Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ETSIVÄN NUORISOTYÖN TILASTOT JA VAIKUTUKSET KUNTA VUOSI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ETSIVÄN NUORISOTYÖN TILASTOT JA VAIKUTUKSET KUNTA VUOSI"— Esityksen transkriptio:

1 ETSIVÄN NUORISOTYÖN TILASTOT JA VAIKUTUKSET KUNTA VUOSI
Muokkaa kaikkiin korostettuihin kohtiin oman kunnan/toiminta-alueen tiedot ja poista korostukset ja ohjetekstit. Voit halutessasi muokata, poistaa ja lisätä dioja tai tehdä vastaavat diat oman organisaation pohjilla.

2 ETSIVÄN NUORISOTYÖN KESKEISET TILASTOT VUOSI
Etsivä nuorisotyö työskenteli [x] nuoren kanssa Nuoret ohjautuivat etsivään nuorisotyöhön [mitä kautta %] Etsivän nuorisotyön nuorten pääasiallinen toiminta [status, esim. opiskelija, työtön työnhakija… %] Nuorten pääasiallinen toimeentulo [%] Nuorten asumismuodot [%] Lähde: PARent –järjestelmä /

3 MITÄ KAUTTA TAVOITETUT NUORET OHJAUTUIVAT ETSIVÄÄN NUORISOTYÖHÖN?
1. % nuorista [taho] 2. % nuorista [taho] 3. % nuorista [taho] [Tuo tähän excelistä välilehdeltä 1 – Ohjautuminen ENTiin, kaaviokuva] ENT tukee nuoria hakemaan heille kuuluvia etuuksia, jos he eivät jo ole niiden piirissä. ENT tukee heitä myös siirtymään viimesijaiselta tukimuodolta eteenpäin kohti työelämää.

4 NUORTEN PÄÄASIALLINEN TOIMINTA TAVOITTAMISEN AIKAAN?
1. % nuorista [toiminta] 2. % nuorista [toiminta] 3. % nuorista [toiminta] [Tuo tähän excelistä välilehdeltä 2 – Pääasiallinen toiminta, kaaviokuva] ENT tukee nuoria hakemaan heille kuuluvia etuuksia, jos he eivät jo ole niiden piirissä. ENT tukee heitä myös siirtymään viimesijaiselta tukimuodolta eteenpäin kohti työelämää.

5 NUORTEN PÄÄASIALLINEN TOIMEENTULO TAVOITTAMISEN AIKAAN?
1. % nuorista [toimeentulomuoto] 2. % nuorista [toimeentulomuoto] 3. % nuorista [toimeentulomuoto] [Tuo tähän excelistä välilehdeltä 3 – Pääasiallinen toimeentulo, kaaviokuva] ENT tukee nuoria hakemaan heille kuuluvia etuuksia, jos he eivät jo ole niiden piirissä. ENT tukee heitä myös siirtymään viimesijaiselta tukimuodolta eteenpäin kohti työelämää.

6 NUORTEN ASUMISMUOTO TAVOITTAMISEN AIKAAN?
1. % nuorista [asumismuoto] 2. % nuorista [asumismuoto] 3. % nuorista [asumismuoto] [Tuo tähän excelistä välilehdeltä 4 – Pääasiallinen asumismuoto, kaaviokuva] ENT tukee nuoria hakemaan heille kuuluvia etuuksia, jos he eivät jo ole niiden piirissä. ENT tukee heitä myös siirtymään viimesijaiselta tukimuodolta eteenpäin kohti työelämää.

7 TYÖSKENTELYN AIKANA TAPAHTUNEET MUUTOKSET
Nuoret ohjautuivat etsivän nuorisotyön jälkeen [taho, toimija, palvelu %] Nuoret antavat etsivälle nuorisotyölle arvosanan [x] (asteikolla 1-5) Nuorten kokemusten mukaan [muutama nosto onnistumisista nuorilta kerätyn palautteen, Sovarin ym. perusteella, erityisesti nuorten omien tavoitteiden toeutuminen] Lähde: Sovari –mittari / palautekyselyt ja –haastattelut / PARent –järjestelmä /

8 MIHIN ERILAISIIN PALVELUIHIN/TOIMENPITEISIIN NUORET OVAT OHJAUTUNEET?
1. % nuorista [palvelu/toimenpide] 2. % nuorista [palvelu/toimenpide] 3. % nuorista [palvelu/toimenpide] [Tuo tähän excelistä välilehdeltä 5 – Ohjautuminen eteenpäin, kaaviokuva] ENT tukee nuoria hakemaan heille kuuluvia etuuksia, jos he eivät jo ole niiden piirissä. ENT tukee heitä myös siirtymään viimesijaiselta tukimuodolta eteenpäin kohti työelämää.

