Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

YDINVOIMA. Ydinvoima on energiantuotantoa, joka perustuu raskaiden atomiytimien hajoamiseen eli fissioon. Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus: - Tšernobylin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "YDINVOIMA. Ydinvoima on energiantuotantoa, joka perustuu raskaiden atomiytimien hajoamiseen eli fissioon. Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus: - Tšernobylin."— Esityksen transkriptio:

1 YDINVOIMA

2 Ydinvoima on energiantuotantoa, joka perustuu raskaiden atomiytimien hajoamiseen eli fissioon. Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus: - Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus vuonna 1986 oli suurimpia ydinvoimalaonnettomuuksia. Reaktorin käyttäjät tekivät määräaikaishuollon alkaessa sovitun kokeen, jolloin reaktoria käytettiin vaarallisessa ja epävakaassa tilassa. Reaktorin jäähdytysputket ja kansi rikkoutuivat valtavan paineen nousun ja höyryräjähdyksen seurauksena. Huonojen suojarakenteiden takia radioaktiivista savusumua pääsi paljon ympäristöön.

3 Ydinjätteen varastointi Ydinvoimalaitoksen käytössä ja huollossa kertyy matala- ja keskiaktiivista jätettä, jota sanotaan voimalaitosjätteeksi. Olkiluodon välivarasto (kuva: TVO)

4 Ydinjätteen loppusijoitus Luola on n. 60-110 metriä syvä. Ydinjäte siirretään luolaan erikoisajoneuvolla tunnelia pitkin. Kun luolan käyttö päättyy, yhteydet luolaan suljetaan ja tilaa ei tarvitse valvoa. Olkiluodossa käytössä oleva voimalaitosjäteluola

5 Ydinvoimalat Suomessa Olkiluodon ydinvoimalaitos Loviisan ydinvoimalaitos Suomessa on yhteensä neljä ydinreaktoria kahdella paikkakunnalla, Eurajoella ja Loviisassa. Maan viidettä ydinreaktoria rakennetaan parhaillaan Eurajoen Olkiluotoon.

6 Ydinvoiman hyvät puolet: + Ydinvoimala onnettomuuksissa ei kuole suuria määriä ihmisiä, vaikka ydinreaktoreita on toiminnassa yli 400. + Uraani on polttoaineena halpaa. + Käyttökatkokset ovat suhteellisen harvinaisia. + Työllistää ihmisiä + Auttaa luomaan mm. Suomesta omavaraisen energiantuotannon suhteen. + Tehokas, tuottaa paljon energiaa suhteessa esimerkiksi fossiilisiin polttoaineisiin.

7 +Ydinsähkön tuotanto ei tuota ilmastoa lämmittäviä päästöjä, eli se ei nopeuta ilmastonmuutosta.

8 Ydinvoiman huonot puolet: - Luonnon uraani on osittain radioaktiivista ja myrkyllistä. -Ydinvoimalan toiminnassa syntyy ydinjätettä, joka varastoidaan muutamaksi vuodeksi laitospaikalle.------------- – Kaivosalueelle jää erittäin suuri määrä saastunutta mutaa ja vettä, kun uraania rikastetaan. - Ydinvoimalaonnettomuuksissa laajoja alueita jää elinkelvottomiksi pitkiksi ajoiksi. - Ydinreaktio on periaatteeltaan keinotekoisesti hallittu ydinräjähdys, joka voi päästä toisinaan käsistä ja aiheuttaa ilmakehään ja pohjavesiin radioaktiivisten aineiden pääsyn. - Maa, joka kykenee ydinpolttoaineen tuotantoon kykenee myös tuottamaan ydinasemateriaalia.

9 Lähteet: http://www.fennovoima.fi/fennovoima/ydinvoima https://fi.wikipedia.org/wiki/Ydinvoima http://www.ydinvoima.fi/ Kuvat Google kuvahausta.


Lataa ppt "YDINVOIMA. Ydinvoima on energiantuotantoa, joka perustuu raskaiden atomiytimien hajoamiseen eli fissioon. Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus: - Tšernobylin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google