Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co
Advertisements

Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
Turun seurakuntayhtymä Valmennusraportti
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
PERHEHOIDON HYVÄT KÄYTÄNNÖT Perhehoitoliitto ry
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Pelaajien ja läheisten vertaistuen kehittäminen. Projektin tehtävät Tarkoitus: Pelaajien ja läheisten hyvinvoinnin ja voimaantumisen tukeminen. Tavoitteena:
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 II Uusien sukupolvien vastaanotto; ja yhteisyyssuhteet Loving I Elannon.
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Työnohjauksen hallinta
Farkut kiertoon -projekti tekijä: Nina Kivimäki Munkkiniemen yhteiskoulu 2008.
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Kulttuurituottaja (yamk) opinnäytetyö: Seinäjoen kevytversio tilaaja- tuottajamallista Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen haaveena on olla joustava, muuttuvaan.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Ryhmätoiminnasta voimaa kuntoutumisen polun eri vaiheisiin
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Ops seminaari Askola.
KIRKONPALVELIJAN TYÖNOHJAUS
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Päihdepäivät Jyväskylä
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
Otsikko Alaotsikko.
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Polkuja työhön.
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Ryhmäkuntoutus ammattilais-vertaisyhteistyönä
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Polkuja työhön.
Hyvinvointitiimit – I työpaja
Tehtävä 9.3: SmartArt-kaavion luominen tekstistä
Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa
Pohjautuu oheisen kirjan aineistoihin
Kirjallisuusterapia.
KokeNet.fi Mikael Söderström, projektikoordinaattori
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
ON PAREMPI NIMI KUIN ASIAKASOSALLISUUS
SATAKUNNAN VERKOSTOTYÖN TOIMINTAMALLI
Työura osatyökykyisenä
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
ON PAREMPI NIMI KUIN ASIAKASOSALLISUUS
T Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.

Esimiesten vertaistuki Tapio Myllymaa, SAMK

VERTAISTUKI toteutuu aina vastavuoroisena Siinä vaihdetaan kokemuksia sellaisten ihmisten kesken, jotka kokeneet tai kokevat elämässään samankaltaisia prosesseja. Osallistujat tuntevat omasta kokemuksestaan jotain toisen kokemuksista ja tunteista.

Vertaistuki ryhmässä Kyse vertaisten merkityksestä hyvinvoinnin luomisessa ja selviytymisessä Kiireisessä elämänrytmissä hetki ”yhdessä tässä ja nyt” Kokemustieto voimavarana

Vertaisuuden voima esimiestyössä Halu hoitaa tehtävä hyvin ja tahto kehittyä esimiehenä Monissa työhön liittyvissä tilanteissa hyödynnetään vertaistukea Foorumix-hankkeen käsite esimiesten vertaistukiryhmille on esimiesfoorumi

Lähtökohtia Haasteellinen työ ”puun ja kuoren välissä” Tärkeä rooli työyhteisön hyvinvoinnin luomisessa. Esimiehet luovat turvallisuutta muutoksessa, ongelmien käsittelyssä, tekevät organisaation kulttuuria näkyväksi, jne.

Miten olet tullut esimieheksi? Harva tulee esimieheksi määrätietoisen urasuunnittelun kautta. Joku ryhtyy sattumalta. Joku on ehkä nähnyt sinussa olevat voimavarat tehtävään

Ryhmäläiset saavat paremmin omat voimavaransa käyttöön Ennaltaehkäisyä Tuottaa elämän laatua Hyödyntää olemassa olevaa osaamista, kokemustietoa Auttaa jaksamaan ja voimaan paremmin, voimaannuttaa

Auttaa saamaan oivalluksia Voi vaihtaa tietoa ja kokemuksia Lisää ammatillista itseluottamusta Lisää osaamista Identiteetille rakennuspuita. Olen esimiehenä hyväksytty Yhteisöllisyyttä Ystävyyttä

Tärkeätä Luottamuksellisuus Tasa-arvoisuus Kunnioitus, turvallisuus Johdon tuki Kokemus siitä, että olen ryhmälle tärkeä Turvallinen paikka

“Vertaistoiminta kannattaa” Yhdessä tehdään tulosta toisiamme kannatellen Maan päällä on vain yksi todellinen onni, eläminen myös muita kuin itseään varten. Leo Tolstoi

Omat loppusanat esimisfoorumille