Islanti PINTA-ALA: ASUKASLUKU: PÄÄKAUPUNKI: REYKJAVIK KIELI: ISLANTI RAHA:KRUUNU.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
EUROOPAN KORKOKUVA (vanhan kertausta ja uutta asiaa)
Advertisements

Pohjoismainen vesistöalueiden yhteismarkkinointi
Km Suomi Kappale 2. Pohjoismaitten kallioperä
LAATTATEKTONIIKAN SEURAUKSIA
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
MUOTTI- HUOVUTUS Nina Kivimäki 2008.
TANSKA.
LIETTUA LIETUVA.
NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on km2.Jos Norjan.
ISLANTI Islannissa on paljon kuumia lähteitä ja tulivuoria
Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Tsunamit ja maanjäristykset
KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU MYÖS SINUN
Tekijät: Saara N, Laura & Mirella
Turkki – Aasian läntisin maa
n. 2,6 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötaloissa
Valtiomuototasavalta Presidentti Pääministeri Ólafur Ragnar Grímsson Jóhanna Sigurðardóttir PääkaupunkiReykjavík Pinta-ala: km² Väkiluku (2008)
Kalatalouden tulevaisuuden mahdollisuudet
KIVIHIILEN KORVAAMINEN ENERGIAN TUOTANNOSSA
Veden kiertokulku.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Tulivuorten purkaukset ja
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Koralliriutta.
ISLANNIN LUONNONOLOT.
FILIPPIINIT.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
VÄISÄLÄNSAAREN HISTORIAA
Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta lämpötilasta matalampaan.
Maanjäristykset GEOS3. Järistyksen synty? Maanjäristys syntyy, kun –A. mannerlaatat liikkuvat –B. mannerlaatat lukkiutuvat toisiinsa (kitka) –C. kasvava.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
YDINVOIMA. Ydinvoima on energiantuotantoa, joka perustuu raskaiden atomiytimien hajoamiseen eli fissioon. Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus: - Tšernobylin.
MANILAN SLUMMI.
TULIVUORET Toimivia tulivuoria n Purkauksissa vapautuu:
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Suomalainen sauna Pavlenko Natalia. Sauna on aina ollut suomalaisille melkein pyhä asia. Kun uudisasukkaat ennen vanhaan muuttivat uusille asuinpaikoille,
Sanatyypit ja sijamuodot.
Suomen kallioperän kehitys
Taitavat Roomalaiset rakentajat
Vulkanismi.
MAANJÄRISTYKSET Järistyksiä esiintyy useimmiten litosfäärilaattojen saumakohdissa - laattojen törmäysvyöhykkeet laattojen sivuamiskohdat (siirrokset) valtamerten.
Suomi maailman kielten joukossa
Henna Kiviharju ja Neea Hakulinen
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
EUROOPAN KORKOKUVA (vanhan kertausta ja uutta asiaa)
Suomi 2A
Kalastus.
Tiistai Mardi 20 novembre.
Vanhat esineet kertovat menneestä
My Home . By:Ines.N.
Etelä-Suomen rannikkoseutu
Mannerlaatat laattaliikunnot ja niiden seuraukset, maapallon rakenne
Vulkaaninen toiminta.
Pompejin kaupunki Pompeji oli roomalainen kaupunki Campaniassa. Se hautautui Vesuviuksen purkauksessa vuonna 79. Pompeji on ollut laajojen arkeologisten.
17. Maanjäristykset ja tuliperäisyys
Saaristo Suomi.
Litosfäärilaatat.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Matkustatko Islantiin ?
Etsi Suomen kartta.
Puutarhanhoito 100 vuotta ruuan, ilon ja tiedon tuottajana
Esityksen transkriptio:

Islanti PINTA-ALA: ASUKASLUKU: PÄÄKAUPUNKI: REYKJAVIK KIELI: ISLANTI RAHA:KRUUNU

Islannin elinkeinot Islannin pääelikeinot ovat kalastus ja kalanjalostus. Maan viennistä suurin osa on kalaa ja kalatuotteita. Eniten pyydetään turskaa ja silliä. Kasvihuoneita lämmitetään kuumien lähteiden vedellä, ja niissä kasvatetaan kurkkuja, tomaatteja ja muita vihanneksia. Luonnonlaitumella näkee paljon lampaita, joiden villasta islantilaiset kutovat vettä hylkiviä ja lämpimiä villapaitoja. Useimmat talot lämmitetään kuumista lähteistä tai syvältä kallioperästä nostetulla kuumalla vedellä. Sähkövoimaa tuotetaan koskien vesivoimaloissa.

Tulivuoria ja kuumia lähteitä Islannissa on peräti parisataa tulivuorta. Hekla on niistä suurin ja tunnetuin, jo vuosisatojen mittaan sen rajut purkaukset ovat aiheuttaneet tuntuvia vahinkoja. Suuri osa Islannista on jähmettyneen laavan peittämää karua autiomaata. Tulivuorten purkauksiin ja kallioperän liikahduksiin liittyy usein maanjäristyksiä, jotka vavisuttavat kallioperää laajoilla alueilla. Sadat kuumat lähteet, joiden vesi kuplii ja kiehuu tulikuumana, kertovat omalta osaltaan Islannin kallioperän tuliperäisyydestä. Geysir on kuuma lähde, josta vesi ajoittain purkautuu ylös kohoavina suihkuina.

Nähtävyydet  Islannin pääkaupunki Reykjavik eli ”Savujen lahti” on maan suosituin matkailukohde. Kaupungin nimi johtuu kaupungin ympäristössä höyryävistä kuumista lähteistä. Matkailijoiden suosima harrastus on lekottelu maa-uimaloissa, joissa on usein tarjolla erilämpöisiä altaita. Valassafarilla on mahdollisuus kiikaroida maailman suurimpia eläimiä, ja maalla voi tehdä pitkiä ratsastusretkiä pienikokoisilla ja sitkeillä islanninhevosilla. Islannin sisäosissa on helpointa liikkua jykevillä maastoautoilla.  Norjasta lähteneet viikingit alkoivat asuttaa islantia yli tuhat vuotta sitten. Vanhat Islantilaiset sadut, eddat ja saagat, kertovat noista ajoista ja viikinkien hurjista seikkailuista. Näiden tarinoiden takia Islantia sanotaan myös ”satujen saariksi”. Islantilaiset puhuvat omaperäistä, muinaisnorjaa muistuttavaa kieltä, jota muiden pohjoismaalaisten on vaikea ymmärtää.