+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus 9.12.2015 Mervi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
Advertisements

Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YKSIKKÖ Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu.
Yritysviestinnän ja internet-palveluiden asiantuntija.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
+ Lainsäädännön haasteet Ammatillisen koulutuksen viennin edistämishanke (2015, OPH) Kirsi Koivunen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
+ Mervi Jansson Oppimiskumppanuuksien johtaja Omnia KOULUTUSVIENNISTÄ OSAAMISLIIKETOIMINTAAN.
Erityisen hyvä osaaja Keskuspuiston ammattiopiston strategia 2015 – 2020 Hyväksytty hallituksessa
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
+ Lainsäädännön haasteet Koulutusvienti vauhtiin Kirsi Koivunen, Projektipäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Työelämä yhteistyön käytäntöjä Raahen alueella
Reformi haltuun OKM.
Riikka Rautanen / Luokitusyhteistyön pienryhmä
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Työelämäosaajana OKM.
Mervi Jansson Oppimiskumppanuuksien johtaja Omnia
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
Esa Karvinen Kuntayhtymän johtaja
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Yhdistysten neuvottelupvät Kuressaari 2017
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Oulun seudun ammattiopisto Kontinkankaan yksikkö koulutuspalvelumme
Askelmerkit Rahoitusmahdollisuuksia julkisen sektorin toimijoiden tuotekehitykselle ja vientiavauksille. Valtion vientitakuun tulee koskea myös koulutusvientipalveluja,
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
Ammatinen koulutus uudistuu
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Team Finland – palvelutarjonta
Hanke-esittely Sanna Lento
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Ammatillisen koulutuksen reformista
Opinnollistamisen pähkinät
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
Tilannekatsaus ammatilliseen tutkintovientiin
Tiedon avaaminen Trafissa ja avaamisen haasteet
KEIJO KEIJO
Kalajoen viiden tähden koulureitit
ECVET tulee- oletko valmis Rovaniemi
Koulutuksen tutkimuslaitos
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Tutkintorakenteesta tutkinnon perusteeksi
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Ohjelmajohtaja, KTT Lauri Tuomi Opetushallitus, Education Finland
Palokuntatoiminnan viestintästrategia
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Toward Active Old Age ”Kohti Aktiivista Vanhuutta”
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Taitaja2019-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi Jansson, Kirsi Koivunen, Ulla Virtanen, Katariina Walker AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI

+ Mitä viedään kun viedään ammatillista koulutusta? Koulutusvienti on Suomen ulkopuolelle myytävää, osaamista kehittävää, voittoa tavoittelevaa toimintaa: esimerkiksi tutkintojen ja niiden osien myyntiä, konsultointia, laajoja kehittämispalveluja sekä oppimateriaalia ja niihin liittyviä oppimisympäristöratkaisuja.

+ Mitä viedään, kun viedään ammatillista koulutusta? Toimenpide-ehdotus: Luodaan rakenteet ja liiketoimintamallit, jotka vauhdittavat ammatillisen toisen asteen koulutuksen vientiä. Hyödynnetään esimerkiksi lisensointia ja franchsingia, jotta ei viedä opettajia vaan osaamista.

+ Koulutusviennin volyymi kasvuun – puretaan lainsäädännölliset esteet osana ammatillisen koulutuksen reformia Toimenpide-ehdotus: Mahdollistetaan näyttötutkintojen myynnin kokeilu vuonna 2016 hyödyntämällä voimassa olevaa lainsäädännön ns. kokeilupykälää ja kerätään tietoa tulevan lainsäädäntötyön pohjaksi. Lainsäädäntö uudistetaan siten, että se mahdollistaa sekä kansallisen valtion tukeman ammatillisen koulutuksen että ammatillisen koulutuksen kansainvälisenä liiketoimintana.

+ Kansainvälisestä toiminnasta liiketoiminnaksi Toimenpide-ehdotus: Koulutuksen järjestäjille ja heidän omistamilleen yhtiöille perustetaan liiketoimintakiihdyttämö tuotteistamisen ja palveluliiketoiminnan kehittämisen tueksi.

+ Tyhjästä on paha nyhjästä – rahoitus Toimenpide -ehdotus: Yrityksille suunnatut vientiavustukset avataan koulutuksen järjestäjille ja julkisomisteisille yrityksille. Vaihtoehtoisesti luodaan kokonaan uusia rahoitusinstrumentteja julkisten toimijoiden koulutusviennin kehittämiseen ja kasvattamiseen.

+ Pyörää ei kannata keksiä uudelleen – benchmarkataan maailmalta Toimenpide-ehdotus: Ammatillisen toisen asteen koulutusvientiin tulee kehittää ketterästi monistettavia palvelukokonaisuuksia ja liiketoimintamalleja. Ammatillisista toisen asteen tutkinnoista kehitetään international-vaihtoehdot sekä niihin liittyvät kumppanuusmallit ja sopimukset palvelemaan koko koulutusviennin kenttää kansallisella tasolla.

+ Brändin rakentaminen Toimenpide-ehdotus: Tuodaan koulutus aktiivisesti osaksi eri vientisektorien toimintaa. Tuotetaan Team Finlandin käyttöön toisen asteen ammatillisen koulutuksen markkinointipaketti ja säännöllisesti ilmestyvä uutiskirje. Laaditaan kansallinen tiekartta ammatillisen koulutuksen brändin rakentamiseksi, hyödyntäen muuan muassa valtiovierailuja ja arvovaltadelegaatioita.

+ Koulutuspolitiikasta liiketoiminnaksi – ei siirrytä sanoista puheisiin vaan tekoihin Toimenpide-ehdotus: Laaditaan kansallinen strategia kokonaisvaltaiseen koulutuspalvelujen vientiin, jossa huomioidaan eri toimijoiden vahvuudet ja roolit. Määritellään selkeät lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteet, jotka ovat linjassa keskenään.

+ Ammatillisen koulutuksen viennin edistämishanke toteutetaan Opetushallituksen tuella. Sitä koordinoi Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia kumppaneinaan Etelä-Savon Koulutus Oy Helmi Liiketalousopisto Oy Helsinki Business College Oy Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä Lappia Kiipulasäätiö/Kiipulan ammattiopisto Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Päijät-Hämeen koulutuskonserni -kuntayhtymä Satakunnan koulutuskuntayhtymä Savon koulutuskuntayhtymä Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston Säätiö ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus.