptio:

1 Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
2014

2 Nykytilanne Tällä hetkellä Lammin vastaanottokeskuksessa on:
n v. lasta , joista suurin osa on alle kouluikäisiä n. 20 lapsiperhettä, joista 8 yksinhuoltajaäitiä

3 Perhetyön periaatteet
SPR:n arvot ja periaatteet Asiakaslähteisyys Säännöllisyys ja suunnitelmallisuus Tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus Perhetyö jaetaan ennaltaehkäisevään työhön ja kriisiperhetyöhön. Perhetyötä vastaanottokeskuksessa toteutetaan pareittain työskennellen.

4 Perhetyössä mukana.. perhetyöstä vastaavan ohjaajan parina voivat olla: sairaanhoitaja sosiaalityöntekijä sosiaaliohjaaja apulaisjohtaja

5 Ennaltaehkäisevä työ Yksi päivä viikossa on varattu perhetyöstä vastaavalle ohjaajalle (seuraavan viikon toimintasuunnittelu) Kotikäynnit. Kaikkien perheiden luona pyritään käymään ainakin kerran viikossa.. Arviointi. Perheen tilanteen kartoittaminen ja tarvittavien tukitoimien järjestäminen Tukitoimet Suomen kielen opetus yksinhuoltajaäideille ja -isille kerran viikossa, jolloin lapsille järjestetään lastenhoito. Perhekerho. Lapsiperheille suunnitelmallista ja ohjattua toimintaa (muutkin asiakkaat ovat tervetulleita) Lahjoitustavarat. Vastasyntyneille äitiyspakkaukset ja tarvittaessa lapsille lahjoituksina saatuja leluja ja vaatteita. Harkinnanvaraiset tukitoimet: Doula- palvelu (neuvolan kautta) lasten kesä- ja perheleirit( SPR Hämeen piirin, Seurakunnat) Naisten vertaistukiryhmä venäjänkielisille naisille, suunnitteilla vastaava ryhmä englanninkielisille naisille Miesten vertaistukiryhmä? (kehittämisvaiheessa)

6 Yhteistyökumppanit Lammin Seurakunta:
- päiväkerho: 3-6v. lapset keskiviikkoisin ja torstaisin, klo - perhekerho: alle 3v lapset vanhempien seurassa, keskiviikkoisin tai torstaisin klo Lammin neuvola: alle kouluikäiset lapset. Valmistava luokka: vastaanottokeskuksen kouluikäiset lapset. Hämeenlinnan Lastensuojelu, KITU (Kidutettujen kuntoutuskeskus, Helsinki), terapeutti Tiina Karra (Terapia - ja työelämäkeskus Profess Oy Tampere).

7 Kriisiperhetyö Mikäli perhekäynnillä herää huoli tai perhe kriisiytyy:
Perhetyön tiimi kokoontuu asian tiimoilta sopiakseen kotikäynnistä ja muista toimenpiteistä. Asiakassuunnitelman toteutus ja seuranta: Asiakaslähtöinen Kotikäynnit, tukitoimet ja ohjaus Muiden ammattilaisten apu: yhteistyö neuvolan, terapeutin, kouluterveydenhoidon ja lastensuojelun kanssa Vastaanottokeskuksen perhekerho ja suomen kielen opetus Seurakunnan päivä- ja perhekerho. Dokumentointi

8 Perhetyön työnjako Perhetyöstä vastaava ohjaaja:
Ennaltaehkäisevä perhetyö Kotikäynnit ja lapsiperheiden tilanteen kartoittaminen Perhekerho ja lastenhoito suomen kielen opetuksen aikana (yksinhuoltajat) Lahjoitustavarat, äitiyspakkaukset Asiakassuunnitelman toteuttaminen ja dokumentointi Sosiaalitiimin: Ennaltaehkäisevä perhetyö Kotikäynnit /keskustelut Asiakassuunnitelman laatiminen ja dokumentointi (UMAREK = asiakastietojärjestelmä) Yhteistyö lastensuojelun kanssa. Tarvittaessa työparina lastenhoidossa suomen kielen opetuksen aikana

9 Perhetyön haasteet ja kehittämistavoitteet
Yksinhuoltajat ovat riskiryhmä. Yksinhuoltajaperheen tukeminen on perhetyön tärkeimpiä kehittämistavoitteita. lastenhoidon järjestäminen: äidin viranomaiskäynnit, kauppareissut, synnyttäminen tai sairastuminen. Yhteiset tempaukset, tapahtumat, retket, tutustumiskäynnit Perheväkivalta. Yhteinen linjaus ja toimintamalli.

10 Lähteet Perhetyömallin ehdotus Lammin vastaanottokeskukselle. Opinnäytetyö, 2013 Evgenia Heikkinen, Olga Jauhiainen Lammin Seurakunta Vauvaperhe turvapaikanhakijana-projekti Liitteet: asiakassuunnitelman lomake perhekerhon suunnitelma.


Lataa ppt "Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google