Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TANSKA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TANSKA."— Esityksen transkriptio:

1 TANSKA

2 Tanska Pääkaupunki: Kööpenhamina Kieli: Tanska
Valuutta: Tanskan kruunu Väkiluku: noin 5,4 miljoonaa Pinta-ala: km² Valtiomuoto: kuningaskunta

3 Tanska kartalla Tanska sijaitsee Pohjois-Euroopassa.
Tanskaa ympäröi Pohjanmeri ja Itämeri, jotka yhdistyvät toisiinsa Tanskan salmien kautta. Tanskalla on yhteinen maaraja Saksan kanssa.

4 Grönlanti Grönlanti irtosi Euroopan mantereesta noin miljoonaa vuotta sitten. Nykyisin Grönlanti on maailman suurin saari, josta valtaosa on maailman toiseksi suurimman jäätikön peitossa.

5 Tanskan metsät Tanskan metsät ovat kaikki raivattu pois pelloksi tai asutus-alueeksi. Metsiä on kuitenkin istutettu uudestaan.

6 Hiekkadyynit hiekkadyyni Dyyni on tuulen kasaama hiekka- kumpu.
Dyynin korkeus voi olla jopa 500 metriä. Tunnetuin dyynilaji on ylhäältä katsoen puolikuun muotoinen barkaani. hiekkadyyni

7 Valtiomuoto Tanskan valtiomuoto on perustuslaillinen kuningaskunta.
Tanskan nykyinen kuningatar on Margareetta II.

8 Tanskan talous Tanskan maaperä on monin paikoin hedelmällistä ja maapinta on tasaista. Ilmasto on leuto, ja kasvukausi on pitkä. Tällaiset olosuhteet ovat erinomaiset maanviljelyyn ja karjatalouteen. Maatalous on Tanskassa tuottoisaa ja tehokasta. Tärkeimpiä tuotteita ovat viljat, maitotuotteet ja sianliha. Suurin osa tuotteista myydään ulkomaille Esimerkiksi sianlihaa viedään paljon muihin maihin. Grönlannin tärkein elinkeino on kalastus.

9 Pääkaupunki Kööpenhaminan satama
Kööpenhamina perustettiin vuoden 1000 tienoilla Sven Haaraparran toimesta. Kööpenhaminassa on noin 1,8 miljoonaa asukasta. Kööpenhaminan satama

10 Tanskan nähtävyydet Tivoli perustettiin vuonna 1843, joten se on yli 160 vuotta vanha. Täältä löytyy kaikkea! Kolossiaalinen määrä vuoristoratoja, 38 ravintolaa, pantomiiniteatteri, maailmanluokan artisteja, livemusiikkia ja lumottu ilmapiiri. Det kongelige teater on suomeksi kuninkaallinen teatteri. Pieni merenneito on H.C Andersenin sadun henkilö ja Tanskan matkailun vetonaula. Harva käy tanskalaisessa Billundissa vierailematta Legolandissa. Billund on loistava koko perheen matkakohde,sillä lähistöllä on paljon myös esimerkiksi luontokohteita.

11 Kuuluisuuksia Mew H.C Andersen
Mew on vuonna 1995 perustettu tanskalainen popmusiikkia ja progressiivista rockia yhdistelevä yhtye. Yhtyeen muodostavat Jonas Bjerre, Bo Madsen, Johan Wohlert sekä Silas Graae. Kuuluisuuksia Mew H.C Andersen syntyi Odensessa vuonna 1805. Andersenin tarinoihin kuuluu mm. Pieni merenneito. H.C Andersen

12 TANSKAN HERKUT Tanskalainen perinneleipä on nimeltään Smörrebröd.
Tanskassa on myös perinteinen, maukas Punainen makkara. Tanskalaiset wiinerit ovat maailmankuuluja.

13 LÄHTEET: www.erkkivanninen.kuvat.fi www.nk.oulu\enorssi.fi
II Jäljillä 4 ympäristö ja luonnontieto

14 Työryhmä: Laura Heta Markus Aino Onni


Lataa ppt "TANSKA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google