Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta."— Esityksen transkriptio:

1 Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta niemimaasta joiden välissä on Gonâvenlahti. Haitin naapurimaat ovat Kuuba, Jamaika ja Dominikaaninen tasavalta.

2 Haitin perustiedot Haitin pinta-ala on km². Haitilla asuu noin 10 miljoonaa ihmistä. Haitilla puhutaan ranskaa ja kreolia. Haitin raha yksikkö on gourde. Haitilaiset ovat 80% katolilaisia, 16% protestanttisia, muita 3% ja ei mitään 1% Haiti on tasavalta..

3 Haitin pääkaupunki on Port-au-Prince, jossa asuu 1 235 000 ihmistä.
Tammikuussa 2010 pääkaupunki kärsi suuria tuhoja maanjäristyksissä. Maanjäristyksen voimakkuus oli 7.0. Kuolon uhreja oli tuhansista satoihin tuhansiin. Järistys sorrutti parlamenttirakennuksen, kouluja, sairaaloita ja verotoimiston. Kaupungin lentokenttä säilyn kuitenkin valmiina vastaan ottamaan apua, vaikka sen lennonjohtotorni romahti.

4 Ilmasto ja Elinkeinot Haitissa on trooppinen ilmasto. Päivälämpötilat ovat 30 asteen yläpuolella ympäri vuoden. Haitin merkittävimmät luonnonvarat ovat bauksiitti, kupari, kalsiumkarbonaatti, kulta, marmori ja vesivoima. Merkittävimmät vientituotteet ovat vaatteet, mangot, tuotantoteollisuudentuotteet, kahvi ja kaakao. Yli 90% viennistä suuntautuu Yhdysvaltoihin.

5 Voodoo on afrikkalais-karibialainen uskonto
Voodoo on afrikkalais-karibialainen uskonto. Voodoo on monijumalainen uskonto jossa esi-isien palvonta ja fetisseille uhraaminen ovat tärkeässä osassa. Voodoo levisi orjakaupan myötä Amerikkaan, missä se on suosittua etenkin Haitissa.

6 LÄHTEET fi.wikipedia.org/wiki/Haiti www.iltalehti.fi www.mtv.fi


Lataa ppt "Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google