Tutkimusraportin perusrakenne

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutkielman teko Esityksen perustana on käytetty dos. Marja-Leena Sorjosen 1998 tekemää ohjetta: Ohjeita tutkielman tekoon. Tuula Marila
Advertisements

Kaisa Koskinen Gradunteon eväät
Tutkielman kirjoittaminen
Tutkimussuunnitelma…
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Tutkimusviestintä: tiivistelmä
Ä IDINKIELEN OPETUSTIETEEN TUTKIMUSMENETELM Ä T Yleist ä tutkimuksen luonteesta ja menetelmist ä Kokeellinen tutkimus Ex post facto – tutkimus Seurantatutkimus.
Tekstitaidon vastauksen eteneminen
Seminaarityön rakenteesta
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Teemaseminaari  Tutkimusaiheen valinta –keskustellaan seminaarin osallistujien pohtimista aihepiireistä –rajataan aihetta.
Tieteellisen tekstin konventioita Anna Hermiö
Tieteellisen tekstin konventioita
Laboratoriotyö Putoamiskiihtyvyyden määrittäminen Yksin tai parin kanssa.
KEMIA, seutukunnallinen, vuosiluokkaistettu Tampereen seutu.
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
Johdatus tieteelliseen tutkimukseen Hannu Ruonavaara, kevät 2011 Luento 8: Tutkimuksen kirjoittaminen Tutkimusetiikka.
UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Tutkimussuunnitelma Jaakko Seikkula
Jarl Wahlström MITEN TEHDÄÄN VÄITÖSKIRJA? Psykoterapian monitieteisen tohtorikoulutusohjelman aloitusseminaari
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
Etelä-Suomen Sote-alue (järjestämisvastuu) Etelä-Suomen neuvottelukunta Verkosto kaikkien eri toimijoiden kesken. 1-2 krt vuodessa puolen päivän työseminaari.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen
Raportointiohjeen muutokset 2017
OPINNÄYTETYÖN RAKENNE
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Tekniikan alan kesäkandiseminaari 2017 Tiede ja tieteen pelisäännöt
Tieteellisen tekstin konventioita
JOHDANTO.
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Asiatekstin rakennemalleja
Piia Silvennoinen - Laurea-ammattikorkeakoulu
Tutkielman teko-ohjeet
Tutkimus terveystiedonopetuksessa
Ohjeita….
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
Opinnäytetyön otsikko
Tieteellisen kirjoittamisen kurssi
Tutkimuksen abc.
Tieteellinen kirjoittaminen
Asiatekstin rakennemalleja
Tekstin kokonaisrakenne ja argumentointi
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Referaatti eli seloste.
Kotiessee Ohjeet.
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
OPPIMAAN OPPIMINEN (1.vsk).
Tieteellisen tekstin peruselementit
Essee ÄI5-kurssi.
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Mielipiteen, kannanoton, vastineen kirjoittamisesta
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Novellianalyysin kirjoittaminen
K 4.3. Kandidaatin tutkielma ja tutkielmaopinnot (10 op)
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
TE3- seurantatutkimus Seurantajakso n. 1 viikko ( )
Koulutusesityksen otsikko
Skeema 1 Ohjeet tutkimuksen tekemiseen
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Pro gradu -tutkimuksen ohjausseminaarit
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Itsemonitorointi verkkokurssilla
Oma nimi | Opettajan nimi | Koulu
KAUPPAHALLI PAIKKA: ”Kauppahalli”, jossa myyjät ja ostajat kohtaavat
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN
Luonnontiedeaiheinen projekti
Esityksen transkriptio:

Tutkimusraportin perusrakenne Tieteellisen kirjoittamisen kurssi Hanna Kosonen

Tutkimusraportin rakenne 1/2 Introduction Methods Results Discussion Huom! Erityisesti laadullisissa tutkimuksissa rakenne voi olla edellä mainittua vapaampi siten, ettei teoriaa, menetelmiä ja tuloksia ole erotettu omiksi luvuikseen. Tulosten käsittelyluvut etenevät ilmiöitä analysoiden, selittäen ja tulkiten esimerkiksi temaattisessa järjestyksessä.

