Kriminaalityön foorumi 22.10.2015 Minna-Kaisa Järvinen & Jani Purhonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Advertisements

CTIF Working Group, Voluntary Fire Service 3rd meeting
Pro gradu –tutkielma 1 parityönä ohjattava laadullinen tutkielma lukuvuonna Ohjaaja: Mervi Ruokolainen
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Kirjasto kaikille Kirjastoalan AMK-koulutuksen näkökulma Päätösseminaari Ritva Hyttinen, Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutus Turku AMK.
KOHTI VAIKUTTAVUUDEN TODENTAMISTA Voimaa työhön –lautapeliin liittyvät asiakaskyselyt ja tutkimus Mindgame
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Kehitysvammaisten nuorten koulutus- ja työllistymispolkujen risteyksissä Kommenttipuheenvuoro Katariina Hakala, tutkija, FT Kehitysvammaliitto ry. VAMPO.
Opetusteknologian vastaus insinöörikoulutuksen matematiikan alkuopetuksen haasteisiin Kari Lehtonen Metropolia Ammattikorkeakoulu.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
YHDESSÄ VOIMISTUEN – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille 1. 10
Asiakasosallisuuden edistäminen Kokemuksia pelillisestä kehittämisestä
Viherlaakson lukio Kevät 2017
RYHMÄT SYKSY 2015 RENTOUTUSRYHMÄT Rentoutusryhmät järjestetään Kalevantien toimipisteessä syksyllä Ensimmäinen ryhmä pidetään ma 21.9., ja.
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
Metropolian kokemuksia vapaaehtoistoiminnan opinnollistamisen juurruttamisesta Mai Salmenkangas
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Taidesampo päivitys v taiteen tuntemus - kulttuurinen osaaminen.
Luovuusstrategian avulla päivätoiminnan toimintatavat innovatiivisemmaksi Projektiosaamisen opintokokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun.
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
1. Millä tavoin tämä osa-alue parantaa hyötyä asiakkaalle?
SOTE-tieto SOMEssa Jari Porrasmaa
Länsi-Lapin sosiaalityöntekijöiden vertaiskonsultaatio
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Tiedotusta, valistusta, yhteistyötä…
YHDESSÄ VOIMISTUEN – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille 1. 10
Verkostotapaaminen Tampere
Datan avaamisen ohjeistus
Sosiaalialan tehtävärakenne
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
Esityksen nimi / Tekijä
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
Opinnollistamisen pähkinät
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
RAI-välineiden arviointi Rovaniemen omaisten työryhmässä
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Haaga-Helia amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Innopaja
ProSOS hanke aikuissosiaalityössä
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Henkilökohtainen budjetointi
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Lapin sosiaalityön kehittämisyksikkö
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Taloushallinnon koulutus
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Metallurgian seminaari
12 suositusta pelastustoimen viestinnästä
Ohjaamot.
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
”Projektin nimi” -projekti
Teollisen suunnittelun vaikuttavuus
Innopaja
Muutoksen tuulet Eksoten alueella
Annukka Harjula, kokemusasiantuntija
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Taito perinnöksi Eläkeliiton 50-vuotisjuhlavuoden kampanja
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Kriminaalityön foorumi Minna-Kaisa Järvinen & Jani Purhonen

Sosnet (Sosiaalityön yliopistokoulutuksen yhteistyöverkosto) hakuilmoitus verkko- opetusmateriaalien tuottamiseksi KRIS-Tampere ry:n hallitus innostui Suomalainen kriminaalipoliittinen tutkimus ja opetus vaatimatonta sosiaali- ja yhteiskuntatieteissä Eri organisaatioiden tulevat työntekijät kohtaavat rikosseuraamusalan asiakkaita työssään Ilman videotekniikan ja verkon hyödyntämistä kyseisen laajanäkökulmaisen kurssin toteutus hankalaa Saimme rahoituksen 5500 € Syntyi KRIS-Film-Industri (KFI)

