Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat Rippikoulu on elämää Jumalan kasvojen edessä (elämä-usko-rukous) Yhteisöllinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat Rippikoulu on elämää Jumalan kasvojen edessä (elämä-usko-rukous) Yhteisöllinen."— Esityksen transkriptio:

1

2

3

4

5

6 Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat
Rippikoulu on elämää Jumalan kasvojen edessä (elämä-usko-rukous) Yhteisöllinen oppimiskäsitys Nuorilähtöisyys, nuorten osallisuus, kuulluksi tuleminen ja mahdollisuus vaikuttaa Toimintaympäristön muutos (digitalisaatio, uskonnon ja kulttuurien monimuotoisuus, uskontokritiikki) Perusopetuksen muutokset, ilmiölähtöisyys Rippikoulun ja isostoiminnan kiinteä yhteys Spiritualiteetti: rukouksen koulu, ehtoollinen, konfirmaatio Perhe, vanhemmat, kummius Tulevaisuusperspektiivi

7 Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat
Rippikoulu on kasteopetusta ja samalla elämää Jumalan kasvojen edessä. Sen näkökulmat ihmisen elämästä, uskosta ja rukouksesta nähdään kokonaisuutena, jotka liittyvät kristityn elämässä yhteen. Kokonaisvaltainen kristillinen ihmiskäsitys näkyy rippikoulun tavoitteissa. Oppimiskäsitys laajentuu yhteisöllisemmäksi ja aktiivisemmaksi. Nuorten osallisuutta ja kuulluksi tulemista vahvistetaan tietoisesti. Samalla vahvistetaan rippikoulun yhteisöllisyyttä.

8 Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat
Rippikoulun spiritualiteettia vahvistetaan edelleen: rippikoulu on rukouskoulu. Nuoria totutetaan hoitamaan hengellistä elämäänsä säännöllisellä ehtoollisella. Nuorten käsityksiin seurakunnasta hengellisenä yhteisönä ja kirkon jäsenyyden merkityksestä panostetaan. Tulevaisuusorientaatiota vahvistetaan sekä nuoren että kirkon näkökulmasta

9 Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat
Reagoidaan toimintaympäristön muuttumiseen, erityisesti digitalisaatioon sekä moniuskontoisuuden ja uskontokritiikin lisääntymiseen. Rakennetaan riittävää yhteyttä perusopetuksen ilmiölähtöiseen ajatteluun. Näin rippikoulun 80 tuntia ja peruskoulun yläkoulun uskonnon opetuksen 120 tuntia asettuvat jatkumolle, joka tukee nuoren kasvua. Samalla kuitenkin koululla ja rippikoululla on selkeät omat profiilinsa. Perhenäkökulmaa, vanhempien kohtaamista ja kummiuden merkitystä vahvistetaan.

10 Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat
Rippikoulu ja isostoiminta nähdään yhtenä kokonaisuutena. Niillä on sama toiminta-ajatus ja niitä suunnitellaan rinnakkain. Paikallisessa kehittämisessä ammennetaan sekä Suuri ihme-suunnitelmasta että Isoja ihmeitä -linjauksesta. Isosten roolia korostetaan. Seurakunnan toimintaan osallistumista kehitetään käytännön kokemusten pohjalta. Konfirmaatiota kehitetään nuorten ja perheiden sekä seurakunnan yhteiseksi juhlaksi.

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20


Lataa ppt "Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat Rippikoulu on elämää Jumalan kasvojen edessä (elämä-usko-rukous) Yhteisöllinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google