Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
Advertisements

AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE
Sama keho ja sama pää koko elämän
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Ysiltä elämään Eväitä peruskoulun jälkeiseen elämään
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Essee on kirjoitelma, jossa on paljon kirjoittajan omia ajatuksia.
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Vanhempainyhdistysten verkosto1 Info- ja keskustelutilaisuus NUORTEN PÄIHTEIDEN KÄYTÖSTÄ Järvenpään lukion Areena Illan alustuksena.
Neuvottelupäivien palautteenkeruu. Vastaajien ikäjakauma ja työllisyystilanne.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Nuorisotyö Oulussa kouluissa. Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön.
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
Terveyden määritelmät
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Osallisuus musiikin keinoja käyttäen
Lämpimästi tervetuloa!
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Mitä tällä tunnilla tehdään?
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Kieli itseilmaisun välineenä
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
TET =Työelämään tutustuminen
Nuoret aikuiset.
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
3 Minuudessa on kaksi puolta
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
Sinun Polkusi- seksuaalikasvatusrata
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Lapsuus ja nuoruus.
TET =Työelämään tutustuminen
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Oman elämän raiteilla!.
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
VALINTOJEN STOORI päihdekasvatus-, tunne-, ja turvataitomenetelmä 6
Laaja-alainen arviointi
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
SATAKUNNAN VERKOSTOTYÖN TOIMINTAMALLI
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Opiskeluhuollon palvelut
ASIAKASTYÖTÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA JA PELIMAAILMASSA
Ennen kuin jotain ikävää tapahtuu, Tehostettu nuorisotyö
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Periaatteita.
Esityksen transkriptio:

Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata

HUPIA -päihdekasvatusrata Hauskaa Uutta Päihdekasvatusta Iisalmen Alaikäisille HUPIA –päihdekasvatusrata on valmistunut vuonna 2001 neljän sosionomiopiskelijan tekemänä opinnäytetyönä HUPIA –päihdekasvatusrata on valmistunut vuonna 2001 neljän sosionomiopiskelijan tekemänä opinnäytetyönä rata toteutetaan yhteistyössä Tytöt Toimii - toiminnan sekä Iisalmen kaupungin ja seurakunnan nuorisotyön kanssa rata toteutetaan yhteistyössä Tytöt Toimii - toiminnan sekä Iisalmen kaupungin ja seurakunnan nuorisotyön kanssa radan kiertävät kaikki 7.lk oppilaat radan kiertävät kaikki 7.lk oppilaat rata koostuu kuudesta erilaisesta huoneesta rata koostuu kuudesta erilaisesta huoneesta

Hupia-radan tavoitteet Tavoitteena on tukea nuorta päihteettömään elämään vahvistamalla itsetuntoa. Tavoitteena on tukea nuorta päihteettömään elämään vahvistamalla itsetuntoa. Radalla nuorelle annetaan eväitä kohdata valintatilanteita (rohkeutta sanoa päihteille ei). Radalla nuorelle annetaan eväitä kohdata valintatilanteita (rohkeutta sanoa päihteille ei). Radalla saa myös tietoa päihteistä hänen ikäkautensa sekä elämänpiirinsä huomioiden. Radalla saa myös tietoa päihteistä hänen ikäkautensa sekä elämänpiirinsä huomioiden. Tärkeää on saada nuori ymmärtämään, ettei päihteidenkäyttö kuulu alle 18-vuotialle Tärkeää on saada nuori ymmärtämään, ettei päihteidenkäyttö kuulu alle 18-vuotialle

Huone 1: Katu Katu-huoneen keskustelun aiheena mm.: miettiä omia toimintamalleja kyseisessä tilanteessa miettiä omia toimintamalleja kyseisessä tilanteessa pohtia tekijöitä, jotka vaikeuttavat / helpottavat päihteistä kieltäytymistä pohtia tekijöitä, jotka vaikeuttavat / helpottavat päihteistä kieltäytymistä löytää keinoja sanoa EI päihteille löytää keinoja sanoa EI päihteille löytää jokaiselle oma ”luottoaikuinen”, jolle voi puhua asiasta löytää jokaiselle oma ”luottoaikuinen”, jolle voi puhua asiasta

