Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio"— Esityksen transkriptio:

1 Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Juulia, Aino ja Karoliina

2 Uruguayta on kutsuttu yhden kaupungin ja sitä ympäröivän karjatilan maaksi. Lähes puolet väestöstä asuu pääkaupungissa Montevideossa. Peräti 90% Uruguayn pinta-alasta on maatalouden käytössä, ja siitä taas suurin osa on suurtilallisten omistamia karjalaitumia. Uruguayn maasto koostuu pääosin tasangoista ja matalista kukkuloista, rannikko on viljavaa alankoa. Suurin osa maasta on ruohomaata, joka soveltuu hyvin lehmien ja lampaiden kasvatukseen.

3 Uruguayn teollisuus keskittyy maan pääkaupunkiin Montevideoon
Uruguayn teollisuus keskittyy maan pääkaupunkiin Montevideoon. Sinne ja muuallekin maahan hakeutuu nykyisin yhä enemmän turisteja ja matkailun merkitys maan taloudelle kasvaa. Uruguayssa vallitsee melko runsassateinen lämpimän vyöhykkeen ilmasto.

4 Uruguayn virallinen kieli on espanja
Uruguayn virallinen kieli on espanja. Maassa puhutaan myös portuñoliksi ja brazileroksi kutsuttuja espanjan ja portugalin sekoituksia lähellä Brasilian vastaista rajaa. Noin 90 % väestöstä on eurooppalaista alkuperää, mestitsejä on kahdeksan prosenttia ja mustia neljä prosenttia. Suurin uskonto on katolisuus, protestantteja ja muita kristittyjä on n. 20%. Väestöstä n. 20 % ei kuulu mihinkään uskontokuntaan. Uruguayn lukutaitotaso on hyvin korkea, sillä melkein kaikki osaavat lukea. Maassa on hyvä sosiaaliturva ja terveydenhuolto on korkeatasoista.


Lataa ppt "Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google