Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hanke-esittely Sanna Lento

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hanke-esittely Sanna Lento"— Esityksen transkriptio:

1 Hanke-esittely Sanna Lento 19.11.2015
Lähiruoasta uutta liiketoimintaa – local street food Tapahtumaruoka -hanke Hanke-esittely Sanna Lento

2 Hallinnointi ja kustannukset
Päähallinnoija Hämeen ammattikorkeakoulu, toteutus yhdessä Lahden ammattikorkeakoulun kanssa Toiminta-alueena Päijät-Häme Hankeaika 1.1.– kk jatkoaika Kokonaiskustannusarvio € Rahoitus (EAKR)/Päijät-Hämeen liitto (75%) sekä HAMK/LAMK (25%) Hanke EAKR:n toimintalinjassa 2; uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen, erityistavoite 5.1.; yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen Etunimi Sukunimi

3 Hankeidean synty Street food –ilmiön kasvu -> tapahtumaruoasta uutta liiketoimintaa lähiruokayrittäjille? MM-kisat 2017; lähi-, luomu- ja villiruoan hyödyntämiseen kiinnostusta -> tietoa, hankekokemusta, kiinnostuneet yritykset, verkostoja valmiina olemassa -> yhteistoteutus HAMK+LAMK Etunimi Sukunimi

4 Hankkeen päätavoitteet
Tukea uuden lähiruokaliiketoiminnan syntymistä elintarvikealan pk-yrityksiin luomalla yritysyhteistyön toimintamallin tapahtumaruokailuun ja testaamalla sitä jossakin tapahtumassa Nostaa vastuullisesti tuotettu lähiruoka esille tapahtumissa kehittämällä kuluttajia kiinnostavia uusia paikallisia tuote- ja palveluideoita Edesauttaa päijäthämäläisiä lähiruokayrityksiä pääsemään mukaan erilaisiin tapahtumaruokailuihin Etunimi Sukunimi

5 Toimenpiteitä ja tuloksia – Yritysyhteistyön toimintamalli
TOIMENPIDE TULOS 4 yritystyöpajaa (maalis, huhti, touko, lokakuu) Päätettiin pilottitapahtuma, jossa tapahtumaruoan tuottamisen toimintamallia testataan Tehtiin toimintasuunnitelma ja markkinointiviestintäsuunnitelma Kehitettiin pilottitapahtuman ruokatuotteet Raportointi pilotista + kehittämisehdotukset Pilottitapahtumana Suuret oluet pienet panimot, Lahden matkustajasatamassa Yhteisen toimintamallin ja ruokatuotteiden testaus Mediatiedote Asiakaskysely Etunimi Sukunimi

6 Suuret Oluet – Pienet Panimot
”Lisää vaan lähiruokaa ihmisten syötäväksi” ”Tapahtumaan sopivaa ruokaa” ”Toiseksi paras festariruoka mitä olen maistanut” Asiakkaat haluavat tapahtumissa hyvää ja uudenlaista lähiruokaa (72 vastaajaa)

7 Toimenpiteitä ja tuloksia – Tapahtumaruokapalvelujen tuottamisen mahdollisuuksia lähiruokatoimijoille TOIMENPIDE TULOS Benchmarking (Falun, Helsinki Streat Food) Tapahtumanjärjestäjien roolilla/päätäntävallalla iso merkitys, havainnointia eri toimintatavoista Palvelukonseptien ideointia tapahtumaruokailuun Kolme toimintamalliehdotusta, opiskelijoiden ideoita asiakasprofiilin ja palvelukonseptin luomiseen sekä markkinointiviestintään Potentiaalisten tapahtumien haku Tapahtumalistaus alueen tapahtumista vuoteen 2019 asti Tapahtuman järjestäjien kysely Tapahtumajärjestäjien näkemykset lähiruoan käytöstä tapahtumissa, yhteistyökumppaneita Yritysten vastuullisuuskartoitukset ja viestintäsisällön kommentointi Ympäristövastuullisuusasiat ovat hyvin tiedossa ja kunnossa, viestintään panostaminen Etunimi Sukunimi

8 Kysely päijäthämäläisille tapahtumajärjestäjille
Kysely toteutettu Webropol – kyselynä syksyllä 2015 Vastaajia 11 kpl Vastaajat edustivat urheilu-, kulttuuri-, messu- ja liikuntatapahtumia

9 Onko lähiruokaa ollut tapahtumissa tarjolla?
Etunimi Sukunimi

10 Kiinnostaisiko yhteistyö lähiruokaa toimittajan yrittäjäverkoston kanssa, joka toimisi ruokapalvelun tuottajana.

11 Toimenpiteitä ja tuloksia – Tapahtumaruokailusta uutta liiketoimintaa lähiruokatoimijoille, lähiruoan tarjonta tapahtumissa lisääntyy TOIMENPIDE TULOS Yritystyöpajat ja 3.11. Päätös veturiyrityksestä ja toimintatapa jatkossa tapahtumaruokailussa markkinointitilaisuus Uuden liiketoiminnan esittely tapahtumajärjestäjille, tapahtumaruokatuotteiden esittelyä, yhteistyöverkostojen luomista, samalla hankkeen tulosten esittelyä Jatkoaika; Selvittää lähiruokatoimijoiden mukaan pääsyä isoihin tapahtumiin Lähiruoka tapahtumaruokana Salpausselän kisoissa (Lahden hiihtolajien MM17-esikisat)/VIP-menuissa Etunimi Sukunimi

12 Peijaiset Oy ja lähiruokayritykset; Läheltä lautaselle -konsepti
Peijaiset Oy toimii Maaseuturavintola Hollolan Hirven tilausravintolan lisäksi nyt myös tapahtumaruokailun tuottajana He haluavat tuoda näkyviin ja tarjota lähialueen tapahtumissa paikallista päijäthämäläistä lähiruokaa yhdessä tuottajien kanssa Etunimi Sukunimi

13 Kiitos! Sanna Lento Sanna.Lento@hamk.fi Puh. 040 509 6443
facebook.com/tapahtumaruoka Etunimi Sukunimi


Lataa ppt "Hanke-esittely Sanna Lento"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google