Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Essee ÄI5-kurssi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Essee ÄI5-kurssi."— Esityksen transkriptio:

1 Essee ÄI5-kurssi

2 Mitä essee on? Avautuu kirjoittajan oman otsikon kautta; usein otsikkoon sisältyy tehtävänannon ydin. On luovan kirjoittamisen laji, jolla voi olla sekä asiatekstin että kaunokirjallisen tekstin piirteitä. Perustelee väitteitä, esittää retorisia kysymyksiä, argumentoi. Esittelee ja referoi lähdetietoa täsmällisin viittein.

3 Eroaa referaatista: referaatti esittelee, essee luo omaa suhdetta esiteltyyn.
Viihdyttää ja toimii samalla perinteisenä tiedollisen osaamisen näyttötekstilajina. Erottuu esseevastauksesta, joka on suppeampi ja usein ilman otsikkoa.

4 Millainen on esseen rakenne?
Jakautuu kappaleisiin, joista kukin esittää näkökulman otsikon asiaan niin, että kullakin kappaleella voisi olla oma otsikkonsa (lopullinen essee yleensä ilman väliotsikoita). Sitoo kappaleet juohevasti toisiinsa loogiseen järjestykseen (muodostaen esim. aika-, paikka-, luokittelu-, vastapari- tai erittelyrakenteen).

5 Mitä merkitsee oma suhde asiaan?
Samanmielisyyden ja/tai erimielisyyden ilmaisemista ihmettelyä kysymistä vastaväitteitä lisävalaistuksen tuomista omien kokemusten, elämysten tai tunteiden kautta tietoa omien lähteiden kautta

6 uusien näkökulmien avaamista
väärän tiedon oikaisua perustelemista esteettistä retoriikkaa (kirjoittaja voi toimia meikkaajana, joka tekee asiasta kauniimman, esim. lisäämällä aiheeseen kaunokirjallisia aineksia) omaa ajattelua, joka on tehty näkyväksi.

7 Lähde: Opetushallitus, http://www02. oph
Lähde: Opetushallitus, Luettu


Lataa ppt "Essee ÄI5-kurssi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google