Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa."— Esityksen transkriptio:

1 Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.

2 Miljoonat lapset maailmassa eivät pääse kouluun, koska heidän on autettava perheensä elatuksessa tai heidän vanhemmillaan ei ole mahdollisuutta koulukulujen maksamiseen. Köyhyys, aliravitsemus, sairaudet ja sota ovat yhä kehitysmaan lasten todellisuutta. ”Jokaisella lapsella on oikeus koulutukseen ja turvalliseen lapsuuteen.” YK:n Lapsen oikeuksien sopimus

3 Suomen Lähetysseura on tehnyt tuloksellista kummityötä jo 27 vuotta. Pitkäjänteisellä työllä saamme aikaan kestäviä tuloksia. Tuhannet kummitukea saaneet nuoret ovat valmistuneet ammattiin ja saaneet mahdollisuuden omaan toimeentuloon. Vuosittain noin 400 nuorta valmistuu lukiosta tai ammattikoulusta. Kuva: Hosainan kuurojen koulusta 2015 valmistuneet oppilaat

4 Kummitukea saa yli 4000 kummilasta. Kummituki auttaa myös lasten perheitä ja lähiyhteisöä, niin että avun piiriin kuuluu noin 20 000 ihmistä. Täällä toimimme: Angola, Botswana, Etiopia, Kiina, Kolumbia, Mauritania, Namibia, Nepal, Pakistan, Palestiina, Senegal ja Tansania, Thaimaa, Venezuela, Venäjä Teemme kummityötä 15 maassa

5 Autamme siellä missä avun tarve on suurin. Suomen Lähetysseuran kummiohjelmiin valitaan varattomia ja huono-osaisia, erityisesti tyttöjä, orpoja ja vammaisia lapsia ja nuoria. Tyttöjen orpokodissa Angolassa asuu 70 tyttöä.

6 Kummiohjelmiin kuuluu päiväkoti-ikäisiä lapsia, koululaisia ja ammattiopiskelijoita. Pyrimme kouluttamaan nuoret mahdollisuuksien mukaan ammattiin asti. Pieniä lapsia Mafingan orpokodissa Tansaniassa ja ammattiopiskelijoita Nepalissa.

7 Kummin tuki käytetään koulu- tai päiväkotikuluihin, välttämättömiin elinkustannuksiin ja terveydenhuoltoon. Taloudellisen tuen lisäksi myös kummin rukous lasten puolesta on tärkeää. Kummilapsi Nepalista

8 Kummien apu ohjataan tasapuolisesti kaikille kummiohjelmaan valituille lapsille, vahvistaen ja arvostaen paikallista yhteisöllisyyttä. Lapsiryhmiä tukemalla ennaltaehkäistään eriarvoisuutta ja riippuvuutta kummin ja kummilasten kesken. Myös lasten perheitä rohkaistaan parantamaan omia elinolosuhteitaan. Kummilapsia Senegalissa.

9 Lähetysseuran kummityö toteutuu eri maissa yhteistyössä paikallisen kirkon, muun yhteistyökumppanin, koulun ja viranomaisten kanssa. Kummityötä ohjaa ja valvoo paikallinen kummikomitea ja kummiyhdyshenkilö, joka on Lähetysseuran tai kumppanin työntekijä. Opiskelijoita Nkurenkurun koulussa Namibiassa.

10 Kummiksi voi liittyä suomenlahetysseura.fi/kummit soittamalla 020 7127 201 lähettämällä kummiesitteen liittymislomakkeen postitse Maasaityttö Tansaniasta.

11 Kummi saa: -Mahdollisuuden muuttaa lapsen maailman -Kummikirjeen kaksi kertaa vuodessa -Tietoa työn tuloksista

12 Ryhdy kummiksi! suomenlahetysseura.fi/ kummit Kysy lisää: kummit@suomenlahetysseura.fi suomenlahetysseura.fi/ kummit

13 Francistownin kummipäiväkoti Botswanassa antaa 35 vähävaraiselle ja orvolle lapselle mahdollisuuden päiväkotiin. Kummilapset tulevat perheistä, joissa vanhemmat ovat työttömiä tai pienituloisia, osa on aids-potilaiden lapsia tai orpoja. Kummien avulla lapset saavat päiväkodissa säännölliset ateriat, turvallista huolenpitoa ja valmiuksia koulunkäyntiä varten. Francistownin päiväkodin lapset vilkuttavat kummeille.

14 Ouleye on 12-vuotias ja hän käy Sebkhan koulua Mauritaniassa. Hän on yläasteen toisella luokalla. Kummituen avulla hän pystyy jatkamaan koulunkäyntiä. Leskeksi jäänyt äiti antaa kaiken tukensa tyttärelleen, että tämän koulunkäynti ei keskeytyisi mistään syystä. Tyttöjen koulunkäynnin keskeytyminen on yleistä, koska koulunkäyntiin ei ole varaa. Myös kotityöt velvoittavat tyttöjä niin, ettei koululäksyihin ole aikaa. Ouleye pitää koulunkäynnistä, erityisesti matematiikasta. Hän haaveilee ministerin työstä.

15 Elsa on yksi niistä 16 oppilaasta, jotka valmistuivat Hosainan kuurojen koulusta 2015. Hosainan kuurojen koulu on tehnyt Etiopiassa uraauurtavaa työtä kuurojen aseman parantamiseksi. Lukiossa oppilailla on mahdollisuus myös ammattiopintoihin esim. parturi- kampaamolinjalla. Näin oppilailla on koulun päättyessä ammattitutkinto. Elsa tuli Hosainan kouluun 2004 ja hän on saanut viittomakielistä opetusta koko koulunkäynnin ajan. Hän on iloinen ja vastuullinen tyttö. Hänen haaveenaan on opettaa kuuroja lapsia tai toimia kampaajana.

16 Anuradha opiskelee viimeisellä luokalla Gandakin koulussa Nepalissa. Koulu on hyvätasoinen sisäoppilaitos. Kummien tuella myös köyhistä perheistä tulevilla lapsilla on mahdollisuus koulunkäyntiin. Vuodesta 2014 alkaen koulu on vihdoin avannut ovensa myös vammaisille ja kastittomille oppilaille. Tämä on pitkän vaikuttamistyön tulos. Lähetysseuran kummiohjelma tukee juuri näitä oppilaita. Anuradhan perheen taloudellinen tilanne on heikko ja he kuuluvat syrjittyyn ihmisryhmään. ”Opiskelen ahkerasti, sillä haluan hyviä tuloksia. Haluan auttaa perhettäni ja myös yhteiskuntaani. Haaveenani on opiskella lääkäriksi.”

17 Kolumbian kummiohjelma antaa 200 oppilaalle mahdollisuuden koulunkäyntiin. Kolumbiassa arvioidaan olevan 3,5 – 5 miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Suurin osa heistä elää äärimmäisessä köyhyydessä. Väestön tuloerot ovat suurimpia maailmassa. Kummiohjelma auttaa erityisesti lapsia, jotka ovat joutuneet koulujärjestelmän ulkopuolelle maan sisäisen pakolaisuuden tai vanhempien työttömyydestä johtuvan varattomuuden vuoksi. Kummilapset huoltajineen kokoontuvat säännöllisesti yhteisiin tapaamisiin, jossa tuetaan koulunkäyntiä.

18 Kummina olet korvaamaton Kiitos! Kysyttävää? Ota yhteyttä: kummit@suomenlahetysseura.fi Kuvat: Suomen Lähetysseura


Lataa ppt "Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google