Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Elimistö puolustautuu
Advertisements

Vitamiinit ja kivennäisaineet
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
KSS Energia Oy Eveliina Pöllänen
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Proteiinit.
Kappale 16.
Rasvat - ei niin pahaa ettei hyvääkin
S Ruoka ja terveys s
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Elimistön tasapaino.
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
Ravitsemuksen ABC Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry
Jääpalloilijan ravinto
Proteiinien tehtävät elimistössä
Diabetes.
Elämälle välttämättömät metallit
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
Suomalaiset ravintosuositukset
1. Hiili – elämän alkuaine
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
Kotitalous: ravitsemus  Suomalaisten ravitsemussuositukset – Valtion ravitsemusneuvottelukunta vuodesta 1954  A- ja D-vitamiinin lisääminen margariineihin.
Hurtig TE1 Ruoka ja terveys. Ravitsemussuositukset tiivistettynä - Suositusten tavoitteena on väestön hyvä ravitsemus ja kansanterveyden edistäminen.
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Ravintoaineet Proteiinit Hiilihydraatit Rasvat Vitamiinit Kivennäisaineet Suositeltava määrä saadaan syömällä monipuolista ruokaa ! 12. Ravitsemus.
Juomat aktiivisen elämäntavan tukena -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?
Ihmisen ravinto.
13. Karboksyylihapot, esterit ja rasvat. Karboksyylihapot  Ovat heikkoja happoja  Heikko happo ja vahva happo, mitä tarkoitetaan?  Vahva happo luovuttaa.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
14. Aminohapot ja valkuaisaineet  Aminohapon rakenteessa on sekä aminoryhmä -NH 2 ja karboksyyliryhmä –COOH  Aminoryhmä on yleensä liittynyt karboksyyliryhmän.
BIOS BIOS 2 jakso 1 Geenit ohjaavat proteiinien rakentumista 4 aminohappo DNA emäskolmikko geeni Golgin laite koodaava juoste lähetti-RNA mallijuoste Avainsanat.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
TE1 Ravinto Hurtig
ERITYISRUOKAVALIOT Mikä on erityisruokavalio?
2. Solun hienorakenne.
Nestetasapaino.
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
Ruuansulatus Ihminen koostuu: vedestä, noin 63% painosta
5 Ravinto Energiaravintoaine Suojaravintoaine
RAVINTO Elmo & Leevi Syksy -16.
RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1
Ulkoiset tapahtuma/sisäinen uhka
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
6.4 Liikunnan merkitykset
Helsingin energiapäätös 2015
Proteiinit.
Syöpää aiheuttavia elintapoja
Avoketjuisen rakenteen lisäksi monosakkaridit esiintyvät heterosyklisinä rengasrakenteina, joissa karbonyyliryhmän happi on osa rengasrakennetta.
Kivennäisaineet Pinja, Laura, Ella.
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
Paksusuolensyöpä.
Ruokatrendit.
Ruoasta saatavat ravintoaineet
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M
Psyykkinen terveys.
Ruokaoppia.
Unelmien liikuntapäivä
Finnamyl Oy Investointi perunaproteiinin erotukseen
Terveyden ja sairauksien historian tutkimista
MUNUAISET KPL 9.
Esityksen transkriptio:

Ravinto

Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini on valkuaisaine Koostuu aminohappoketjuista Proteiinin tehtäviä : Toimii solujen rakennusaineena, Proteiineja tarvitaan typpi-, neste-, happo tasapainon ylläpitämiseen. Liiallinen proteiinin saanti aiheuttaa janontunnetta ja virtsaamista, joka rasittaa munuaisia. Proteiinin puute voi johtaa sairauksiin, ja oireina voi olla lihasten heikkeneminen, kasvun pysähtyminen ja kyvyttömyys säilyttää kehon lämpöä.

Rasvat Rasvoja on eläin,- ja kasvisrasvat Tyydyttyneitä rasvoja sanotaan koviksi rasvoiksi kun taas tyydyttymättömiä rasvoja sanotaan transrasvoiksi. Rasvoja tarvitaan ihon, näön ja limakalvojen hyvinvointiin. Lisäksi ne auttaa ylläpitämään normaalia kolesterolitasoa.

Vihreät vihannekset Vihreisiin vihanneksiin kuuluu : Parsakaali, Salaatti, Pinaatti, Herne yms. Vihreät vihannekset tukevat maksan ja haiman toimintaa Vihreistä vihanneksista saa paljon vitamiineja, ja kivennäisaineita.