Asiakkaan (nykyisten ja entisten, läheisten), asiakastyön (rikosseuraamusalan työntekijöiden ja tutkijoiden näkökulmat yhdistyvät teemoissa Luentoja, ryhmähaastatteluja (kokemusasiantuntijoita ja työntekijöitä), yksilötarinoita, asiakas-työntekijäparin haastatteluja Opiskelijoille keskustelutehtäviä (Moodle), chat- keskustelut (opiskelijat-kokemusasiantuntija-toinen kurssin tekijöistä – yliopisto), oppimispäiväkirja Kurssi tavoittaa kaikki 7 sosiaalityön opetusta antavan yliopiston opiskelijat Ensimmäinen valtakunnallinen kurssi, jonka tuotti yhdistys

Käsikirjoitus, kuvaajien (kuvaus, editointi) etsintä, kokemusasiantuntijat KRIS-Tampereelta, työntekijät ja asiakkaat Rikosseuraamuslaitoksesta, luentojen pitäjät Rahoitus: korvaukset kuvaajille, liikkuvat kulut, muutoin vapaaehtoisuuteen perustuva ja vapaa-ajalla tapahtuva projekti 30 vapaaehtoista mukana!

Suomalaisen rangaistusten täytäntöönpanojärjestelmä ja rikollisuutta selittäviä teorioita; painopiste vankilan ja yhdyskuntapalvelun tarkastelussa (luennot Lasse Rautniemi, 3 ryhmäkeskustelua) Rikosseuraamusalan työ: Rikoksista irrottautuminen (kokemusasiantuntijan tarina, artikkeli ym.) Rikosseuraamusalan työn sisältöjä (arviointi- ja lausuntotyö, vankilatyö ja vapautuminen, tuen ja kontrollin suhde, perhetyö, verkostotyö, motivoiva työskentelyote) Asiakas-työntekijäsuhde rikosseuraamusalalla (luento Minna-Kaisa Järvinen ja ryhmäkeskustelu) Perhesuhteet ja vankeus (luento Rosi Enroos ja ryhmäkeskustelu) Asumissosiaalinen työ vapautuvan vangin tukena (luento Riitta Granfelt ja yksilöhaastattelu) Vertaistuen ja ammattilaisten yhteistyö (2 ryhmähaastattelua)

Opiskelijapienryhmät toivat chatti-keskusteluun kysymyksen, kommentin tai ajatuksen Keskustelussa kokemusasiantuntija, opiskelijat, kurssin toinen päätekijä, yliopiston edustaja

Kurssin suosio Palaute erittäin positiivista Teoriatieto ja käytännön kokemukset keskustelivat luontevasti keskenään, teoriaosia on rikastettu kokemusasiantuntijoiden ja ammattilaisten näkökulmilla Kokemusasiantuntijoiden osuus kurssilla työn eettisten perusteiden, omien asenteiden ja toiminnan pohtiminen Kerrottiin omien asenteiden muuttumisesta rikosseuraamusalan asiakkaita kohtaan

Ammatti-identiteetin vahvistuminen Chat-keskustelut antoisia Monipuolinen kurssimateriaali ”Paras kurssi ikinä” Ehdotuksia kurssia täydentävistä aineistoista ja kurssin toteutustavoista

”Olen istunut jopa perjantai-iltoina kuuntelemassa videolta, kun rikoksista ja vankikierteestä eroon päässeet ihmiset ovat kertoneet elämästään. Videoitakin katsoin useampaan kertaan, koska niistä aukeaa aina uusia oivalluksia ja työstän niitä vielä pitkään.”

Sosnetin kurssi, päivitystarve Tarjottu ammattikorkeakouluille ja Rikosseuraamusalan koulutuskeskukselle Sopii myös sosiaalialan työntekijöille täydennyskoulutusmateriaaliksi Korvaus KRIS-Tampere ry:lle