Koulutusyhteistyöpäivä 26.5.2014 Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
MIKÄ ON TIIMI?.
Katso lisää osoitteesta Sinua tarvitaan • kodeissa, lääkärikeskuksissa, yksityisissä sairaaloissa, vanhusten palvelutaloissa, päiväkodeissa,
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
Työ(hön)valmennus opetuksen tukena, palveluna ja työnä
Uuden työntekijän perehdyttäminen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
KM, PsyK Jaana Laurinvaara
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
TEAM työsuojeluviikko
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Ylermi Perusteluja Uusien toimintatapojen ja uusien tuotteiden luomiseen.
Hyvän Työyhteisön Toimintaperiaatteet
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Pro gradu –tutkielma 1-2 ohjattavaa tutkielmaa lukuvuonna
KIRKONPALVELIJAN TYÖNOHJAUS
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
KT:n ja pääsopijajärjestöjen yhteinen kunta-alan tuloksellisuuskampanja (TUKA) Kampanjan taustaa -Julkishallinnon kestävyysvajeen ja kuntien.
Petra Pohjonen Youth Against Drugs ry.  Parantaa työssä jaksamista  Antaa aikaa varsinaiselle työlle  Rajaa työtä ja vapaa-aikaa  Lisää työtehoa 
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
SAK/Hannele Ugur Ohjaus aikuisopiskelijan tukena Ohjaus Suomessa 2008 –asiantuntijaseminaari Espoo
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2013 Reijo Ailasmaa.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Sosiaalinen media työelämän viestintäkanavana
Työelämän uudet valvonnan muodot
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Työkykyä edistävä toiminta
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Ammatillisen koulutuksen reformi
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Saimaan ammattiopisto Sampo
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
TYÖTURVALLISUUS.
Suomen Ensiapukoulutus
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Webcast klo Koulutus työelämää koskevista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain muutoksista Vuoden 2015 alussa tuli voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki.
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto

Suomalaisen työelämän keskeiset arvot Hallitusohjelman mukaiseen työelämästrategiaan perustuvan Työelämä hankkeen tavoite on nostaa Suomen työelämä Euroopan parhaaksi seuraavassa kuudessa vuodessa. Suomen kilpailukyvyn perustana ovat hyvin toimivat, tulokselliset ja uutta työtä luovat työpaikat. Jokaisella työpaikalla työn tekemisen tavat on sovittava ja tehtävä itse, yhteistyössä työntekijöiden ja työnantajien kesken. Suomalaisen työelämän keskeiset arvot ovat sinnikkyys, luottamus, rohkeus ja työn tarkoituksen ymmärtäminen. Hyvä työ on enemmän kuin pelkkää työtä.

Suomalaisen työelämän keskeiset arvot Sinnikkyys on pitkäjänteisyyttä. Työpaikoilla sinnikkyys tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että periksi ei anneta vastoinkäymisissä eikä vaikeissakaan tilanteissa. Sinnikkyys ilmenee myös sitoutumisena yhteisiin tavoitteisiin. Luottamus merkitsee sitä, että jokainen yrittää parhaansa, ja jokaista kohdellaan oikeudenmukaisesti hänen odotustensa mukaan. Luottamus näkyy työpaikoilla myös vastuullisuutena: jokainen kantaa vastuunsa sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä. Rohkeuden avulla voidaan oppia uutta, kehittyä ja kasvaa niin ihmisinä, työyhteisöinä kuin yrityksinäkin. Rohkeassa työyhteisössä ollaan luovia, eikä siellä jää kukaan polkemaan paikoilleen. Työn tarkoituksen käsittäminen on hyvän työelämän arvoista keskeisin. Se on voima, joka kokoaa muut arvot yhteen ja luo niille toimintaympäristön. Työn tarkoituksen ymmärtäminen on yksi motivaation tärkeimpiä lähteitä. Kun työllä on tarkoitus, se on tekijälleen myös innostavaa ja palkitsevaa.

Ammatillisen osaamisen kehittämisestä Työnantajan velvollisuutena on pitää huolta siitä, että työntekijä voi suoriutua työstään myös yrityksen toimintaa, tehtävää työtä tai työmenetelmiä muutettaessa tai kehitettäessä. Työnantajan on myös pyrittävä edistämään työntekijän mahdollisuuksia kehittyä kykyjensä mukaan työurallaan etenemiseksi. Uuden ammatillisen osaamisen kehittämistä koskevan lainsäädännön tavoitteita: –edistää työntekijöiden osaamisen kehittämistä, muutostilanteisiin varautumista ja työurien pidentymistä. –kiinnittää erityistä huomiota työntekijöiden osaamisen tilaan ja havaittuihin kehittämistarpeisiin –parantaa työn tuottavuutta huolehtimalla toimenpiteistä osaamisen kehittämiseksi muuttuvien olosuhteiden asettamien vaatimusten täyttämiseksi –ohjata ammatillisen osaamisen kehittämistoimia myös sellaisille työntekijäryhmille, jotka ovat jääneet vähemmälle koulutukselle.

Kunnat ja kuntayhtymät kehittävät henkilöstönsä osaamista Työolobarometrin 2013 ennakkotietojen mukaan kunta-alalla työskentelevistä yli 80 % koki, että työssä voi oppia koko ajan uusia asioita. Työnantajan tarjoama koulutus on yleisempää julkisella sektorilla yksityiseen verrattuna. Kunta-alalla lähes 70 % työntekijöistä osallistui työnantajan järjestämään ammatilliseen täydennyskoulutukseen viime vuoden aikana. Vuonna 2013 koulutus kesti kunta-alalla työskentelevillä keskimäärin 4 työpäivää. KT:n tutkimus 2012 sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutuksesta: –lääkärit (keskimäärin 7,2 täydennyskoulutuspäivää) –muu korkeakoulutettu ammattihenkilöstö (6,0). –AMK-tutkinnon tai opistoasteen tutkinnon suorittaneet (3,9) –sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tai kouluasteen tutkinnon suor. (2,7) –muu henkilöstö, mm. tukihenkilöstö, toimistohenkilöstö (2,5)