Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA
Advertisements

Maire Mäki Johtaja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto
Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
SEINÄTÖN PAJA- VERKOSTOTAPAAMINEN Työpaja-seinillä ja ilman
Taustaa Valtaosa suomalaisista nuorista voi hyvin, mutta sosiaalinen ja henkinen syrjäytyminen on lasten ja nuorten keskuudessa lisääntynyt yhteiskunnan.
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
Taustaa Valtaosa suomalaisista nuorista voi hyvin, mutta sosiaalinen ja henkinen syrjäytyminen on lasten ja nuorten keskuudessa lisääntynyt yhteiskunnan.
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Monialainen viranomaisyhteistyö ja etsivä nuorisotyö osaksi nuorisolakia sekä etsivästä nuorisotyöstä ja nuorten työpajatoiminnasta.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Nuorisolain uudistuksen sanoma kunnille Jaana Walldén, Nuorisoyksikkö
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Nuorisotoimen ja oppilaitosten yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet
Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto nuorisolaissa 72/2006 Nuorten elinolot –seminaari Forssa Jaana Walldén p
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä Kokkola Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
NUORISOLAKIUUDISTUS Monialainen viranomaisyhteistyö ja etsivä nuorisotyö nuorisolaissa (Laki 693/2010) (HE 1/2010 vp) Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Etsivä nuorisotyö.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Monialaisen viranomaisyhteistyön ja etsivän nuorisotyön lakisääteistäminen Lapin läänin työpajapäivä
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Tajua Mut! -toimintamalli koulutus
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Nuorisolain uudistaminen
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
TET =Työelämään tutustuminen
Tajua Mut! -toimintamalli koulutus
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Kelpo-hanke Amisto
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
KOSKI-palvelu ja TEM HE 72/2017: Opetushallitus ylläpitää opinto- ja tutkintotietojen luovutuspalvelua, jolla tässä laissa mainituissa rekistereissä ja.
Tajua Mut! -toimintamalli koulutus
Saana Rantsi
TET =Työelämään tutustuminen
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Ajankohtaista nuorten työpajatoiminnasta Varsinais-Suomen työpajaseminaari TURKU Jaana Walldén.
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Monialaiset ohjaus- ja palveluverkostot Lapissa
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
ETSIVÄN NUORISOTYÖN TILASTOT JA VAIKUTUKSET KUNTA VUOSI
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2 Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9.2.2017 Merja Hilpinen

Etsivä nuorisotyö Tilastoja vuosi 2015 etsiviä nuorisotyöntekijöitä oli 555, htv määrä 449 tavoitettiin 18 900 nuorta henkilökohtaisella tasolla tavoitetuista nuorista oli toimenpiteissä 13 760, (n. 4700 ei ollut vielä toimenpiteissä) parhaiten tavoitetaan 16-20-vuotiaat ja 21-25-vuotiaat nuoret kolmannes nuorista tulee oppilaitosten kautta

Nuorisolaki 1285/2016 2 § Lain tavoite Tämän lain tavoitteena on: 1) edistää nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä kykyä ja edellytyksiä toimia yhteiskunnassa; 2) tukea nuorten kasvua, itsenäistymistä, yhteisöllisyyttä sekä niihin liittyvää tietojen ja taitojen oppimista; 3) tukea nuorten harrastamista ja toimintaa kansalaisyhteiskunnassa; 4) edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista; 5) parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat: 1) yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys; 2) kestävä kehitys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen; 3) monialainen yhteistyö

10 § Etsivä nuorisotyö (Nuorisolaki 1285/2016) Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaansa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön.

etsivä nuorisotyö jatkuu… Kun kunta järjestää etsivää nuorisotyötä, sen tulee nimetä etsivän nuorisotyön toimeenpanosta vastaava kunnan viranhaltija tai kuntaan työsopimussuhteessa oleva henkilö. Etsivällä nuorisotyöntekijällä on oltava riittävä koulutus ja kokemus nuorten kanssa tehtävästä työstä. Etsivää nuorisotyötä voivat järjestää kunta tai useammat kunnat yhdessä. Kunta voi järjestää etsivää nuorisotyötä hankkimalla palveluja myös nuorten palveluja tuottavalta yhteisöltä, jolloin kunta vastaa siitä, että sen hankkimat palvelut järjestetään tämän lain mukaisesti. Etsivä nuorisotyö aloitetaan ensisijaisesti perustuen nuoren itsensä antamiin tietoihin ja hänen omaan arvioonsa tuen tarpeesta. Etsivä nuorisotyö voidaan aloittaa myös muiden viranomaisten luovuttamien tietojen perusteella.

