Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on 323802km2.Jos Norjan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on 323802km2.Jos Norjan."— Esityksen transkriptio:

1 NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on km2.Jos Norjan rantavuono vedettäisiin suoraksi niin se menisi puoliksi maapallon ympäri. Oslon asukasluku on HISTORIA Norjalaiset ovat kautta aikojen suuntautuneet merelle. Muinaiset viikingit olivat taitavia meren- kävijöitä, norjalaiset jatkavat perinnettä.

2 Kansallislaulun viimeinen säkeistö Ja, vi elsker dette landet,
som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Og som fedres kamp har hevet det av nød og seir, også vi, når det blir krevet, for dets fred slår leir. Norjaa hallitsee kuningas. Hänen nimensä on Harald V. Norjan pääministeri on Jean Stoltenberg. Norjan kansallislaulu Ensimmäinen säkeistö Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker på vår far og mor og den saganatt som senker drømme på vår jord.

3 Sää Raha Euroopan unioni
Kaikki eivät ole halunneet liittyä Euroopan unioniin. Islanti, Norja ja Sveitsi ovat kansanäänestyksen perusteella jättäytyneet unionin ulkopuolelle. Ne hoitavat yhteistyön erillisten sopimusten kautta. Norjan raha on norjan kruunu. Norjan kolikoita ja seteleitä laskee liikkeelle Norjan keskuspankki Sää Keskilämpötila Oslo: tammikuussa.- 3oC Heinäkuu:+18oC

4 Marit Bjoergen edustaa Norjaa hiihdossa
Marit Bjoergen edustaa Norjaa hiihdossa. Hän on Norjan yksi suosikkihiihtäjä. Marit Bjoergen otti kultaa Vancoueverissa 2010 viestihiihdossa kultaa. Marit oli yksi kaksituhatta luvun parhaista hiihtäjistä.

5 Norjassa on norjanvuonohevosia
Norjassa on norjanvuonohevosia. Norjassa harrastetaan porojen kasvatusta. SILMÄT: Useimmilla koirilla on tummanruskeat silmät. Norjassa yleinen koira on norjan harmaa hirvikoira.

6 Norjassa on vesiputouksia ja puroja. Jotka laskevat kalliolta alas.
Kapeiden vuonojen rinteiltä voi kiikaroida lumihuippuja, vesiputouksia ja tunturimajoja.

7 LÄHTEET: TIETORETKI EUROOPPA.
Luonnon kirja4 TEKIJÄT:PETRA JA PIHLA


Lataa ppt "NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on 323802km2.Jos Norjan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google