JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
makramee-tekniikalla
Advertisements

Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
Huopatilkku paininjalan alle Neula ja paininjalka alas
Tammikuu  9.1. Japanilainen ateria  Kotiruokaa  Karjalaiset piirakat  Kalankäsittely  Makkaraa itse tehden  Mannerheimin.
Valosta 1.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Lähiruokaa julkisen sektorin ruokapalveluissa
Unitutkimus.
Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.
Venäläinen riepunukke
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Asioita pohdittavaksi tuotekehitystyötä tehtäessä
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Mitä kaikkea aivot osaa?. Mitä kaikkea aivot osaa ? Lue eteen päin vaikka näyttää omituiselta!  Eärän enlgatniliasen tuktiemlan preusetella on saamnteekvää.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
LÄHIRUOKA – YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN RUOKA
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
DIABETEKSEN ITSEHOITO
Algoritminen ajattelu
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Italia.
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Japani s. 58.
Tervetuloa Suomi 2A -kurssille!
Kissa Kissa on helppohoitoinen kotieläin. Kissaa voi silittää.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI
Palkokasvit, soija ja kuivatut pavut
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
Kolumbia República de Colombia.
Katumuksen sakramentti
JANIKA, ANKI, HABEN, EMILIA
FIBS Paikallissijapeli Olla, käydä (2)+ MISSÄ? Tulla (3), lähteä (1)+ MISTÄ? Mennä (3), saapua(1)+ MIHIN?
6. RAVINTOAINEET HALTUUN
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
RUUAN REITTI: LIHA SUOMALAISIA TUOTANTOELÄIMIÄ LIHAA LAUTASELLE Suomessa käytetään lähinnä lypsylehmistä, nautakarjasta, broilereista, sioista ja lampaista.
Kiinalainen keittiö.
KATKAISTAAN YHDESSÄ TYÖIKÄISTEN LIHAVUUS(EPIDEMIA) TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
Marianne Niinimäki Sairaaloiden ja laitosten perusruoka noudattaa sosiaali- ja terveysministeriön ravitsemushoito- ja ruokailusuositusta  hajautettu.
Japaniin matkustaminen. Turvallisuustaso Japanissa ei tarvitse olla erityisen varovainen Japanissa ainoat vaarat ovat taifuunit ja maanjäristykset Japanin.
VENÄLÄISTÄ TAPAKULTTUURIA
JAPANILAISEN KULTTUURIN OMALEIMAISUUS
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat
Afrikkalainen kulttuuri
Syksyn 2017 ruokakurssit ja neuvontaretket
Mikä ihmeen objekti?.
Suomi 1B Torstai
Suomi 1B 26. Helmikuuta 2016 Kalevalan päivä
1. Huhtikuuta 2016 Aprillipäivä
Suomi 2A 2. tunti.
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
100 VUOTTA SUOMALAISTA RUOKAKULTTUURIA
TORILLAN LOUNAS PÄIVÄN KEITTO
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
Mitä kaikkea aivot osaa?
Veget ja hiilet haltuun pk-ruokapalveluyrityksissä –hanke Vinkit hyvänolon ruokaan mm. lihan korvaaminen sekä lisäarvoa lounaspöytään
Kylän Kattaus -liikelaitos
Spürnasen Riesling Brut
8 henkeä pöydässä, 10 pöytää huoneessa sekä pääpöytä
Avoimuus – kolme askelta
Esityksen transkriptio:

JAPANILAINEN KEITTIÖ

Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä oikein aseteltuna. Ruoalle tärkeää on, että se maistuu tuoreelle. Ruoan luonnollinen maku on siis tärkeää ruoan laittajalle. Mausteet ovat myös tärkeä osa ruokaa. Niiden tarkoituksena on korostaa ruoan makua, eikä niinkään peittää sitä. Kuvassa: Sushia Lähde: Oppikirja

Perinteisiä ruokia ja ruoka-aineita ◦ Ruoka koostuu hiilihydraattipitoisesta perusruoka-aineesta, kuten riisistä tai nuudelista, joka yhdistetään aterian ruokaisimpaan osaan, pääruokaan tai keittoon. ◦ Japanilaisessa ruoassa käytetään usein:. Riisiä. Kalaa. Vihanneksia. Lihaa. Tofua Tyypillinen japanilainen keitto. Lähde: lainen_keitti%C3%B6

Perinteinen kattaus ◦ Ruoka syötiin ennen jalkojen päälle laitettavalla pöydällä lattialla. ◦ Nykyisin ruoka syödään tavallisesti ruokapöydän ääressä. Nyt koko perhe voi aterioida yhdessä. ◦ Kattaus: Riisikulho on syöjän vasemmalla puolella. Keittokulho on syöjän oikealla puolella. Riisikulhon ja keittokulhon takana sijaitsee pääruoat, kukin omalla lautasellaan. Säilöttyjä vihanneksia tarjotaan usein ruoan lisäkkeenä. Syömäpuikot sijoitetaan vaakatasoon ruokailijan eteen. Puikkojen terävät päät osoittavat vasemmalle. Japanilaiset syömä puikot eroavat kiinalaisista terävyyden ja pienemmän kokonsa takia. Lähde: _keitti%C3%B6

Jälkiruoat Japanilaisiin jälkiruokiin kuuluu mm. Mochi, Anko tahnasta täytetyt pullat ja vihreästä teestä tehdyt erilaiset herkut. Mochi on taikinaa, joka on tehty maissitärkkelyksestä, vedestä ja sokerista. Mochia voi värjätä ja maustaa miten haluaa. Anko tahna on suosittu japanilainen herkku, jota käytetään monissa eri jälkiruuissa. Se on tehty punapavuista. Kuvissa: Mochia

Japanilainen teeseremonia ◦ Teeseremoniaan osallistuu isännän lisäksi noin viisi vierasta. ◦ Vaatetus seremoniassa on yleensä silkkimono ja valkoiset sukat. ◦ Seremoniassa vaatetus on sama niin naisilla, kuin miehillä. ◦ Teeseremonia on sitä varten rakennetussa huoneessa. ◦ Ennen seremonian alkua. Vieraat pesevät kätensä ja huuhtelevat suunsa kaksi kertaa. ◦ Yleensä seremonia pidetään rauhallisessa paikassa, kuten puutarhassa. ◦ Pidemmän kaavan seremoniaan kuuluu neljä osaa. 1.Ensin tarjoillaan pieni ateria. 2.Aterian jälkeen tarjoillaan vahvaa teetä. 3.Vahvan teen jälkeen tarjoillaan miedompaa teetä. ◦ Lyhyessä seremoniassa tarjoillaan vain mietoa teetä. Lähde: Vihreä tee