Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MANILAN SLUMMI.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MANILAN SLUMMI."— Esityksen transkriptio:

1 MANILAN SLUMMI

2 YLEISTÄ FILIPPIINEISTÄ
Filippiinit sijaitsevat Kaakkois-Aasiassa. Valtio koostuu 7107 saaresta joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin km2. Suurin osa valtioin asukkaista asuu kuitenkin vain 11 saarella, joista suurimpien saarten Luzonin ja Mindanaon osuus on yli puolet maan pinta- alasta. Virallisia kieliä maassa ovat filipino ja englanti. Maan eteläisillä saarilla vallitsee päiväntasaajan ilmasto, kun taas keski- ja eteläosissa trooppinen ilmasto. ”Filippiiniläisten kansallistunne on hauras, oma suku ja provinssi ovat tärkeämpiä samaistumisen kohteita. Kansallisuus syntyi espanjalaisten valtakaudella, ja katolisella uskolla on sen syntymisessä keskeinen sija.”

3

4 YLEISESTI MANILASTA Manila on Filippiinien pääkaupunki, joka sijaitsee Manila lahden itärannalla Luzonin saarella. Metro Manila koostuu itse Manilan lisäksi 16 muusta kaupungista ja on yli 20 miljoonan asukkaan metropoli. Manila on Filippiinien toiseksi suurin kaupunki jossa asuu hieman yli 1,5 miljoonaa ihmistä.

5 SLUMMIT Noin joka kolmas maan asukas elää köyhyysrajan alapuolella.
Kehittyvissä maissa, kuten Filippiineillä ihmiset hakeutuvat kaupunkeihin paremman tulevaisuuden perässä, mutta usein matka päättyy slummiin. Köyhissä oloissa ilman vaihtoehtoja ihmiset tekevät lähes mitä tahansa elääkseen.

6 Erityisen tunnettu Manilan slummi on nimeltään Smokey Mountain, jossa yli ihmistä kerää roskia elääkseen. Paikka toimii lähes koko Manilan suuren kaupungin kaatopaikkana. Smokey Mountain sijaitsee Tondon kaupungin osassa pohjoispuolella Manilan kaupunkia. Tondossa on useita slummialueita, joista toiset ovat erittäin vaarallisia. Alue koostuukin lähes kokonaan roskista ja rojusta joita ihmiset ovat heittäneet pois. Korkeimmat kohdat Smokey Mountainista ovat yli 50 metriä pelkkää jätettä. Erityisen suuren roskamäärän takia olot ovat erittäin epähygieniset, jopa muihin slummeihin verrattuna. Saasteisuutta myös roskien poltosta syntyvät myrkylliset päästöt

7

8

9

10

11 life/html/1.stm mundo-Slum.html through-the-slums-of-manila-philippines/ makeshift-shanty-towns-built-disaster-zones-poor-families-Manila-left-Asias- fastest-growing-economy.html ristiretki/kausi-1-jakso-4-filippiinit-kolmen-jengin-loukussa


Lataa ppt "MANILAN SLUMMI."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google