Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VENÄLÄISTÄ TAPAKULTTUURIA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VENÄLÄISTÄ TAPAKULTTUURIA"— Esityksen transkriptio:

1 VENÄLÄISTÄ TAPAKULTTUURIA
On olemassa venäläisiä tapoja, joita on hyvä tietää ja ymmärtää. Ne vaikuttavat paitsi arki- myös bisneselämään. Niihin kannattaa tutustua, jos asioi venäläisten kanssa. Tässä pieni muistilista tavoista, jotka auttavat ymmärtämään ”hämärää” venäläistä sielua: Kun puhuttelet venäläistä, teitittele. Teitittely on osa venäläistä kulttuuria, se on kunnioituksen ja myös korkeamman aseman merkki. Päällikköä, koulun opettajaa, yliopiston professoria tai vanhaa ihmistä teititellään. Samanikäistä ja jopa itseään nuorempaa tuntematonta ihmistä kannattaa myös teititellä. Tämä voi kieltämättä olla suomalaiselle outo juttu. Sinuttelu jää sukulaisten keskuuteen, perhe- ja ystäväpiireihin. Työelämässä venäläiset käyttävät etu- ja isän nimeä.

2 Venäläiset tykkäävät vierailla ystäviensä luona ja kutsua vieraita käymään kylässä. Joskus vieraat tulevat yllättäen ilmoittamatta tulostaan, tästä asiasta kukaan ei hämmästy. Venäläiset ovat tunnettuja omasta vieraanvaraisuudestaan. Kylään tuodaan vaikka kukkia, leivonnaisia, kakkua, suklaata tai viiniä. Kukkien määrään kannattaa kiinnittää huomiota, parillinen määrä tuo huonoa onnea. Tiesitkö, että värilläkin on väliä? Esimerkiksi keltainen tarkoittaa mahdollista eroamista, punainen on rakkauden, elämän ja vapauden väri. Venäläiset tykkäävät kulttuurista, käyvät paljon teattereissa, konserteissa, oopperassa, museoissa ja tuntevat oman maan kirjallisuuden, taiteen sekä musiikin edustajia. Venäläisen kulttuurin tuntemus on ehdottomasti plussaa, jos haluat löytää yhteisiä keskusteluaiheita ja olla samalla aaltopituudella venäläisen kanssa. Venäläiset ovat enemmän teen kuin kahvin ystäviä. Päivän aikana teetä juodaan paljon ja kaapista löytyy aina enemmän kuin yksi teelaji.

3 No entäs vodkakulttuuri. Siitäkin on ehdottomasti mainittava
No entäs vodkakulttuuri? Siitäkin on ehdottomasti mainittava. Juhlienvieton olennainen osa on maljapuheet. Suosittu malja on terveydelle: ”Za zdorovje”. Venäläisestä kulttuurissa on myös paljon juhlienviettoon liittyviä perinteitä. Esimerkiksi on sanonta ”ensimmäisen ja toisen shotin välissä on pieni tauko”, tyhjiä alkoholipulloja ei saa jättää pöydälle, vaan ne on laitettava pöydän alle. Venäläiset ovat todella taikauskoisia. He uskovat ennustajiin, selvännäkijöihin ja horoskooppeihin. Asunnossa ei saa viheltää, se tuo huonoa rahaonnea. Jos musta kissa kävelee tien yli, se tietää huonoa onnea. Ennen matkalle lähtemistä kannattaa hetkeksi istahtaa, tämä suojelee matkan aikana onnettomuuksilta . Jokaisessa ammatissa on omia uskomuksia. Esimerkiksi lääkäri ei koskaan saa laittaa työtakkia päälleen nurinpäin ja kampaaja ei koskaan leikkaa itse omia hiuksiaan.

4

5 LÄHTEET Google kuvahaku


Lataa ppt "VENÄLÄISTÄ TAPAKULTTUURIA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google