9 NUORTEN KOKEMUKSET ETSIVÄSSÄ NUORISOTYÖSSÄ
[x] % nuorista on tyytyväisiä etsivältä saamaansa tukeen [x] % nuorista on kokenut selkeän muutoksen tilanteessaan etsivän nuorisotyöntekijän tuen myötä [x] % nuorista on kokenut sosiaalista vahvistumista etsivän nuorisotyön asiakkuuden aikana [x] % nuorista on saanut lisää omatoimisuutta arjen asioissa [x] % nuorista kokee entistä vahvemmin, että voi selvitä ongelma-tilanteista jatkossa ja vaikuttaa elämänsä kulkuun Lähde: Sovari –mittarin raportti:

10 NUORTEN KOKEMUKSET ETSIVÄSSÄ NUORISOTYÖSSÄ
[Nostot muusta mahdollisesta kerätystä laadullisesta tiedosta, palautteesta ym.] KESKEISENÄ MUUTOS JA NUOREN OMAT TAVOITTEET! (esim. vertailu alkukartoitusten ja loppukartoitusten välillä) ESIM. Kyky hyödyntää muita palveluita  Luottamus yhteiskuntaan ja palveluihin, valmiudet ja motivaatio palveluihin kiinnittymiseen, omien tavoitteiden saavuttaminen, oman polun löytyminen Etsivän nuorisotyön arviointi Avun ja tuen tarjoaminen Tavoitettavuus Luottamus ja kuunteleminen Muutokset sosiaalisen vahvistumisen osa-alueilla ja muutoksen suunta Itsetuntemus Sosiaaliset taidot Arjen asioiden hallinta Opiskelu- ja työelämävalmiudet Elämänhallinta ja tavoitteet Lähde: Nuorilta kerätty palaute, alkukartoitus- ja loppukartoitushaastattelut/lomakkeet

11 ETSIVÄN NUORISOTYÖN AIKAANSAAMAT SÄÄSTÖT*?
*LASKETTU ESIMERKINOMAISESTI TOIMEENTULOTUELLA, JOKA ON VIIMESIJAINEN ETUUS. SUURIN OSA NUORISTA EI SIIRRY ETSIVÄSTÄ NUORISOTYÖSTÄ SUORAAN TYÖELÄMÄÄN, MUTTA USEIN VIIMESIJAISELTA ETUUDELTA ETEENPÄIN VIEVILLE ETUUKSILLE, KUTEN OPINTOTUELLE TAI TYÖMARKKINATUELLE. YHTEISKUNNAN SÄÄSTÖT EIVÄT NÄISSÄ TAPAUKSISSA OLE MERKITTÄVIÄ ENTIN PÄÄTTÄMISEN HETKELLÄ, MUTTA SÄÄSTÖJÄ VOI SYNTYÄ PITKÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ (TYÖLLISTYMISEN AIKAISTUMINEN) Muokkaa kaikkiin korostettuihin kohtiin oman kunnan/toiminta-alueen tiedot ja poista korostukset ja ohjetekstit. Voit halutessasi muokata, poistaa ja lisätä dioja tai tehdä vastaavat diat oman organisaation pohjilla.

12 TÄMÄ SÄÄSTÖLASKELMA ON YKSINKERTAISTETTU ESIMERKKI
JOSSA VERRATAAN ETSIVÄN NUORISOTYÖN KUSTANNUKSIA/HTV VAIN TOIMEENTULOTUKEEN KUVATAAN TEOREETTISIA MAHDOLLISIA SÄÄSTÖJÄ VAIN TYÖLLISTYMISEN AIKAISTUMISEN JA VIIMESIJAISELTA TUKIMUODOLTA ETEENPÄIN SIIRTYMISEN KAUTTA Muokkaa kaikkiin korostettuihin kohtiin oman kunnan/toiminta-alueen tiedot ja poista korostukset ja ohjetekstit. Voit halutessasi muokata, poistaa ja lisätä dioja tai tehdä vastaavat diat oman organisaation pohjilla.

13 NUORTEN ELÄMÄNTILANTEIDEN MUUTOSTEN VAIKUTUKSET TOIMEENTULOTUKEEN VUONNA 20XX
- Oman kunnan keskimääräinen toimeentulotuki (€/kk) - Oman kunnan ENT-kustannukset (€/htv/vuosi) - Etsivän nuorisotyön päättäneistä nuorista [x] siirtynyt toimeentulotuelta jollekin muulle tuelle [x nuorta] tai palkansaajaksi [x nuorta] [x] htv etsivässä nuorisotyössä Kustannukset [x] €/vuosi yhteensä Etsivän nuorisotyön resurssit ja kustannukset kunnassa [x] nuorta Toimeentulotuki yhteensä [x] €/vuosi Etsivään nuorisotyöhön tulleiden nuorten toimeentulotuki yhteensä [x] nuorta siirtynyt pois toimeentulotuelta [x] € säästöt yhteensä toimeentulotuissa/vuosi Etsivän nuorisotyön päättäneiden nuorten tuottamat säästöt toimeentulotuissa ENT tukee nuoria hakemaan heille kuuluvia etuuksia, jos he eivät jo ole niiden piirissä. ENT tukee heitä myös siirtymään viimesijaiselta tukimuodolta eteenpäin kohti työelämää.

