Esiselvitys.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Advertisements

TERVEYDENHUOLTOLAKI RAKENTEELLISET MUUTOKSET JA NIISTÄ PÄÄTTÄMINEN
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Perusterveydenhuolto
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI SAIRAANHOIDOLLINEN TOIMINTA VALTUUSTON ILTAKOULU Aino-Liisa Oukka johtajaylilääkäri.
SAIRAANHOITAJAN PUHELINNEUVONTA 24/7
Voiko terveydenhuolto tuottaa terveyttä ja tulosta?
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Eija Peltonen, TtM, suunnittelija
Perusterveydenhuolto – THL:n malli Yleislääkäripäivät
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
Kuntapäättäjien seminaari
0 Yhteiset palvelut: perusperiaatteet  Ihminen ja hänen omat voimavaransa keskiöön (”Ratkaisun avaimet ovat asiakkaan taskussa”)  Palveluohjaus on avainasemassa.
Päivystysten kokonaisuus Lshp:n alueella Tapio Kekki Pth-yksikkö Lshp.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
Palveluvalikoimaneuvoston avoin seminaari Reima Palonen Erityisasiantuntija
Hoidon saatavuuden ja yhtenäisten hoidon perusteiden uudistaminen Työryhmä L-M Voipio-Pulkki Työseminaari
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
Kiireellisen hoidon kriteerit valmistelussa Selvitystyön eteneminen Päivi Koivuranta-Vaara HYL Kuntaliitto.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu Tilannekatsaus 03/2017
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Sote-uudistus Varsinais-Suomessa
Järjestöt Satasotessa
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Johtajaylilääkäri Seppo Ranta, KHSHP Yhtymäjohtaja Juha Heino, FSHKY
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Vuodeosastoryhmä 3 Linjaus
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Riihimäen sairaalan toiminta 1. 1
Sote-uudistuksen tilannekatsaus
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
TOIKE-hankkeen toimintamalli ja nykytila Polut hoitoon ja kuntoutukseen -kokeilujen OTE7 vertaisoppimispäivät Tampere Kärkihanke: osatyökykyisille.
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Vaikuttamistyö – Tavoitteet maakunnallisiin strategioihin V-S sote-valmistelun järjestöryhmä/intressiryhmien kuulemiset Erityisasiantuntija.
HYVINVOINTIKESKUS KUNTALAISINFO ma
Terveydenhuollon menetelmien arviointi 2018-
Asiakkaan valinnanvapaus
Kanta-Hämeen keskussairaalan toimintojen ja tilojen uudistaminen
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Kuntayhtymän valtuusto Kuntayhtymän hallitus
Leena Setälä, LT, EMBA Sairaanhoitopiirin johtaja
RAVITSEMUSHOITO LAPISSA ravitsemusterapeutin palvelujen saatavuus
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä
Hyvin integroitu on puoliksi tehty! Uusimaa 2019-hankevalmistelusta
Arvioinnista arkipäivää
Klo – Polut hankkeen työkokous Yhteisen toimintamallin työstö pienryhmissä ja yhteinen purku.
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Ryhmä 2 Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjujen hallinta
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi
Satakunnan polut hoitoon ja kuntoutukseen -hanke
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Sote-uudistuksen toimeenpano
Sote- ja maakuntauudistus
Esityksen transkriptio:

Esiselvitys

Terveyden ja sairaanhoito Päivystys Vastaanotto- ja poliklinikkapalvelut Vuodeosastot Lääketieteelliset tukipalvelut Suun terveydenhuolto Operatiivinen toiminta Työterveyshuolto

