Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rakennetaan lasten päiväkeskus Etiopiaan

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rakennetaan lasten päiväkeskus Etiopiaan"— Esityksen transkriptio:

1

2 Rakennetaan lasten päiväkeskus Etiopiaan
Ginnirin kaupungissa toimii lasten päiväkeskus, jossa käy noin 60 kummiohjelmassa mukana olevaa köyhää lasta, joista osa on orpoja. Vuonna 2006 perustettu päiväkeskus sijaitsee toiminnan jatkuvuuden kannalta epävarmalla vuokratontilla. Vuonna 2017 ostettiin keskusta varten oma tontti, jolle rakennetaan vuoden 2018 aikana uusi päiväkeskus. Tule mukaan rakentamaan lasten päiväkeskusta ja tulevaisuutta Etiopiaan! Kaakkois-Etiopiassa Ginnirin kaupungissa toimii Lähetysyhdistys Kylväjän tuella lasten päiväkeskus, jonka toiminnasta ja kummiohjelmasta vastaavat Ginnirin Mekane Yesus –seurakunta ja Ginnirin kaupunki. Päiväkeskuksessa käy noin 60 kummiohjelmassa mukana olevaa köyhää lasta, joista osa on orpoja. Vuonna 2006 perustettu päiväkeskus sijaitsee toiminnan jatkuvuuden kannalta epävarmalla vuokratontilla. Päiväkeskus on muuttanut jo kerran aikaisemmin 11 toimintavuotensa aikana. Ensimmäinen päiväkeskus perustettiin entiseen ruokaravintolaan, mistä keskus siirtyi Mekane Yesus -kirkon vieressä sijaitsevalle tontille. Toiminnan kannalta tilojen vuokraaminen on epävarmaa kahdesta syystä: vuokranantaja voi nostaa milloin vain vuokraa niin halutessaan tai myydä tilat tontteineen ulkopuoliselle taholle. Jotta lapsilla on tilaa pelata ja leikkiä, on tärkeää että keskuksen alue on riittävän suuri. Tämä rajaa keskuksen käyttöön vuokrattavissa olevia tiloja. Vuonna 2017 ostettiin keskusta varten oma tontti, jolle rakennetaan vuoden 2018 aikana uusi päiväkeskus.

3 Hyvän elämän rakennusaineita päiväkeskuksessa
Seurakunta ja kaupungin terveyskomitea yhdessä valitsevat lapset kummiohjelman. Lasten iät vaihtelevat noin kolmesta ikävuodesta aina nuorukaiseen. Lapset asuvat sukulaisen tai ystäväperheiden luona. Seurakunta ja kaupungin terveyskomitea yhdessä valitsevat lapset kummiohjelman Ginnirin kaupungin vakituisten asukkaiden joukosta. Seurakunnan lasten hyväksi tekemää työtä arvostetaan. Ohjelmassa on mukana HIV-positiivisia lapsia. Köyhä äiti tai lapsen sukulainen on saattanut tullut pyytämään apua suoraan kummipaikan johtajalta. Lasten iät vaihtelevat noin kolmesta ikävuodesta aina nuorukaiseen. Lapset asuvat sukulaisen tai ystäväperheiden luona.

4 Hyvän elämän rakennusaineita päiväkeskuksessa
Lapset käyvät valtion koulua, sillä Etiopiassa lapset kuuluvat virallisen oppivelvollisuuden piiriin 7 vuotta täytettyään. Kaikkein köyhimmillä ei ole varaa edes kynään ja kouluvihkoon. Nämä välttämättömät koulutarvikkeet lapset saavat päiväkeskuksesta. Lapset käyvät normaalisti valtion koulua, sillä Etiopiassa lapset kuuluvat virallisen oppivelvollisuuden piiriin 7 vuotta täytettyään. Kaikkein köyhimmillä ei kuitenkaan ole varaa edes kynään ja kouluvihkoon, mikä voi olla syynä koulun aloittamisen viivästymiseen. Nämä välttämättömät koulutarvikkeet lapset saavat päiväkeskuksesta. Koulupukupakkoa ei maaseudulla ole.

5 Hyvän elämän rakennusaineita päiväkeskuksessa
Päiväkeskuksessa lapset saavat koulutetun opettajan johdolla myös ikä- ja luokkatasoaan vastaavaa lisä- ja tukiopetusta sekä ohjausta kotitehtävissä. Tämän vuoksi keskukseen tarvitaan luokkatila, jossa opiskella.

6 Hyvän elämän rakennusaineita päiväkeskuksessa
Kummiohjelman tavoitteena on tukea lapsia ja heidän perheitään antamalla lapsille kaksi lämmintä ateriaa kuutena päivänä viikossa. Tämän vuoksi päiväkeskuksessa on oltava vähintään kohtalaiset ruoanlaittomahdollisuudet ja ruokailutilat. Kummiohjelman tavoitteena on tukea orpoja, puoliorpoja ja hyvin köyhä lapsia ja heidän perheitään antamalla lapsille kaksi lämmintä ateriaa kuutena päivänä viikossa. Tämän vuoksi päiväkeskuksessa on oltava vähintään kohtalaiset ruoanlaittomahdollisuudet ja ruokailutilat. Etiopialainen keittiö maaseudulla on yleensä avoin keittokatos.

