Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Advertisements

ELM04 RAAMATUN- KÄÄNNÖSTYÖ Jokaisella ihmisellä on oikeus lukea Raamattua äidinkielellään.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Psyykkinen itsesäätely
Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava sekä ryhmämuotoinen perhetyö Toiminta-ajatus Auttaa, opastaa, ohjata perheitä arjessa ja vanhemmuudessa,
P ERHENEUVOLA LAPSEN JA PERHEEN TUKENA Perheiden hyvinvoinnin tukeminen, vanhempainilta Psykologi Saana Sievers.
Kouluterveydenhuolto Koulutulokkaan vanhempainaamu.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kirkko elää, koska sen olemukseen kuuluu etsiä jatkuvasti uusia jäseniä.
Työhönvalmennusta sosiaalihuollon palveluna Kenelle, miksi ja millaista? Työ kuuluu kaikille!-koulutus
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Diakonia ja Yhteisvastuu Action Angels Diakonia = palvelu Diakoniatyössä etsitään ja autetaan hankalassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, jotka.
Tiivistetäänkö peruskoulun ”perälautaa ” - Sivistystoimensuunnittelija Lea Goyal Keski-Suomen ELY-keskus
Urheilulähetystyö on tuonut iloa Mongoliaan vuodesta 2014.
Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET.
GPS-paikannusranneke
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Kummina olet korvaamaton

Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Elämänkatsomustiedon tunti
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Plan ~Perustettu v (suomessa 1998)
Unicef Viivi, Oskari, Melina.
Opetustoimi osana Jyväskylää
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Matskua seurakuntiin Digikorvat.
Lissabonin sopimus.
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Visio ja perustehtävä Jokainen löytäisi oman tapansa liikkua ulkona.
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Jäsenprosessi
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat Rippikoulu on elämää Jumalan kasvojen edessä (elämä-usko-rukous) Yhteisöllinen.
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Toimiva lajittelu purkutyössä - Purkumerkki Oy
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Loiste –hanke KEE-päivät
Näkökulmia katsomuskasvatukseen

Miten tavoitamme vähävaraiset perheet?
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
NUORTEN TURVATALO ESPOO
Rakennetaan lasten päiväkeskus Etiopiaan

Celian Vera-palvelun lanseeraus Turun kaupunginkirjastossa
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.

Miljoonat lapset maailmassa eivät pääse kouluun, koska heidän on autettava perheensä elatuksessa tai heidän vanhemmillaan ei ole mahdollisuutta koulukulujen maksamiseen. Köyhyys, aliravitsemus, sairaudet ja sota ovat yhä kehitysmaan lasten todellisuutta. ”Jokaisella lapsella on oikeus koulutukseen ja turvalliseen lapsuuteen.” YK:n Lapsen oikeuksien sopimus

AASIA Kambodzha, Kiina, Nepal, Pakistan, Thaimaa ja Venäjä AFRIKKA Angola, Botswana, Etiopia, Mauritania, Namibia, Senegal ja Tansania LATINALAINEN AMERIKKA Bolivia, Kolumbia ja Venezuela LÄHI-ITÄ Israel ja Palestiina Kummityötä 18 maassa

Suomen Lähetysseuran kummiohjelmiin valitaan varattomia, huono-osaisia, orpoja ja vammaisia lapsia ja nuoria. Tuki mahdollistaa lasten koulunkäynnin ja hyvinvoinnin ja tukee heidän lähiyhteisöään. Kummiohjelmiin kuuluu päiväkoti-ikäisiä lapsia, koululaisia ja ammattiopiskelijoita. Kummin tuki on 25 e/kk.

Koulukustannusten lisäksi muita elinkustannuksia ja ympäröivää yhteisöä tuetaan kunkin maan tarpeiden ja olosuhteiden mukaan. Taloudellisen tuen lisäksi lapset tarvitsevat myös rukoustukea.

Kummien apu ohjataan tasapuolisesti kaikille kummiohjelmaan valituille lapsille, vahvistaen ja arvostaen paikallista yhteisöllisyyttä. Lapsiryhmiä tukemalla ennaltaehkäistään eriarvoisuuden syntymistä. Myös lasten perheitä rohkaistaan parantamaan omia elinolosuhteitaan.

Lähetysseuran kummityötä toteutetaan eri maissa yhteistyössä paikallisen kirkon, muun yhteistyökumppanin, koulun ja viranomaisten kanssa. Kummityötä ohjaa ja valvoo paikallinen kummikomitea ja kummiyhdyshenkilö, joka on Lähetysseuran tai kumppanin työntekijä.

LASTEN PANKKI Lasten Pankki on rahasto, joka täydentää kummiohjelmien antamaa apua. Lasten Pankin avulla: - nuoret ovat voineet jatkaa opintojaan -kouluja ja oppilasasuntoloita on korjattu -lapset ovat saaneet apua terveydenhoitoon ja yllättäviin elämäntilanteisiin -on aloitettu uutta kummityötä Lasten Pankkiin voi lahjoittaa säännöllisesti tai kertaluontoisesti.

Kummiksi voi ryhtyä kuka tahansa: yksityishenkilö, perhe, kaveriporukka, koulu tai seurakunta. Kummiksi voi liittyä kummit Soittamalla lähettämällä esitteen liittymislomakkeen postitse

Kummi saa tietoa lapsiryhmästä sekä kummiyhdyshenkilön yhteystiedot. Häneen voi olla yhteydessä sähköpostilla. Kummiyhdyshenkilö kirjoittaa kummikirjeen lasten, heidän yhteisönsä ja työn kuulumisista kaksi kertaa vuodessa.

Ryhdy kummiksi! kummit kummit