Huone 2: Kotibileet Kotibile-huoneen keskustelun aiheena on mm. keskustella päihteiden merkityksestä osana nuorten vapaa-aikaa keskustella päihteiden merkityksestä osana nuorten vapaa-aikaa pohtia sosiaalisen paineen merkitystä päihteiden käytön pohtia sosiaalisen paineen merkitystä päihteiden käytön taustatekijänä taustatekijänä saada nuoret tarkastelemaan omaa suhdettaan edellä mainittuihin asioihin sekä sosiaalisen paineen vaikuttavuutta omaan käyttäytymiseen saada nuoret tarkastelemaan omaa suhdettaan edellä mainittuihin asioihin sekä sosiaalisen paineen vaikuttavuutta omaan käyttäytymiseen kenellä on vastuu kenellä on vastuu

Huone 3: Tori Tori-huoneen keskustelun aiheena on mm.: Tori-huoneen keskustelun aiheena on mm.: millaiseksi nuori muuttuu päihteiden vaikutuksen alaisena millaiseksi nuori muuttuu päihteiden vaikutuksen alaisena mitä eroa on päihtyneenä ja selvin päin toimimisessa mitä eroa on päihtyneenä ja selvin päin toimimisessa

Huone 4: Puisto Puisto-huoneen keskustelun aiheena on mm. saada nuoret ymmärtämään päihteiden käytön mahdollisten seurausten vakavuus ja vaarallisuus. Vaikka nuoret ovat tietoisia päihteiden aiheuttamista haitoista, he voivat ajatella ettei heille itselleen tapahdu mitään saada nuoret ymmärtämään päihteiden käytön mahdollisten seurausten vakavuus ja vaarallisuus. Vaikka nuoret ovat tietoisia päihteiden aiheuttamista haitoista, he voivat ajatella ettei heille itselleen tapahdu mitään Puisto-huoneessa kuvitellun tilanteen avulla on tarkoitus harjoituttaa nuorten ongelmanratkaisukykyjä Puisto-huoneessa kuvitellun tilanteen avulla on tarkoitus harjoituttaa nuorten ongelmanratkaisukykyjä Lisäksi huoneessa harjoitellaan ja rohkaistaan antamaan ensiapua, kuten hätäkeskukseen soittoa ja kylkiasentoa. Lisäksi huoneessa harjoitellaan ja rohkaistaan antamaan ensiapua, kuten hätäkeskukseen soittoa ja kylkiasentoa.

Huone 5: Sairaala Sairaala-huoneen keskustelun aiheena on mm: esittää faktoja päihteidenkäytön fyysistä ja psyykkisistä seurauksista esittää faktoja päihteidenkäytön fyysistä ja psyykkisistä seurauksista herättää esimerkkitapauksen kautta ajatuksia päihteidenkäytön mahdollisista seurauksista herättää esimerkkitapauksen kautta ajatuksia päihteidenkäytön mahdollisista seurauksista huoneessa selitetään myös nuorille, mitä lastensuojeluilmoitus tarkoittaa ja miksi työntekijällä on velvollisuus tehdä se. huoneessa selitetään myös nuorille, mitä lastensuojeluilmoitus tarkoittaa ja miksi työntekijällä on velvollisuus tehdä se.

Huone 6: palaute/ loppukeskustelu Radan viimeisen huoneen keskustelun aiheena on mm. käydä läpi radalla saatujen kokemusten kautta heränneitä ajatuksia ja tunteita käydä läpi radalla saatujen kokemusten kautta heränneitä ajatuksia ja tunteita kerrata radalla vastaan tulleita tilanteita kerrata radalla vastaan tulleita tilanteita kysyä nuorten palautetta radasta kysyä nuorten palautetta radasta viimeisessä huoneessa nuorten on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä heti tai nimettömänä paperilla viimeisessä huoneessa nuorten on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä heti tai nimettömänä paperilla