Järjestöverkoston tapaaminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Advertisements

LTOL-JAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Vuosikokous
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
6AIKA-OHJELMAN TILANNE JulkICT-ohjausryhmälle Ville Meloni – 6Aika-toimisto.
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
KANSALLISKIRJASTO Finnan viestintä- ja markkinointisuunnitelma tiedottaja Heidi Mustajoki Finnan konsortioryhmän kokous
Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi
TTS OHJAAJAKOULUTTAJA- TYÖRYHMÄ. 1.1 OHJAAJAKOULUTUKSEN JATKAMINEN JA KEHITTÄMINEN Toiminnan sisältöRahoitustarve - Koulutuksia järjestetään.
HYVINVOINNIN PALVELUTARJOTIN Kuva: Esko Pääskylä Kotiin tilattavat palvelut kaiken ikäisille Hyvinvoinnin.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Kati Multanen, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja (Järjestösuunnittelija, Suomen Diabetesliitto ry) Kokemustoiminta alueellisella.
Joensuun Mahdollisuuksien tori Taitokorttelissa.
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Golf55+ terveysliikuntahanke Toimintasuunnitelma
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Työelämäosaajana OKM.
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen

Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
Tervetuloa Innokylään
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Kumppanuuden monet ulottuvuudet
AIKATAULU & VIESTINTÄ:
ASIAKKAIDEN OSALLISTUMISEN TOIMINTAMALLIN RIKASTAMISEN JA PARASTAMISEN TYÖPAJA THL.
Asukkaat sote- ja maakuntauudistuksen keskiöön
Tervetuloa Innopajaan
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Yliopistojen intrapäivä
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Ammatillinen tutkinto urheilijoille
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
FB FActor Strategia
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
THL:n tuki kehittämishankkeille
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Palveleva ILO
Selvityksen aikataulu ja alustava työsuunnitelma sekä organisointi
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
KEIJO KEIJO
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Etsivän nuorisotyön koordinaatiotoiminta
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Case Hiil Hooyo – Neuvola maailmalle!
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Allergia- ja Astmaliitto
Järjestötieto muutoksessa
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Kaakko135 markkinointi 2014 Sanna Nikki
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Järjestöverkoston tapaaminen 15.12.2016 Aikataulu 10.00 - 12.00 Verkoston toimintasuunnitelma v. 2017: -Painopistealueet, aiesopimukset (Lauri) -Ideoidaan viestintäkampanjan sisältöjä (Kati) 12.00 - 13.00 Lounas 13.00 - 14.00 -Kokojen jatkokoulutusmallin suunnittelu ja keskustelua järjestöjen perus- ja jatkokoulutustarpeista 2017 & 2018 (Koulutustarvekysely -17) 14.00 - 14.30 Kahvitori 14.30 - 15.30 -Alueellisten ohjausryhmien kehittämisrahalla toteutetut projektit -17 -STM:n Kärkihankkeen osallisuustyöpajojen jälkeiset hankesuunnitelmat pilottimaakunnissa (Kanta-Häme, Etelä-Pohjanmaa, Keksi-Suomi, Lappi ja Etelä-Karjala)

Toimintasuunnitelma 2017 TAVOITTEET: 1. Kokemustoimintaverkoston ja kokemustoimintamallin näkyvyyden lisääminen valtakunnallisesti ja alueellisesti. 2. Vaikuttaminen STM:n alaisen palvelut asiakaslähtöiseksi –kärkihankkeen “kokemusasiantuntijuuden ja asiakkaiden osallistumisen toimintamallin” suunnitteluun, jotta eri potilas- ja vammaisjärjestöjen edustama kokemustieto otetaan huomioon mallin suunnittelussa. 3. Aktiiviset ja toimintakykyiset kokemustoiminnan alueelliset ohjausryhmät, jotka kehittävät toimintaa ja tekevät yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa sekä tukevat alueilla olevia koulutettuja kokemustoimijoita. 4. Yhtenäinen jatkokoulutusmallirunko jäsenyhteisöjen ja alueellisten ohjausryhmien käyttöön. 5. Hyvät käytännöt ja toimintamallit -työkalupakin kehittäminen järjestöjen ja alueiden käyttöön.

