Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Advertisements

Ä OHJAUSKESKUSTELU JA OHJAUKSEN TY Ö V Ä LINEET Teema 1. Ohjausprosessi ja ohjauksen ty ö v ä lineet Oppilaanohjauksen kehitt ä minen P ä ivi-Katriina.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Korvaavan työn pilotti VR-konsernissa Esitys Otso Ervasti ylilääkäri
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Change Day on työkalu kohti parempia palveluita Change Day tuo asiakkaan äänen kuuluville henkilöstön kautta. Change Day on työkalu henkilöstölle oman.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Häirintä tai epäasiallinen kohtelu Ilmoita epäasiallisen kohtelun kokemuksestasi sen aiheuttajalle mahdollisimman pian Ilmoitus asiaperusteisesti (todelliset.
Yhteistyöllä hyvinvointia Erityisasiantuntija Marjo Riitta Tervonen Yhteistyöfoorumi Kajaanissa.
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
Yhteistyösopimuksen laadinta
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
6. esitelmä: Tiedon ja kokemusten jakaminen

Tervetuloa Innokylään
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Luontoliikunta soveltuu kaikille
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Tiimien toimintasuunnitelmapohja
TYÖKYKYKOORDINAATTORITOIMINTA TYÖTERVEYS WELLAMO OY:SSÄ
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Keski-Pohjanmaan osatyökykyisille tie työelämään seminaari
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Sosiaalialan tehtävärakenne
Työhönopastus ja perehdyttäminen
TYÖIKÄISTEN KUNTOUTUS aslak ja tyky
TALVITYHYT Panostukset työhyvinvointiin näkyvät sairauspoissaoloissa
Työn muodot Työsopimuksen ehdot
Yhdessä työkyvyn tukena lainmuutosten toimeenpano Kelassa
Tupakoinnin puheeksiottamisella ja lopettamisen tuella on merkitystä niin terveyteen kuin talouteenkin. Mitu-hanke auttaa terveydenhuollon ammattilaisia.
Työterveyshuoltoon erikoistuva lääkäri Markus Halttunen
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Ajankohtaista maatalousyrittäjien työterveyshuollon korvaamisesta
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
Miten rakentaa varhaisen tuen malli
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Työterveyshuollon tavoitteena on:
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Klo – Polut hankkeen työkokous Yhteisen toimintamallin työstö pienryhmissä ja yhteinen purku.
TTH:n yhtiöittäminen Ylilääkäri Pertti Sakaranaho, p
TäsmäKoulutus ja muut osaamisen kehittämisen palvelut
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä?
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä?
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
Työtehokkuuden parantaja
KEIJO KEIJO
Viestinnän työkalupakki
Psykiatrian sosiaalityö VERKOSTOA KUTOMASSA
Toimiva lajittelu purkutyössä - Purkumerkki Oy
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Tervetuloa Innokylään!
Työkykyä edistävä toiminta
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Työhönvalmennuksen prosessi
Kumppaniksi Voimavarat työssä vertailu
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Kevan ajankohtaiset Etelä-Savo Maakuntatilaisuudet 2019.
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara! Yrittäjän ja yrityksen henkilöstön terveys ja työkyky ovat tuloksellisen toiminnan edellytys. Työterveyshuolto on työterveyden ja työkyvyn asiantuntija. Se auttaa ja neuvoo työterveydestä ja työkyvystä huolehtimisessa. Työnantajalla on lakiin perustuva velvollisuus huolehtia työntekijöiden työkyvystä ja järjestää heille työterveyshuollon palvelut. Yrittäjälle työterveyshuolto on vapaaehtoista, mutta se kannattaa järjestää. Työterveyshuolloilla on erityisesti yrittäjien ja pienten yritysten tarpeisiin suunniteltua palvelua. Työterveyshuollon yhteystiedot: Työterveyshuolto Neuvottelee yrityksen kanssa työterveyshuoltosopimuksen, jonka sisältö tukee yrittäjän ja työntekijöiden työkykyä ja yrityksen toimintaa. Saat jo ennen sopimuksen tekoa tarpeelliset tiedot työterveyshuollon tarkoituksesta ja mitä sopimus edellyttää molemmilta osapuolilta. Sovitte erikseen, sisältyykö työterveyshuoltoosi ennalta ehkäisevien palvelujen lisäksi sairaanhoito. Sairaanhoidon järjestäminen on vapaaehtoista. Käynnistää yhteistyössä yrityksen kanssa työterveyttä tukevaa toimintaa sinun ja yrityksesi tarpeisiin. Sovitte yhdessä mitä työterveyshuolto tekee työkyvyn tukemiseksi ja mitkä asiat ovat yrityksen vastuulla. Yhteistyössä tartutte työkykyä uhkaaviin asioihin riittävän varhain. Työterveyshuollon palveluita ovat: työn ja työolosuhteiden terveydellisen merkityksen selvittäminen (työpaikkaselvitys), terveystarkastukset perustellusta syystä ja työkyvyn seuraamiseksi ja tukemiseksi, tietojen antaminen, neuvonta ja ohjaus työkykyyn ja terveyteen vaikuttavista asioista sekä työkykyä tukevista toimintatavoista, ensiapuvalmiuden järjestämiseen osallistuminen, työkyvyn seuranta ja ohjaus kuntoutukseen tarvittaessa, työyhteisön toimivuuden edistäminen. Toimii aktiivisena kumppanina yrityksen toiminnan kaikissa vaiheissa. Varmistatte yhdessä, että työterveyshuollon palvelut vastaavat yrityksesi muuttuvia tarpeita. www.ttl.fi/tyoterveyshuolto © Työterveyslaitos | PL 40, 00251 Helsinki | p. 030 4741 | etunimi.sukunimi@ttl.fi

Työterveys- huollon kustannuksista saa korvausta Kelalta. Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara! Yrittäjän ja yrityksen henkilöstön terveys ja työkyky ovat tuloksellisen toiminnan edellytys. Yhdessä työterveyshuollon kanssa voitte huolehtia, että työ on turvallista ja terveellistä, työkykyyn liittyviin haasteisiin tartutaan ajoissa ja vältetään pitkittyneitä sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä, terveyttä ja työkykyä seurataan ja niitä edistetään aktiivisesti, työnteko sujuu ja yhteistyö toimii ja työhön liittyvät pulmatilanteet ratkaistaan. Miten hyöty näkyy yrityksessäsi? Hyvinvoiva yrittäjä ja henkilöstö toimivat tehokkaasti ja viihtyvät työssään. Hyvinvointi ja työkyky näkyvät työn laadussa ja tukevat yrityksen menestymistä. Yrityksen toimintaan tulee vähemmän häiriöitä, kun pitkiltä sairauslomilta vältytään ja työhön paluuta tuetaan aktiivisesti. Hyvinvoivan yrityksen maine houkuttelee hyviä työntekijöitä ja asiakkaita. Mitä työterveyshuolto maksaa? Työterveyshuolto tekee yritykselle suunnitelluista palveluista kustannusarvion. Tiesitkö, että työterveyshuollon kustannuksista saa korvausta Kelalta www.kela.fi? Loput voi vähentää verotuksessa. Työterveys- huollon kustannuksista saa korvausta Kelalta. ISTOCK www.ttl.fi/fi/tyoterveyshuolto © Työterveyslaitos | PL 40, 00251 Helsinki | p. 030 4741 | etunimi.sukunimi@ttl.fi