TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Advertisements

•syksyllä 2009 kouluumme saapui Salaisuuksien Sirkus, joka on osa Aktiivinen ja turvallinen koulupäivä-projektia •tavoitteena on kannustaa oppilaita aktivoitumaan,
Lasten ja nuorten hyvinvointikumppanuus UNELMA AKTIIVISESTA ILTAPÄIVÄSTÄ Yhteiskunnassa vallitsee arjen rytmihäiriö. Lapset ja nuoret viettävät iltapäivät.
LIIKKUMAAN AKTIVOINNIN KETJU Auli KanervaSanna Salonen.
Kohti pysyvää muutosta?. Liikkuva koulu Valtakunnallinen ohjelma, osa hallitusohjelmaa Pilottivaihe : 45 koulua Lukuvuonna n. 500 koulua.
TURUN KOULUT LIIKKEELLE Taustaa, tavoitteita Konkreettisia ensiaskeleita Anu Oittinen, Turun kaupunki, opetuspalvelukeskus,
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
JYRÄNGÖN KOULU HEINOLA
Toiminta suunnitelma Jälkkärissä, joka on yhteinen nimi kolmen kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnalle. Aamu- ja iltapäivätoiminnan lähtökohtana.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Jyväskylän LastenParlamentti osallisuutta vahvistamassa
Hyvinvointia koulun liikunnalla Etätehtävä Tavoite: Opiskelija soveltaa kurssin ” Hyvinvointia koulun liikunnalla” tietoja omaa koulua kehittävän projektin.
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
Turun esi- ja perusopetuksessa
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
TUKEVA. uusi, kokonaisvaltainen, oppilashuollollinen toimintamalli tukee koulussa tapahtuvaa oppilaiden hyvinvointia edistävää toimintaa ja koordinoi.
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
LIIKUNNASTA HYVINVOINTIA JA VIIHTYVYYTTÄ KOULUUN
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
Lasten osallistaminen alakouluissa
OPPIVA OPS –prosessi Turun perusopetuksessa 2014 – 2015 OPPIVA OPS /VÄNNI Palvelun tuottajat: PRO koulutus ja konsultointi sekä Rondo Training.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Vanhempien mielipiteitä
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Ympäristö, aikuisverkosto, välineet
Koulutus 8.5. Liikuntasuositukset, -tutkimukset ja Liikkuva koulu
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
LIIKKUMAAN AKTIVOINNIN KETJU Auli Kanerva Sanna Salonen
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
Liikkuva koulu -ohjelma Heidi Honkanen, Langinkosken koulu
Heinävaaran koulun vanhempainilta ( E-6)
Ideointia Oulussa
Mitä osallisuus voisi olla?
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
SANGINSUUN KOULU ON LIIKKUVA KOULU
HALLITUSOHJELMAN KÄRKIHANKE:
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Osallisuuden ja osallistumisen edistämistä Lahdessa ja nuorisopalveluissa Oulun Kanuunaseminaari
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Imatran kaupunki liikuntapalvelut
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Voimaa vanhuuteen kärkihanke
Osallistava kerhotoiminta
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kortepohjan päiväkotikoulu
Esityksen transkriptio:

TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA Annukka Muuri & Marie Rautio-Sipilä/31.8.2016

Liikkuva koulu -ohjelma Hallituksen kärkihanke, jossa tavoitteena: aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä lisätä vähintään tunti liikuntaa jokaisen peruskoululaisen päivään oppilaiden osallisuuden lisääminen oppimisen edistäminen ja istumisen vähentäminen Valtakunnallinen ohjelma peruskouluikäisille Liikkuvissa kouluissa asioita ajatellaan uusilla tavoilla ja muutetaan toimintakulttuuria aktiivisemmaksi. https://www.youtube.com/watch?v=OmGdN2ZphDw

Liikkuva koulu –toiminnan histo- riaa Turussa Turun koulut liikkeelle –hanke 2004-2007 Aktiivinen ja turvallinen koulupäivä –hanke 2009-2012 Liikkuva koulu –hanke 2013-2015 Hyviä käytänteitä: välkkiskoulutukset, välituntivälineet eri teemoin, Jatkoaikaklubi –kokeilu, koulujen pienimuotoiset pihaprojektit ja isommat koulupihahankkeet, osallistava toimintamalli, liikkumaan aktivoinnin kerhotoiminta, koulumatkakartat ja kampanjat, yläkoulun ”personal trainer” – toiminta Koulujen rekisteröityminen Liikkuviksi kouluiksi

