Työelämäosaajana OKM.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työelämäyhteistyön tiedonhallinnan kehittäminen Vaiheet, työkalut ja roolit Case Sedu, Primus ja Työ tekijäänsä opettaa -hanke.
Advertisements

Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät sekä yliopettajapäivät Seinäjoella Aija Töytäri-Nyrhinen, TtL Projektipäällikkö.
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Työnimi työpaikkakouluttajan verkkoalustalle Tredun toiminnassa olevan verkkoalustan jatkojalostaminen ja avaaminen valtakunnalliseen käyttöön. Toteutetaan.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Omnian oppisopimustoimisto. Oppisopimuskoulutus osana Suomen koulutusjärjestelmää Yliopisto Ammattikorkeakoulu Esi- ja perusopetus Lukio Erikoisammattitutkinnot.
LTOL-JAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Vuosikokous
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tulevaisuuden haasteet ja ratkaisut Ylijohtaja Mika Tammilehto
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 NMI Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Tunnistaa opinnoissaan hitaasti etenevät ja keskeyttämisvaarassa olevat opiskelijat.
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
Reformi haltuun OKM.
LARK5-hankkeen workshop Sari Mikkola
HelliTalent Moniammatillisesti toimien - yhdessä yrittäen
Järjestöverkoston tapaaminen
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
ASIAKAS SUUNNITTELUN KESKIPISTEENÄ VERKOSTOISTA VOIMAA MAAHANMUUTTAJAÄITIEN S 2-OPETUKSEEN Sosiaalialan asiantuntijapäivät Anita Nikkanen,
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
Ammatillisen koulutuksen reformi ja ohjaamo-toiminta
LARK 5 MERCURIAn osahanke
Tervetuloa Innokylään
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Mitä VamO-hankkeessa on meneillään Rovaniemellä
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Kuntatieto-ohjelma - Oulun kaupungin pilotointiprojekti
Maahanmuuttajien korkeakoulutus
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Ammatinen koulutus uudistuu
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
(Amiedun koordinaatiohanke)
Kysely opintojen ohjauksesta
Ammatillinen tutkinto urheilijoille
HIEKKIKSEN YRITTÄJYYSKASVATUSHANKE
Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Opinnollistamisen pähkinät
Varhaisvuosien erityiskasvatuksenhanke 2005 – 2007 VARVEKA
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Klo – Polut hankkeen työkokous Yhteisen toimintamallin työstö pienryhmissä ja yhteinen purku.
THL:n tuki kehittämishankkeille
OPA - Ohjaamista ja palautetta digitaalisesti
Taitava-hankkeen hyvät käytänteet
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Tervetuloa Innokylään!
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Osallisuuden toimintamalli
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
10 askelta onnistumiseen
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
YHDESSÄ TULEVAAN –
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Opetussuunnitelma -> oppisopimus
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

Työelämäosaajana OKM

Toteuttajat ja budjetti LAPPIA (koordinaattori) 84 375 OSAO 59 375 RKK 59 375 YSAO 59 376 SEDU 59 375 SALPAUS 59 375 KPEDU 59 375 VAASAN KAUPUNKI 59 375 YHTEENSÄ 500 625

Tulokset Työpaikalla tapahtuvan oppimisen asiakaslähtöinen toimintaprosessi/toimintamalli toimija- ja vastuutahoineen sekä mallin piloitointi. Mallin kehittämisessä on hyödynnetty LEAN ajattelua Mallinnettu osaamisen tunnistamiseen perustuva yksilöllinen polku opiskelijalle joustavat siirtymät työelämään huomioiden Koottu hankeverkoston olemassa olevat työelämälähtöiset toimintamallit jaettavaksi ja kehitettäväksi edelleen

Tulokset Määritelty työelämäkumppanuuksille tasot strategiset ja operatiiviset kumppanuudet, vastuut ja toimivallat, roolit Toteutettu osaamis- ja koulutustarvekartoitukset työpaikoille eri työkaluja hyödyntäen Luotu uusia työelämäkumppanuuksia ja ylläpidetty jo olemassa olevia kumppanuuksia.