Terveyden ja sairaanhoidon työryhmän esiselvityksen keskeinen sisältö ja erityisesti huomioitavat asiat Päivystys V. 2018 alusta voimaan päivystystä ja sosiaalipäivystystä koskevia lakisääteisiä muutoksia, jotka tulisi toteuttaa riippumatta sote-uudistuksesta. Päivystyksessä hoidetaan vain päivystyksellistä hoitoa vaativat potilaat. Muiden potilaiden hoito järjestetään sote-keskuksissa. Terveydenhuoltolain 50 § ja 50a § mukaisesti sote-keskusten on järjestettävä kiirevastaanottoa myös iltaisin ja viikonloppuisin (on järjestettävä terveydenhuollon ilta-ajan ja viikonlopun päiväaikainen perusterveydenhuollon kiireellinen vastaanottotoiminta silloin, kun palvelujen saavutettavuus sitä edellyttää.) Ikäihmisten päivystystoiminta organisoidaan uudelleen. Maakunnan liikelaitosten sairaalaosastojen päivystys selvitetään, kun rakenne selviää. Vastaanotto- ja poliklinikkapalvelut Sote-keskuksen määrittely eri asteisena palveluna ja sote-keskusten maantiede. Sote-keskusten määrittelyyn ja maantieteeseen vaikuttavat kiirevastaanottojen saatavuus ja kriteerit. Yhteinen asiakassuunnitelma asiakkaalle. Vuodeosastot Lääketieteelliset tukipalvelut Sijoittuminen maakunnan liikelaitokseen ja rajapintojen tunnistaminen muiden palveluiden kesken. Työryhmä sisälsi hyvin erilaisia asioita ja tehtäväkokonaisuuksia. Suun terveydenhuolto Etelä-Pohjanmaan suun terveydenhuollon yhtiön muodostaminen valinnanvapauslainsäädäntöä noudattaen. Palvelukokonaisuuden laatiminen suun terveydenhuollossa. Operatiivinen toiminta Operatiivisen potilaan sisältyy hoitoon hakeutuminen/ajanvaraus/kokonaisuuden koordinointi. Työryhmätyöskentely keskittyi yhdyspintoihin muiden palveluiden kanssa . Operatiivinen toiminta nähdään osana asiakassuunnitelmaa. Työterveyshuolto

Terveyden ja sairaanhoidon työryhmien linjausta vaativat asiat Valinnanvapaus / yhtiöittäminen / maakunnan liikelaitos Maakunnan palvelurakenne tulevaisuudessa, yhteiset kriteerit ja toimintamallit Voiko sama henkilöstö työskennellä sote-keskuksissa (maakunnan oma / yksityinen) ja maakunnan liikelaitoksessa  jääviysongelmat Integroivien rakenteiden ja toimintamallien suunnitteleminen erityis- ja vaativan tason palveluiden kanssa

Terveyden ja sairaanhoidon työryhmän esitys jatkotoimenpiteiksi Ikäihmisten päivystystoiminnan järjestäminen Ensihoidon asema / rooli osana sotea on määriteltävä Henkilöstön rekrytointi ja osaamisen varmistaminen Laatumittareiden ja hoitoketjujen määrittely, jotta voidaan laatia kriteeristö palveluntuottajien valintaan ja mahdolliset sanktiot, jos palvelu ei toteudu Asiakkaan palveluohjaus ja hoidon tarpeen sekä kiireellisyyden arviointi Liikelaitoksen ja sote-keskusten rajapinnassa olevien prosessien määrittely: lähete, palaute, päivystyksen prosessi, sote-keskusten vastuulla olevat tutkimukset vs. liikelaitos Asiakassuunnitelmat yhteisesti käyttöön: määritellään käytännöt, kirjaaminen, segmentointi ym. Sähköisen asioinnin voimakas lisääminen ja digitalisaation kehittäminen kaikkialla Määritellä laajan palvelun sote-keskusten / suppean palvelun sote-asemien sijainnit ja sisällä (jäljempänä myös hyvinvointikeskus) Määritellä erikoissairaanhoidon tasoisten palvelujen järjestämisen ja koordinoinnin keskittäminen keskussairaalaan Määritellä digitalisaation ja sähköisten palveluiden hyödyntäminen kaikilla palvelujen tasolla Huomioida asiakkaan/potilaan oma vastuu ja omahoito palveluiden suunnittelussa Kaikkien terveyden ja sairaanhoidon työryhmien palvelukokonaisuuksien kehittämisen jatkuminen

Liitteet 1-n