Liikkuva koulu 2016-2017 tavoit- teet Luodaan toimialojen yhteistyöllä, kaupungin ja järjestöjen välisellä yhteistyöllä sekä Liikkuva koulu –ohjelman rahoituksella ja tuella pysyvä kaupunkitason rakenne ja toimintatapa Tuetaan monipuolisesti jokaisen perusopetuksen koululaisen kasvua ja kehitystä liikunnan avulla Koulupäivän aikaisen toiminnan ja toimintaympäristön kehittäminen sekä matalan kynnyksen liikunnan harrastetoiminnan kehittäminen koulupäiviin ja niiden yhteyteen. Koulujen, oppilaiden ja huoltajien näkökulmasta yhtenäistä toimintaa (tiedotus, viestintä, tuotteistus).

Turun Liikkuva koulu -ohjelma Visio: Kymmenen vuoden päästä kaikki turkulaiset peruskoululaiset liikkuvat terveytensä kannalta riittävästi, saavat monipuoliset liikuntavalmiudet ja kiinnittyvät liikunnalliseen elämäntapaan.

Turun Liikkuva koulu -ohjelman rahoitus ja toimijat Valtionavustus lukuvuodeksi 2016-2017 344 000 euroa Turun kaupunki on varautunut yhteensä 400 000 euron vuositason omarahoitukseen, josta 200 000 euroa sivistystoimialan ja 200 000 vapaa-aikatoimialan liikuntapalveluiden taloussuunnitelmiin. Kaikki perusopetuksen 38 koulua Keskeiset toimijat sivistys-, vapaa-aika- ja hyvinvointitoimialoilta (mm. kouluterveydenhoito)

Opetussuunnitelma ja Liikkuva koulu Koulutyö järjestetään siten, että sen perustana on oppilaiden osallisuus ja kuulluksi tuleminen.   Jokaisessa koulussa oppilaskuntaa edustaa oppilasjäsenistä muodostettu hallitus, jota ohjaa oppilaskunnan ohjaaja. Alakoulujen oppilaskunnat tekevät yhteistyötä Turun Lasten Parlamentin kanssa ja osallistuvat Turun Lasten Parlamentin suurkokouksiin. Yläkoulujen oppilaskunnat tekevät vastaavasti yhteistyötä Turun Nuorisovaltuuston kanssa.

Opetussuunnitelma ja Liikkuva koulu Oppilaita kannustetaan toiminnallisuuteen ja liikkumiseen koulupäivän aikana. Oppilaat osallistuvat liikkumaan aktivoivien toimintamuotojen ja välituntialueiden kehittämiseen. Välituntien aikana tapahtuvaa omaehtoista liikkumista tuetaan eri tavoin. Koulussa voi mm. toimia välituntiliikuttajina oppilaita, jotka ovat saaneet välituntiliikunnan ohjaamiseen liittyvää koulutusta. Välituntiliikuttajat järjestävät muille oppilaille liikunnallista toimintaa välitunneilla. Huoltajia kannustetaan edistämään lapsen koulumatkaliikuntaa

Liikkuva koulu toimijat koulussa Liikkuva koulu –yhdysopettaja tai –opettajat Toimii linkkinä koulun ja harrastetoiminnan välillä Tiedottaa Liikkuva koulu –toiminnasta omassa koulussaan huoltajat mukaan lukien Osallistuu koulutuksiin Liikkuva koulu –kehittämisryhmä Ideoi, kehittää ja arvioi toimintaa oman koulun tasolla. Huolehtii, että se viedään koulun arjen toimintaan. Voi olla mukana Liikkuva koulu –yhdysopettaja, kerhotoiminnan vastaava, oppilaskunnan ohjaaja, rehtori, kouluterveydenhoitaja

Eteneminen Ohjausryhmä ja koordinointiryhmä nimetty Tarkennettu toimintasuunnitelma ja talousarvio laadinnassa Sisältää mm. viestintäsuunnitelman, arviointisuunnitelman, koulutuskokonaisuuden suunnitelman, koulukohtaiset toimintasuunnitelmat ja Liikunnan sähköisen opintopolku – yhteistyön Turun yliopiston kanssa. Toimijoiden ja toimitilojen kartoittaminen ja yhteen kokoaminen meneillään

Liikkuva koulu –koordinaattorit: Annukka Muuri Marie Rautio-Sipilä 050-5601 764 040-6329 098 annukka.muuri@turku.fi marie.rautio-sipila@turku.fi liikkuvakoulu@turku.fi