11 § Tietojen luovuttaminen etsivälle nuorisotyölle (Nuorisolaki 1285/2016) Tietojen luovuttamisen edellytyksenä etsivää nuorisotyötä varten on nuoren suostumus, jollei tässä laissa tai muualla toisin säädetä. Nuoren yksilöinti- ja yhteystiedot on sen estämättä, mitä tietojen salassapidosta säädetään, luovutettava nuoren kotikunnalle etsivää nuorisotyötä varten seuraavasti: 1) opetuksen järjestäjän on luovutettava tiedot perusopetuksen päättäneestä nuoresta, joka ei ole sijoittunut perusopetuksen jälkeisiin opintoihin; 2) koulutuksen järjestäjän on luovutettava tiedot nuoresta, joka keskeyttää opinnot ammatillisessa koulutuksessa tai lukiokoulutuksessa; 3) puolustusvoimien ja siviilipalveluskeskuksen on luovutettava tiedot nuoresta, joka vapautetaan varusmies- tai siviilipalveluksesta palveluskelpoisuuden puuttumisen takia tai joka keskeyttää palveluksen.

( 11 § jatkoa…) Opetuksen tai koulutuksen järjestäjä, puolustusvoimat ja siviilipalveluskeskus voivat jättää tiedot 2 momentissa tarkoitetusta nuoresta luovuttamatta, jos ne arvioivat käytettävissään olevien tietojen perusteella ja nuoren tilanne ja tuen tarve kokonaisuudessaan huomioon otettuna, ettei nuori ole 10 §:ssä tarkoitettujen palvelujen ja muun tuen tarpeessa. Myös muu kuin edellä tässä pykälässä tarkoitettu viranomainen ja Kansaneläkelaitos voivat salassapitosäännösten estämättä luovuttaa nuoren kotikunnalle etsivää nuorisotyötä varten nuoren yksilöinti- ja yhteystiedot, jos viranomainen tai Kansaneläkelaitos arvioi tehtävässään saamiensa tietojen perusteella ja nuoren tilanne ja tuen tarve kokonaisuudessaan huomioon otettuna nuoren tarvitsevan viipymättä tukea päästäkseen palvelujen ja muun tuen piiriin.

Etsivän nuorisotyön tarkoitus etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin etsiä tuen tarpeessa oleva nuori ja hakea hänen tarpeitaan tukevia palveluja ja tukea niihin hakeutumisessa vastata tuentarvepyyntöihin (viranomaiset, muut tahot ja nuori itse) pitää yhteyttä nuoriin, tavata nuoria siellä missä nuoret ovat suunnitella yhdessä, nuoren lähtökohdista, nuoren antamien tietojen perusteella polkua elämänkulun tueksi painottaa työssään varhaisen tuen ja matalan kynnyksen periaatetta tehdä yhteistyötä nuorille suunnattujen palveluntuottajien kanssa esim. oppilaitosten, ohjaamojen ja nuorten työpajatoiminnan kanssa havainnoida nuorten elinoloja kunnassa on olla mukana kunnan monialaisessa yhteistyössä ja ohjaus- ja palveluverkostossa

Etsivä nuorisotyö ja monialaiset kehittämishankkeet etsivä nuorisotyö ei käytä julkista valtaa (nuoren osallistuminen vapaaehtoista, suunnitellaan yhdessä) kehittämishankkeisiin osallistuttaessa etsivän nuorisotyön tulee täyttää nuorilaissa säädetyt sisällöt etsivä nuorisotyö käyttää sille luotua henkilörekisteriä, josta kunta vastaa monialaisissa kehittämishankkeissa saatetaan edellyttää myös muiden tietojärjestelmien käyttöä ja silloin etsivän nuorisotyöntekijä tallentaa palveluunsa osallistuneen nuoren tiedot kehittämishankkeen järjestelmään

Kiitos