Asiakkuuksien johtamisen toimintamalli Toimintamalli asiakkuuksien johtamiseen niin, että työelämän asiakkuudet hoidetaan kokonaisvaltaisesti painottuen vahvaan yhteistyöhön työelämän, opiskelijoiden ja kouluksenjärjestäjän/oppilaitoksen eri toimijoiden kanssa Kumppanuuksien tasot määritelty ja luotu asiakaslähtöinen asiakkuuksien johtamisen toimintamalli. Kartoitettu työelämän osaamis- ja koulutustarpeet ja erilaiset työelämälähtöisiä yhteistyömuodot .

Työpaikalla tapahtuvan oppimisen toimintamalli Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaus- ja toimintaprosessi asiakaslähtöisyyden ja osaamisperusteisuuden pohjalta eri toimijoiden kanssa Osaamisen tunnistamiseen perustuvia yksilöllisiä osaamisperusteisia ja joustavia siirtymiä työelämään Joustavampi ja nopeampi läpäisy opinnoissa Yhteistyötä työelämän kanssa esimerkiksi opetus- ja ohjaushenkilöstön työpaikalle jalkautumisilla Uuden työelämälähtöisempi opettajuus ja siihen liittyvät toimintavavat käytössä varjostus/shadowing, benchlearning, vertausvalmennus.

Työpaikalla tapahtuvan oppimisen toimintamalli Hyödynnetään LEAN-ajattelua tehostamalla ja kehittämällä toimintaa sekä tunnistamalla ja vähentämällä turhia toimintoja hukkahaavimenetelmällä Siirretään alojen aikaisempia hyviä käytänteitä yhteistyöstä työpaikoille Verkostossa yhteistyössä kehitetyt mallit käyttöön

Toimintasuunnitelma Kehitetään toimintamalli asiakkuuksien johtamiseen niin, että työelämää koskevat moninaiset asiakuudet otetaan huomioon Kehitetään opetus-ja ohjaushenkilöstön työelämäyhteistyötä asiakaslähtoisyyden ja osaamisperusteiden pohjalta. Kehitetään toimintamalli työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja ohjauksen suunnitteluun sekä laadun ja kokonaisvastuun varmistamiseen Hankeverkoston kullakin koulutuksenjärjestäjillä on omat toimintasuunnitelmansa, jonka mukaisesti järjestäjän kehittämistyö painottuu

Toiminnan aikataulu Syksy 2016 On käynnistetään kehittämistyö päivitettyjen osatoteuttajien toimintasuunnitelmien mukaisesti. Alueellisten ja paikallisten verkostojen toiminnan järjestäytyminen ja käynnistäminen. On aloitettu hankkeen tiedottamissunnitelman tekeminen. On tiedotetaan hankkeen toiminnasta ja laadittu esite. On tarkennetaan hankkeiden osatoteuttajakohtaiset tavoitteet ja vastuut. On toteutetaan Webropol-kysely työnantajille

Toiminnan aikataulu Kevät 2017 toimintamallien suunnittelu toteuttaminen ja pilotoinnit, prosessikuvauksien laadinta, osaamis- ja koulustarvekartoitukset. Jalkautuminen työelämään mm. työelämäjaksot, kartoitukset, ohjaaminen, tukeminen jne. LEAN-malliin hankeverkostolle perehdyttäminen (webinaarit). Uusien työelämäkumppanuuksien luominen ja tasoittaminen

Toiminnan aikataulu Syksy 2017 jatketaan kevään toimenpiteitä. Hyvien käytänteiden levittäminen. Loppuseminaari

Toteutustapa Hanke toteutetaan verkostohankkeena.

Koulutuksenjärjestäjäkohtainen suunnitelma, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Kehitetään välineitä työpaikkaohjaajien ja opettajien käyttöön osaamisen tunnistamisen helpottamiseksi työpaikalla Mahdollistetaan opettajien jalkautuminen tutkintojen avaintyöpaikoille yhteistyöhön henkilöstön kanssa Järjestetään alakohtaisia työelämätilaisuuksia Hankkeen tavoitteet ja toiminta kytketään meneillään oleviin Digihankkeisiin sekä hyödynnetään aiemmissa hankkeissa (Laajennettu top, Työ tekijäänsä opettaa ja kiitää, Omalla työllä ammattiin) tuotettuja malleja ja hyviä käytäntöjä.