Palovammat 1. asteen palovamma: • iho punainen ja arka • paranee muutamassa päivässä 2. asteen palovamma • punoittaa, kivulias • rakkuloita 3. asteen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
Advertisements

Selkä suoraksi Suomi TM
Verenpaine ja hengitys
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Hätätilapotilaan ensiarvio
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Listening comprehension
Lukemaan oppii vain lukemalla
Tapaturmat s
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Oppitunti
5. RUoANSULATUS-ELIMISTÖ
1. IHMINEN.
SÄDEHOITO.
Allergiat.
THORAXRÖNTGEN eli keuhkokuva
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Kivunlievitys Synnytyskipu on jokaiselle yksilöllistä
Suuttumuksen hallinta
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig
Sepelvaltimotaudin oirekuvat
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
JANI SIEVISEN VENYTTELYOHJEET UIMAREILLE NUMMELAN KISAAJAT 2015.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
3. TUKI- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET TERVEYSTIETO 9.
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Uni –lääkkeistä parhain Hurtig LEVON VIIKKORAPORTTI Oliko unen määrä sopiva koko viikon? Olitko jossain vaiheessa viikkoa väsynyt? Voisitko.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
ANNE KYNSILEHTO, MARI MOILANEN, HENRI MÄÄTTÄ FTK9SN (KEVÄT 2010) Olkanivelen mobilisointi.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
HURTIG Hyötyä ja haittaa auringosta. Kertaus 1. Mitä kuuluu päivittäiseen hampaiden hoitoon? 2. Mikä on karies? 3. Miksi happohyökkäys on haitaksi.
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
Matematiikkaa 3a, Kertausjakso Lukuja © Varga–Neményi ry 2016
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Judon shime-waza Harri Niemenmaa.
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2006
Männän vaihto mopoon.
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
ESSEE.
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
14. ENSIAPUTAIDOT HÄTÄTILANTEESSA
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
Ilmoita heti opettajalle vahingosta
Kielitietoisuus.
Linkki käyttöturvallisuustiedotteeseen
SÄÄNNÖT.
Hyvinkään suun terveydenhuolto
Selkä suoraksi Suomi TM
NAISTEN TERVEYSILTA Seksuaaliterveys
PITKÄAIKAISREKISTERÖINNIT
Pylly ylös -haaste: Pidetään luentotauko!
KIPU. KIPU KIPU fyysisestä vammasta tai tavasta käyttää kehoa stressi tai huolet voivat aiheuttaa pääkipua tai lihasjännityksiä tunteet ja ajatukset.
Esityksen transkriptio:

Palovammat 1. asteen palovamma: • iho punainen ja arka • paranee muutamassa päivässä 2. asteen palovamma • punoittaa, kivulias • rakkuloita 3. asteen palovamma • iho kuiva tai hiiltynyt • arpi

Palovammojen hoito Kylmää välittömästi → 10–20 minuuttia Älä puhkaise rakkulaa! Laita rasvaside. Tulehtunut, iso tai syvä palovamma kannattaa näyttää lääkärille.

Miten toimit ukonilmalla? Uiminen on kiellettyä. Älä liiku aukealla paikalla. Veneillessä aja rantaviivan lähellä tai rantaan jo silloin, kun ukonilma antaa ensimmäisiä merkkejä. Älä mene puun alle suojaan. Golfaaminen on kiellettyä ukonilmalla.

Ensiapu – tiedot ja taidot tuovat varmuutta Hurtig 2015-2016

Pelastuslaki: 6 luku § 28 Jokaisen toimintavelvollisuus Jokainen, joka huomaa tai saa tietää tulipalon syttyneen tai muun onnettomuuden tapahtuneen tai uhkaavan eikä voi heti sammuttaa paloa tai torjua vaaraa, on velvollinen viipymättä ilmoittamaan siitä vaarassa oleville, tekemään hätäilmoituksen sekä ryhtymään kykynsä mukaan pelastustoimintaan.

Kertaus Etsi autosta: 1)hätävilkku-painike 2)varoituskolmio 3)ensiapulaukku Muodosta kirjan kappaleen perusteella lauseita, joihin sisältyy seuraavat sanat:

Sokki • Vire-kirjan sivu 105 on apuna. Vastaa kysymyksiin: a) Mitkä asiat tai tilanteet voivat aiheuttaa sokin? b) Mitä sokissa elimistössä tapahtuu? c) Miten toimit, jos epäilet kaverisi menneen sokkiin?

Sokki= Verenkierron häiriötila • Syynä usein suuri verenvuoto, nestehukka, allerginen reaktio, kipu, järkytys, sydäninfarkti • Tunnistaa tihentyneestä sykkeestä, joka tuntuu heikosti. • Iho ja kehon ääreisosat ovat viileät. • Ensiapuna potilaan alaraajat nostetaan ylös. • Tajunnan tasoa on tarkkailtava koko ajan. • Potilas on vietävä sairaalahoitoon.

Hengityksen tarkistaminen Tarkastele kuvaa ja vastaa kysymyksiin. Vire-kirjan sivu 101 on apuna. a. Miten tarkastat onko potilas tajuissaan vai tajuton? b. Mitä teet, jos potilas on tajuton? c. Miksi kannattaa tarkistaa, löytyykö potilaalta sairaudesta kertovaa ranneketta? d. Jos potilas on tajuton, mutta hengittää, miten toimit? e. Jos potilas ei hengitä, miten toimit? f. Mitä oheinen kuva sinulle kertoo?

Hätäensiapu Sydämen pysähdyttyä… 4–6 minuutin kuluttua aivovauriot ovat mahdollisia. 6–10 minuutin kuluttua aivojen vauriot ovat todennäköisiä. 10 minuutin odottelun jälkeen aivovamma on pysyvä.

Vierasesine hengitysteissä Vastaa kysymyksiin. Vire-kirjan sivu 105 on apuna. a. Kaverisi alkaa yskiä koulun ruokalassa ja huomaat, että jokin on vialla? Miten toimit? b. Miten voit ennaltaehkäistä pienten lasten tukehtumisonnettomuuksia? c. Miksi Heimlichin otetta ei saa harjoitella?

Jos henkilö ei pysty yskimään, puhumaan eikä hengittämään: Jos henkilö on vielä tajuissaan, kehota häntä yskimään. Hän saattaa olla paniikissa, eikä ymmärrä tehdä sitä. Jos yskäisy ei onnistu, lyö kädellä lapaluiden väliin. Lyönnit ovat tehokkaampia, jos pystyt taivuttamaan apua tarvitsevan vartaloa eteenpäin niin, että pää on vyötärön alapuolella. Jos henkilö on edelleen tukehtumisvaarassa, kokeile Heimlichin otetta. Laita käsivartesi selkäpuolelta potilaan ylävatsan ympäri. Pane toinen käsi nyrkkiin ja tartu siihen toisella kädellä. Nykäise käsivarsilla voimakkaasti pallean yläpuolelta taaksepäin kolmisen kertaa. Toista nykäisyt tarvittaessa. Liike nostaa äkillisesti rintakehän sisäistä painetta, jolloin vieras esine saattaa irrota.

Kotitehtävät Lue kirjan kappale ”Ensiapua- tiedot ja taidot tuovat varmuutta”. Vastaa kappaleen lopusta löytyviin tehtäviin 1-5 vihkoosi.