Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI"— Esityksen transkriptio:

1 VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI

2 Yleistä pikaruoka kulttuurista
Pikaruoka on nopeasti valmistettua ravintoa. Suosituimpia pikaruokia on mm. pizzat, hampurilaiset ja ranskalaiset. Pikaruoka-ateriat mielletään yleensä hyvin epäterveellisiksi. Niissä on huomattavan suuri energiatiheys . Pikaruokateollisuuden on väitetty olevan suurimpia syyllisiä nuorten ylipainon yleistymiseen.

3 Venäläisestä ruokailusta
Venäläinen keittiö on saanut paljon vaikutteita muilta ympäröiviltä kansoilta. Tataarit, kiinalaiset ja eurooppalaiset ovat jättäneet jälkensä venäläiseen ruokakulttuuriin. Venäläisen keittiön perustana on venäläisten talonpoikien yksinkertainen ruoka, joka koostui kalasta, marjoista ja viljasta. Lihaa syötiin niukasti, koska ortodoksikalenterissa oli usein paastoja, jolloin oli kiellettyä syödä lihaa. Siksi perinteisessä venäläisessä keittiössä on paljon erilaisia puuroja, kala- ja sieniruokia. 1700-luvulla venäläiset aateliset toivat ruokansa ja kokkinsa ulkomailta, pääosin Ranskasta ja Itävallasta. Monet ympäri maailmaa venäläisinä ruokalajeina tunnetut ruoat ovat syntyneet ranskalaisen ja venäläisen keittiön sekoittumisesta. Tällaisia ruokia ovat Kiovan kana ja Stroganovin pihvi. Monilla ruoilla on rituaalinen merkitys ja niitä syödään vain tiettyjen uskonnollisten juhlien aikana. Tällaisia juhlia ovat joulu, pääsiäinen ja laskiainen. Venäläisille juhlista tärkein on uuden vuoden juhla, jota vietetään perinteisesti kotona perheen ja ystävien parissa ruoasta herkutellen ja shamppanjaa juoden. Joulun vietto jää Venäjällä uuden vuoden juhlien varjoon. Pääsiäinen on tärkein uskonnollinen juhla ortodokseille, jolloin syödään munia, pashaa (muottiin tehty rahkakakku) ja kulitsaa eli pääsiäispullaa. Laskiaisena syödään paljon blinejä.

4 Kiovan kana=nuijittu kananrintafile, kylmän voi täytteen ympärillä
Kiovan kana=nuijittu kananrintafile, kylmän voi täytteen ympärillä. Paneroidaan ja uppopaistetaan. Stroganovin pihvi=voissa paistetut naudanliha kuutiot, jotka tarjoillaan paprikan, tomaatin ja suolakurkun kanssa kermakastikkeessa. Pasha=(rahkakakku)yleiset aineosat rahka,kerma,sokeri,kanamuna ja voi. Maustetaan yleensä vanilijalla ja mantelirouheella. Kulitsa=pääsiäispulla Blinit=eli linni on venäläinen suolainen ohukainen, johon käytetään yleensä vehnäjauhoja ja tarttarijauhoja.

5

6 Venäjä Nykyään ihmiset Venäjällä pystyvät ilman erityisiä ongelmia kokeilemaan melkein minkä maalaisia ruokia hyvänsä. Monissa kaupungeissa on avattu kahviloita ja ravintoloita, joiden ruokalistalla on eri kansojen kansallisruokia. Kaupunkielämän kiivas tempo on johtanut siihen, että monille ihmisille on tullut tavaksi syödä arkipäivinä pikaruokaloissa, joissa ruoka on menettänyt pienimmätkin kansalliset piirteet: se on pelkästään standardoitu kokoelma kaloreja ja ruoka-aineita. Tämän takia perinteisistä venäläisistä ruokalajeista koostuva juhla-ateria nautitaan ainakin yhtä innostuneesti kuin mikä tahansa vierasmaalainen eksoottinen ruoka. Jotkut vanhat venäläiset ruoat tuntuvat jopa aivan uusilta ja oudoilta.

7 Pikaruoka paikat Venäjän pikaruokapaikkoja: Chainaya Lozhka, Teremok, burger king , subway, hesburger, Mc donalds ja Kroska kartoska. Teremok on lettukioski. Kroska kartoskassa on täytettyjä uuniperunoita. Chl:ssä on salaatteja

8 Pikaruoka kulttuurin kehitys JA SYNTY
Venäläinen ruokakulttuuri on kehittynyt vuosisatojen kuluessa niin tavallisen kansan kuin palatsien keittiöissä. Pikaruoka kulttuurin syntyyn vaikuttaa monet asiat. Venäjällä pikaruoka ei aina välttämättä tarkoita hampurilaisia tai pizzoja, vaan se voi olla myös keittoja.

9 Trendikästä Ylipainon lisääntyminen näiden vuosikymmenten aikana on tuonut pikaruoka-aloille trendiksi terveelliset pikaruoat. Esim. Subway:stä on tullut suosittu ja varteenotettava kilpailija muiden epäterveellisten ketjujen rinnalla.

10 TEKIJÄT Emilia, Anna ja Nea


Lataa ppt "VENÄJÄN PIKARUOKAKULTTUURI"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google