Tutkimusraportin rakenne Nimiölehti eli kansi Tiivistelmä Sisällys Johdanto Teoreettinen tausta Menetelmät ja aineisto Tulokset Loppuluku Lähteet Liitteet

Pääotsikko Täsmällinen ja informatiivinen Ilmaisee aiheen ja näkökulman, ei liian yleinen Voi olla kaksiosainen (pää- ja alaotsikko). Jos alkuosa erotetaan jälkiosasta pisteellä, huutomerkillä tai kysymysmerkillä, kummassakin otsikon osassa käytetään isoa alkukirjainta: Tulta päin! Tutkimuskohteena palomiehen työ, yhteisö ja identiteetti Jos otsikossa käytetään kaksoispistettä tai ajatusviivaa, jälkiosa voi alkaa joko isolla tai pienellä alkukirjaimella: Oppijoiden suomi: Koulutettujen aikuisten käsitykset ja kompetenssit Oppijoiden suomi: koulutettujen aikuisten käsitykset ja kompetenssit

ei lähteitä, ei yksityiskohtia kirjoitetaan viimeiseksi. Tiivistelmä esittelee tutkimuksen tavoitteen, kohteen, aineiston, menetelmät sekä päätulokset ja päätelmät. itsenäinen teksti määrämittainen ei lähteitä, ei yksityiskohtia kirjoitetaan viimeiseksi.

Sisällys Alalukuja luetaan suhteessa ylempitasoiseen lukuun, eli niitä käytetään yläluvun sisältöjen jäsentämiseen. Alalukuja oltava vähintään kaksi: ei ”orpoja” alalukuja! Otsikoinnin symmetria

Mikä pielessä? 5 Uudistukset 5.1 Tahot uudistusten taustalla 5.2 Uudistusten kaksi aaltoa 5.3 Mitä saavutettiin? 5.4 Tulosten mittaamisen ongelmat 22.11.2017

Teoreettinen tausta Teoreettisen taustan esittelyssä keskeiset teokset suhteutetaan toisiinsa. Irrallisen luetteloinnin sijaan voi edetä tarkasteltavaa aihetta tai näkökulmaa mukaillen. Tutkimusraportoinnissa aikamuotona on preesens, kun viitataan johonkin teoreettiseen malliin ja imperfekti, kun viitataan johonkin yksittäiseen tutkimukseen, joka julkaistiin tiettynä vuonna.

Johdannon malli (Swales 1990) Luo tutkimuskenttä: Osoita aiheen tärkeys tai ajankohtaisuus. / Tee yleistyksiä. / Tee katsaus aiempaan tutkimukseen. Luo itsellesi paikka tutkimuskentässä: Tarkastele kriittisesti aiempaa tutkimusta. / Osoita aukko tai puute perustellen. / Aseta ja herätä kysymyksiä. / Sido työsi traditioon. Ota oma paikkasi tutkimuskentässä: Esitä tutkimuksen tavoitteet. / Esittele tutkimus. Kerro tekstin rakenteesta.

Loppuluku (Kniivilä ym. 2012) Päätäntäluku kannattaa kirjoittaa pariksi johdannolle. Siinä tarkastellaan alussa herätettyjä tutkimuskysymyksiä, kootaan tulokset ja niistä tehdyt päätelmät sekä arvioidaan tutkimuksen onnistumista kriittisesti. Pohdinnassa suhteutetaan tulokset aikaisempaan tietoon ja lopuksi laajennetaan tarkastelua eli katsotaan omaa tutkimusta laajemmasta viitekehyksestä. Sopivia nimiä loppuluvulle ovat muun muassa Pohdinta, Päätäntö, Lopuksi, Tulosten tarkastelu tai Tulokset ja pohdinta.

Lähteet Lähdeluettelo sisältää kaikki käytetyt lähteet ja vain käytetyt lähteet. Lähdeluettelo voidaan perustellusti jakaa lähdetyypeittäin (esim. aineisto- ja tutkimuskirjallisuuslähteisiin).

Lähteitä Hirsjärvi, Remes & Sajavaara 2007: Tutki ja kirjoita. Tammi, Helsinki. Kinnunen, Merja & Löytty, Olli (toim.) Tieteellinen kirjoittaminen. Tampere: Vastapaino. Kniivilä, Lindblom-Ylänne, Mäntynen 2007: Tiede ja teksti. Svinhufvud, Kimmo 2007: Gradutakuu. Tammi, Helsinki. Swales, John 1990: Genre Analysis. English in academic research settings.