14 KUINKA MONEN NUOREN TYÖLLISTYMISTÄ ETSIVÄN NUORISOTYÖNTEKIJÄN TULISI AIKAISTAA, JOTTA HÄN OLISI KATTANUT OMAT PALKKAKUSTANNUKSENSA? Muokkaa kaikkiin korostettuihin kohtiin oman kunnan/toiminta-alueen tiedot ja poista korostukset ja ohjetekstit. Voit halutessasi muokata, poistaa ja lisätä dioja tai tehdä vastaavat diat oman organisaation pohjilla.

15 TOIMEENTULOTUELTA TYÖELÄMÄÄN – SÄÄSTÖT YHTEISKUNNALLE
Toimeentulotuki vuodessa/nuori [x] € = säästöt yhteiskunnalle Etsivän nuorisotyöntekijän kustannukset/htv [x] € = kulut yhteiskunnalle Yhden etsivän nuorisotyöntekijän palkkakustannusten kattamiseen tarvittava työpanos/vuosi: Etsivän nuorisotyöntekijän pitäisi aikaistaa [x] nuoren työllistymistä yhdellä vuodella [x] nuoren työllistymistä kahdella vuodella TAI [x] nuoren työllistymistä viidellä vuodella

16 KEIDEN KANSSA ETSIVÄN NUORISOTYÖN TULISI TYÖSKENNELLÄ?
Pitkäaikainen intensiivinen tuki haastavimmassa tilanteessa oleville nuorille  Nuoria/htv on vähemmän, mutta syrjään jäämisen kierre voidaan katkaista ja työllistyminen voi aikaistua useammalla vuodella Lyhytaikainen kevyt tuki nuorille, joilla on pieniä pulmia  Nuoria/htv on enemmän, mutta etsivän nuorisotyön vaikutukset työllistymisen aikaistumiseen ovat vähäisemmät, sillä nuoret työllistyvät todennäköisemmin myös itsenäisesti Pieni tuentarve + korkea motivaatio Pieni tuentarve + alhainen motivaatio Suuri tuentarve + korkea motivaatio Suuri tuentarve + alhainen motivaatio Nuoret siirtyvät helposti eteenpäin muutaman tapaamisen jälkeen, nuoria voidaan tavata määrällisesti paljon (neuvonta, kevyt ohjaus) Nuoret siirtyvät helposti eteenpäin muutaman tapaamisen jälkeen, nuoria voidaan tavata määrällisesti melko paljon (motivointi, kannustus) Nuoret tarvitsevat enemmän ohjausta ja tukea haasteiden ratkaisemiseen, nuoria voidaan tavata määrällisesti melko vähän (neuvonta, intensiivinen ohjaus, palveluihin ohjaus) Nuoret tarvitsevat paljon ohjausta, tukea ja kannustusta haasteiden ratkaisemiseen, nuoria voidaan tavata määrällisesti vähän (neuvonta, intensiivinen ohjaus, kannustus ja motivointi, palveluihin ohjaus) ENT tukee nuoria hakemaan heille kuuluvia etuuksia, jos he eivät jo ole niiden piirissä. ENT tukee heitä myös siirtymään viimesijaiselta tukimuodolta eteenpäin kohti työelämää.

17 ETSIVÄN NUORISOTYÖN RESURSSIEN KOHDENTAMINEN JA SÄÄSTÖT YHTEISKUNNALLE
Pieni tuentarve + korkea motivaatio Pieni tuentarve + alhainen motivaatio Suuri tuentarve + korkea motivaatio Suuri tuentarve + alhainen motivaatio Mahdollisuus aikaistaa nuoren työllistymistä hieman (vrt. ilman etsivän nuorisotyön ohjausta), edellyttää vähän resursseja/nuori Työllistyy todennäköisesti myös itsenäisesti Mahdollisuus aikaistaa nuoren työllistymistä useammalla vuodella (vrt. ilman etsivän nuorisotyön ohjausta), edellyttää paljon resursseja/nuori Suuri riski jäädä syrjään ilman tukea

18 KIITOS Yhteystiedot: Nimi Sukunimi – organisaatio


Lataa ppt "ETSIVÄN NUORISOTYÖN TILASTOT JA VAIKUTUKSET KUNTA VUOSI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google