7 Hyvän elämän rakennusaineita päiväkeskuksessa
Lapset saavat ohjelman puitteissa uudet vaatteet ja kengät pääsiäisenä ja jouluna. Terveydenhoitokulut, kuten antibiootti- ja kipulääkkeet, kustannetaan myös lapsille. Kahdesti vuodessa lapset saavat ohjelman puitteissa uudet vaatteet ja kengät. Ajankohdat uusille vaatteille ovat pääsiäinen ja joulun aika. Lasten terveydenhoitokulut, kuten antibiootti- ja kipulääkkeet, kustannetaan myös lapsille. AIDS-lääkitys on potilaille valtion kustantamaa.

8 Hyvän elämän rakennusaineita päiväkeskuksessa
Kummilapsityö on avoimesti kristillistä. Ohjelman päätavoitteena on kertoa Jeesuksesta Kristuksesta sanoin, sävelin ja teoin. Päiväkeskus on avoin niin luterilaisille, ortodokseille kuin muslimeillekin. Ginnirin kummilapsityö on osana Lähetysyhdistys Kylväjän toimintaa avoimesti kristillistä. Ohjelman päätavoitteena on kertoa Jeesuksesta Kristuksesta sanoin, sävelin ja teoin. Lapset vievät kuulemaansa Ilosanomaa eteenpäin omiin perheisiinsä. Erään muslimitytön äiti kiinnostui kristinuskosta kuunnellessaan kotona tyttärensä päiväkeskuksessa oppimia, Jeesuksesta kertovia lauluja. Päiväkeskus on avoin niin luterilaisille, ortodokseille kuin muslimeillekin.

9 MIKSI KESKUS ON TÄRKEÄ? Päiväkeskuksessa lapsi saa monenlaista tukea kasvuunsa ja kehitykseensä. Lapsilla on paremmat mahdollisuudet koulunkäyntiin ja koulussa menestymiseen. Hyvä koulumenestys on lähes ainoa keino päästä pois köyhyyden kierteestä. Perheiden taakka helpottuu, kun perheessä on vähemmän ruokittavia. Kristilliset arvot eletään todeksi. Evankeliumi tavoittaa lapset ja heidän perheenjäsenensä. Lapset saavat riittävästi ruokaa, kasvavat normaalisti, pysyvät terveempinä, jaksavat leikkiä ja käydä koulua. Lapsilla on paremmat mahdollisuudet koulunkäyntiin ja koulussa menestymiseen. Etiopiassa luokkakoot ovat hyvin suuria eikä yksilölliseen opetukseen ole juurikaan mahdollisuuksia. Päiväkeskuksen opettaja pystyy opettamaan lapsia yksilöllisesti. Hyvä koulumenestys puolestaan on lähes ainoa keino päästä pois köyhyyden kierteestä. Päiväkeskuksessa lapsella on ystäviä ja vertaistukea. Hän saa tukea kasvuunsa ja kehitykseensä. Päiväkeskuksen aikuiset toimivat omalta osaltaan lapsen kasvattajina. Perheiden taakka helpottuu, kun perheessä on vähemmän ruokittavia. Kristilliset arvot eletään todeksi. Kummiohjelman kautta evankeliumi tavoittaa lapset, heidän vanhempansa ja sukulaisensa.

10 Israel on 13-vuotias poika viidennellä luokalla valtion koulussa.
Hänet tekee onnelliseksi pianonsoiton opettelu kirkossa. Israel on surullinen äidin kuolemasta ja isän sairaudesta. Hänet tekee surulliseksi myös tieto siitä, että Ginnirissä on vielä monia köyhiä lapsia, jotka eivät voi käydä koulua. Israel haluaa lähettää terveiset ja kiitokset. ”Ilman tukea emme voisi opiskella”, hän sanoo. Israel on 13-vuotias poika, joka on viidennellä luokalla valtion koulussa. Hän asuu yhdessä sairaan isänsä kanssa. Äiti on kuollut kuutisen vuotta sitten. Israel kertoo, että hänet tekee onnelliseksi se, kun hän voi opetella pianon soittoa kirkossa. Rukoillessaan hän kokee myös olevansa onnellinen. Luonnonpuistossa kulkeminen on myös mieleistä Israelille. Israel on surullinen äidin kuolemasta ja isän sairaudesta ja huonokuntoisuudesta. Hänet tekee surulliseksi myös tietoisuus siitä, että Ginnirissä on vielä monia köyhiä lapsia, jotka eivät voi käydä koulua. Israel haluaa lähettää terveiset ja kiitokset kummilleen. ”Ilman tukea emme voisi opiskella”, hän sanoo. Hän toivoo vielä joskus voivansa vierailla Suomessa.

11 Hyvän elämän rakennusaineita päiväkeskuksessa
Tule rakentamaan lasten päiväkeskusta ja tulevaisuutta Etiopiaan! FI Viitenumero Lahjoituspuhelin: (25 € + pvm, joulu-tammikuun ajan) Keräyslupa: RA/2016/472 ( koko maa paitsi Ahvenanmaa)


Lataa ppt "Rakennetaan lasten päiväkeskus Etiopiaan"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google