Toimintasuunnitelma 2017 TOIMINNAN SISÄLTÖ JA TOTEUTUS: Tavoite 1.: Viestintäkampanja (suunnitteluun ulkopuolista työpanosta) Alueelliset kokemustoiminnan tapahtumat Messut: Educa, Sos.alan asiantuntijapäivät, Terve sos ja Apuvälinemessut Mahdollinen radiomainos / Yle yhteiskunnallinen mainostaminen (ilmainen, jos menee läpi) Jäsenyhteisöjen toiminnanjohtajatapaaminen Yhteiset artikkelit järjestöjen omiin lehtiin sekä lääkäri-lehteen ym. Some (Facebook) tukemaan ulkoista viestintää, mm. kokemustoimijoille, ohryille, sidosryhmille Alueellisten ohjausryhmien & kumppaneiden viestinnän, markkinoinnin ja tapahtumien tukeminen taloudellisesti (=kehittämisraha)

Toimintasuunnitelma 2017 TOIMINNAN SISÄLTÖ JA TOTEUTUS: Tavoite 2.: Valtakunnallisen ohjausryhmän edustaja osallistuu STM:n “kokemusasiantuntijuuden ja asiakkaiden osallistumisen toimintamallia” valmistelevan työryhmän työskentelyyn, joka käynnistyi kesäkuussa 2016. Mallia pilotoidaan 11/2016 - 11/2017 Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Karjalassa ja Lapissa. Tavoitteena on, että maakunnallisiin pilotteihin saadaan osallistettua verkoston alueellisten ohjausryhmien kokemustietoa ja -toimijoita.

Toimintasuunnitelma 2017 TOIMINNAN SISÄLTÖ JA TOTEUTUS: Tavoite 3.: Vasta vähän aikaa toimineita tai muuten lisätukea kaipaavia alueellisia ohjausryhmiä autetaan rakentamaan yhteistyökumppanuuksia muiden toimijatahojen kanssa sekä muodostamaan heidän kanssaan tarkoituksenmukainen yhteistyörakenne alueelle. Tässä hyödynnetään KokoA:n aluevastaavien kanssa käynnistyvää yhteistyötä sekä mahdollisesti KoKoA:n KATOS-projektia. Jatkuvaan alueellisen toiminnan kehittämiseen varataan ohjausryhmille resursseja. Ohjausryhmien erillisprojekteihin, joihin on erityinen tarve tai perustelu, varataan erikseen lisäresursseja. Valtakunnallinen ohjausryhmä laatii ohjeistuksen ja linjaukset kehittämistuen ja erillisprojektien hakemiseen vuonna 2017.

Toimintasuunnitelma 2017 TOIMINNAN SISÄLTÖ JA TOTEUTUS: Tavoite 4.: Jatkokoulutusmallia testataan alueilla ja jäsenyhteisöissä vuoden aikana. Alueellisia ohjausryhmiä tuetaan taloudellisesti jatkokoulutusmallin mukaisten koulutusten järjestämisessä alueen opetusyksikköjen kanssa yhteistyössä. Koulutuksiin varataan resursseja, joita voi hakea valtakunnalliselta ohjausryhmältä. Ohjausryhmä laatii ohjeistuksen koulutustuen suuruudesta ja myöntämisperusteista vuonna 2017. Toteutuksia seurataan ja arvioidaan sekä niistä kerätään palautetta. Oppilaitoskumppanuuksia hyödynnetään kokemustoimijoiden osaamisen arvioinnissa. Jatkokoulutusten toteutuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan alueellisia kokemustoimijaryhmien välisiä kumppanuuksia. Mallin kehittämisessä hyödynnetään mahdollisesti myös KoKoA:n KATOS-projektin (aiesopimus) hanketyötä.

Toimintasuunnitelma 2017 TOIMINNAN SISÄLTÖ JA TOTEUTUS: Tavoite 5.: intranettiin kootaan jäsenyhteisöjen ja alueellisten ohjausryhmien tuottamia jatkokoulutusmateriaaleja sekä toteutusmalleja jatkokoulutusten järjestämiseksi, jolloin koulutusten suunnittelu ja toteuttaminen helpottuvat. Uudemmat alueelliset ohjausryhmät ja jäsenyhteisöt saavat intranetin kautta konkreettisia ideoita ja toteutuskelpoisia malleja oman toiminnan järjestämiseen, markkinointiin ja kehittämiseen sekä muuta tarvittavaa tukimateriaalia. Myös kehittämisprojektien toimivat ideat kootaan ja kuvataan sivuille. Intranettiin kootaan myös eri tahoilla tuotettua tutkimustietoa kokemustoiminnasta. Selvitetään printtiversion tarvetta työkalupakista.

Toimintasuunnitelma 2017 Aiesopimukset: KoKoA, Katos-projekti (Ei toteudu) Espoon Järjestöjen Yhteisö (Toteutuu)

Toimintasuunnitelma 2017 Tapaamiset vuoden aikana: Verkoston järjestöyhteyshenkilöiden tapaamiset x 2 Alueellisten ohryjen pj-tapaamiset x 2 Toiminnanjohtajien tapaamien Kokemusosaajat Suomessa –verkoston tapaamiset Perus- ja jatkokoulutusten suunnittelupajat eri alueilla x 4 – 6 Työrukkaset: viestintäkampanja-työryhmä & jatkokoulutuspilotti-työryhmä