Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Taloushallinnon koulutus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Taloushallinnon koulutus"— Esityksen transkriptio:

1 Taloushallinnon koulutus
Esitys koostuu lyhyestä Kuudestaan ry:n esittelystä, jonka jälkeen esittelen yrityksille tarkoitetut tukimuodot ja lopuksi tuen hakemisesta ja päätöksenteosta Kuudestaan ry:llä. Kuudestaan ry on yksi Suomen 54 Leader-ryhmästä, joille MMM on myöntänyt Leader-rahaa jaettavaksi paikallisesti yrityksille ja yhteisöille erilaisiin hankkeisiin. Meillä on 8 milj. euron rahoituspotti jaettavana ja n. 40% tästä ohjataan alueemme yrityksille. Yrittäjyyden lisäksi rahoitamme nuoriin, kyliin, ympäristöön ja kansainvälisyyteen liittyviä hankkeita. Paikallislähtöisyys ja oman alueen hyöty! Taloushallinnon koulutus Päivi Rintala

2 Flat rate käsittely Kuudestaan ry:n toimintatapa: Flat rate –kuluja ei jaeta eri hankkeiden kustannuspaikoille, toteumaa seurataan kokonaisuutena, pitkällä aikavälillä.

3 Flat rate käsittely Flat rate –kuluille on luotu kustannuspaikka-numero kirjanpitoon, kuten eri hankkeillekin Kaikki välilliset kulut tiliöidään samalle kustannuspaikalle, paitsi todellisiin kustannuksiin perustuvan hankkeen välilliset kulut (jos sellainen hanke on menossa) Flat rate –kuluja seurataan kuten hankkeidenkin kuluja, tulostamalla kyseisen kustannuspaikan kustannusraportti kirjanpidosta

4 Flat rate käsittely Kaikkien hankkeiden kustannuksia seurataan excelissä: hankkeen kokonaisbudjetti - kustannukset tietyltä aikaväliltä = jäljelle jäävä rahoitus Taulukoista luotu automaattikaava flat rate –kulujen osalta. Näin pystytään seuraamaan ajantasaisesti flat raten kertymää. Nämä seikat käytävä ilmi liiketoimintasuunnitelmasta kun rahoituksesta päätetään.

5 Flat rate käsittely

6 Flat rate käsittely Sähköinen haku tapahtuu Hyrrän kautta yrityksen Katso-tunnisteen avulla. Aloittava yrittäjä voi jättää hakemuksen ilman Katso –tunnistetta, jos esim. y-tunnusta ei yrityksellä vielä ole. Hakemuksen tallennus on suhteellisen helppoa ja siinä autamme tarvittaessa. Hakijalle ilmoitetaan vireilletulosta sähköisesti, jonka jälkeen esim. investointeja voi tehdä omalla riskillä. Kuudestaan ry:n hallitus päättää hankkeista kuukausittain. Ely-keskus tekee hakemuksille vielä laillisuustarkastuksen ja antaa virallisen päätöksen.

7 Flat rate käsittely Perustelut käytännölle:
Varmistettu ohjelmakauden alussa, että flat rate –kustannuksia ei tarvitse missään vaiheessa todentaa syntyneiksi kirjanpidossa Kuudestaan ry:llä ei tarvetta seurata yksittäisen hankkeen flat rate –kertymää Flat rate –kustannukset kertyvät ”epäsäännöllisesti” hankkeen kuluessa Ajansäästö -> Rahan säästö!!

8 Riemukasta Joulua kaikille!
Kiitos!


Lataa ppt "Taloushallinnon koulutus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google