Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan."— Esityksen transkriptio:

1 Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Samba on alunperin Afrikkalainen taidetanssi, josta kehittyi myöhemmin villi karnevaalitanssi.

2 Sisällysluettelo Samban elementit Samban historiaa Samba Suomessa
Samba maailmalla Karnevaali kuvia Lähteet

3 Samban elementit Maa: Vesi: Tuli: Ilma:
Brasilialaisen samban perustana ovat maailman neljä peruselementtiä; maa, vesi, tuli ja ilma. Tapa liikkua, reagoida asioihin ja tyyli ilmaista itseään kertovat kaikki mikä on sinussa vaikuttava elementti. Maa: Suuret raskaat liikkeet. Painotetut askeleet. Vesi: Jatkuvat pehmeät liikkeet, askelissa voimakkuus eroja. Tuli: Kiihkeä, terävä tyyli. Jalkatyöskentely tärkeää. Ilma: Kevyt,ilmava, ylväs, hienostunut tapa ilmaista liikkeitä.

4 Samban historiaa Samba on brasilialainen taiteenmuoto, joka on alun perin kotoisin Afrikasta, ja kulkeutui orjien mukana Brasiliaan. Brasiliassa on syntynyt nykyajan karnevaalisamba, joka on tänä päivänä suositumpaa kuin ikinä ennen...

5 Samba Suomessa Suomalaisia ovat aina kiehtoneet kuumat latinalaisrytmit. Samba on tullut yhä suositummaksi vuosi vuodelta yhtälailla täällä kylmässä kotimaassakin. Ensimmäinen sambakoulu tuli Suomeen vuonna 1981, joka perustettiin Lahteen ja sai nimekseen Samba Maracana. Suomessa Sambakouluja löytyy harrastettavaksi viideltä eri paikkakunnalta; Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Lahdesta ja Kokkolasta.

6 Samba maailmalla Samba on suosittua ympäri maailman. Sitä tanssitaan kaikkialla. Varsinkin Brasilialaiset ovat hullaantuneet Sambaan Suurin tapahtuma on kerran vuodessa pidettävät Rio de Janeiron karnevaalit.

7 Karnevaali kuvia

8 Lähteet http://www.samba.fi/sskl/index.phtml


Lataa ppt "Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google