Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2006

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2006"— Esityksen transkriptio:

1 Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2006

2 Tehtävä 1 Mitä käsillä tekeminen antaa sinulle?

3 Tehtävä 2 Mitä on tieto ja taito? Mitä on tieto? Mitä on taito?
Pohdi tiedon ja taidon suhdetta? Miten määrittelet tiedon ja taidon? Kumpi on yläkäsite? Voiko tietoa ja taitoa erottaa? Sisältääkö tieto taidon vai päinvastoin? Onko toinen mielestäsi toista arvokkaampaa? i am my hand, sartre my life is my hands

4 Tehtävä 3 Mitä osa-alueita liität onneen/onnellisuuteen elämässäsi?
Onko jollain taito- ja taideaineella yhteyksiä onneen/onnellisuuteesi? Millä tavalla?

5 Tehtävä 4 Tee myyvä slogan taito – ja taideaineiden puolesta; jotain ytimiä tavoittelevaa muutamalla sanalla, lauseella tai virkkeellä. esim. "omia" ovat tällä hetkellä: "mitä enemmän taito- ja taideaineita koulussa, sitä vähemmän erityisoppilaita" tai "Ajattelevat kädet vievät sinua eteenpäin"

6 TEHTÄVÄ 5 Muistelet koulussa tapahtunutta jotain taito- tai taideaineisiin (musiikki, kuvaamataito, käsityö, liikunta, kotitalous) liittyvää tuntia. Kokemus on jäänyt mieleesi erittäin positiivisena ja muistat sen hyvin vieläkin. Mitä silloin tapahtui? Mistä se johtui? Kuvaile tuntia mahdollisimman tarkasti. Muistelet koulussa tapahtunutta jotain taito- tai taideaineisiin (musiikki, kuvaamataito, käsityö, liikunta, kotitalous) liittyvää tuntia. Kokemus on jäänyt mieleesi erittäin negatiivisena ja muistat sen hyvin vieläkin. Mitä silloin tapahtui ? Mistä se johtui? Kuvaile tuntia mahdollisimman tarkasti.

7 Koulujen tuntijako 2006 Havaintoja ja ajatuksia koulun tuntijaosta eri oppiaineiden suhteen Mitä muuttaisit, jos saisit jotain muuttaa?

8 TEHTÄVÄ 6 Mitä (musiikki, kuvataide, käsityö, liikunta jne.) taito- ja taideaineet minulle merkitsee? Pohdi yhden aineen merkitystä oman elämäsi kaaressa. Kerro myös valintasi perusteita.

9 TEHTÄVÄ 7 Mitä yhteistä on (useimmilla) eri taito- ja taideaineiden oikeusturvajulistuksilla?

10 TEHTÄVÄ 8 Etsi toimivia lasten taito- ja taideaineiden nettiosoitteita. Perustele valintasi

11 TEHTÄVÄ 9 Runo, aforismi, laulunsanat tai ajatus, joka on ”kolisuttanut” minua. Perustele miksi?

12 TEHTÄVÄ 10 Joskus taito- ja taideaineiden opinnoissa voi tuntua, että määrätietoisesta ponnistelusta huolimatta taitojen ja tietojen kehittymisessä tulevat oppimiskyvyn rajat vastaan. Kerro, oletko kokenut tällaista omissa TT-opinnoissasi. Kerro myös, miten olet onnistunut hallitsemaan/säätelemään ponnisteluasi ja selviytynyt eteenpäin tällaisissa tilanteissa.


Lataa ppt "Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2006"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google