Potilastiedon arkisto Sähköisen A-todistuksen arkistointi ja välittäminen Kelan etuuspalveluihin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jari Latvala apulaisylilääkäri, Työterveyslaitos, Oulu
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Kiinteistönkauppa sähköisesti
Osaamisen ja sivistyksen asialla PROJEKTIEN LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN SEURANTA EURA 2007 Sirpa Ruohomaa ESR-hankkeiden käynnistysseminaari
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Palveluhakemiston prosessit Marketvisio Oy1.
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
90 päivän sääntö – sairauspäivärahan maksaminen työkyvyttömyyden pitkittyessä - sairausvakuutuslain ja työterveyshuoltolain muutokset Voimaan
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Kansallisen ajanvarauspalvelun esiselvitys Eri osapuolten välisen toiminnan yhteensovituksen toteutuksen teoriaa Kokous
Elektronisten aineistojen käyttöoikeudet - FinELib lisenssisopimukset.
Käyttöoikeustietojen välittäminen Haka-luottamusverkostossa FinELib-päivä Arto Tuomi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
HUS Tietokannat Heini Puuska HUS tietohallinnon koko Työasemia: Työasemien käyttäjiä: Palvelimia: Järjestelmiä: Muutamia satoja.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Maaliskuu 2013 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy.
Kansalliset toimintamallit Sähköinen lääkemääräys
Versio Kanta graafinen ohje. Kansallinen Terveysarkisto 2 Sisältö  Kirjoitusasu  Tunnus  Värillinen, musta – valkoinen, värillisellä taustalla.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Omakanta laajenee Teemupekka Virtanen.
KOLMIPORTAINEN TUKI Esi- ja peruskoulussa Hankasalmen kunta/Kuuhankaveden koulu.
Laki sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista Marja Penttilä lakimies YTM,VT Tampere
Potilastiedon arkisto. Kokonaisuuteen kuuluvat asiasisällöt  Terveydenhuollon ammattilaisen ja asioijan henkilöllisyyden varmistaminen  Potilaan informointi.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Teemupekka Virtanen.
Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä.
Dokumentointi kyse on asioiden ”paperille panemisesta” toimintoja on helpompi arvioida, muuttaa ja parantaa työntekijöiden tehtävät ja vastuut tulevat.
Potilastiedon arkistoon liittyminen 3 kk tukikokous Kela, Kanta-palvelut, Viimeisin versio: Kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirjaKanta.fi.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
Kysymyksiä arviointiin ja kehittämiseen
Omakanta ja Potilastiedon arkisto - tietoa terveydenhuollon henkilöstölle OPER.
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Omakanta ja Potilastiedon arkisto - tietoa terveydenhuollon henkilöstölle OPER.
Opinnäytetyöprosessi ja valmistumisen aikataulu
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
Kuva C. Hoidon ja laskutuksen kulku tapauksessa, jossa kunta ohjaa potilaan hoitoon erikoishammasteknikolle tai muulle proteettista hoitoa antamaan hyväksytylle.
Potilaan hoitomyönteisyys
Sanallinen arviointi Wilmassa
Omakanta ja Potilastiedon arkisto - tietoa terveydenhuollon henkilöstölle OPER.
3. oppitunti.
Kanta-verkkokoulujen toteutukset keväällä 2016
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Sähköisen todistuksen arkistointi ja välittäminen terveydenhuollon ulkopuolelle Laissa käytetään termiä luovuttaminen.
Kuka tietää lääkityksesi?
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Biopankkisuostumusten hallinta
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Opintopolku-info
Alustava suunnitelma Kanta-mittarien kehittämisestä
Kajakki Kanta-palveluiden käytön nykytilanteen kartoitus
Alustava suunnitelma Kanta-mittarien kehittämisestä
Potilaan hoitomyönteisyys
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Anna Kärkkäinen erityisasiantuntija.
Asiakkuuden aloittaminen TYPPI-järjestelmässä
Asiakkaan suunnitelmat TYPPI-järjestelmässä
Asiointiarkitehtuuri
Infot, kiellot, suostumukset
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
Päihdelääkärit.fi Toiminta-ajatus: Tarjoamme kotona tapahtuvaa alkoholivieroitushoitoa yhdistämällä päihdelääketieteen ja ensihoidon erityisosaamisen.
Terveyspalvelut ulkomaalaisille Helsingin kaupungissa Pia Tuovinen 07
tavoitetilakuvaukset
, Antti Mäki ja Outi Tasala
WinOodi versio 4.9 OPIT/Katri L
Yleistä opintokohteista
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Potilastiedon arkisto Sähköisen A-todistuksen arkistointi ja välittäminen Kelan etuuspalveluihin

Lääkäri tai hammaslääkäri tekee A- todistuksen potilaalle ja tallentaa sen potilastietojärjestelmään Todistus allekirjoitetaan käyttämällä varmennekorttia Todistus arkistoidaan Potilastiedon arkistoon ja voidaan välittää potilaan suullisen suostumuksen perusteella arkiston ulkopuoliselle vastaanottajalle A-todistukset välitetään Kelan etuuspalveluun Asiakas Lääkäri /hammas- lääkäri Potilastietojärjestelmä Viestinvälitysjärjestelmä Potilastiedon arkisto Vastaanottaja (Kelan etuuspalvelu) Sähköisen A- todistuksen arkistointi ja välitys Kelan etuuspalveluihin

A-todistuksen pakolliset tiedot  Todistuksen tarkoitus  Diagnoosi  Työkyvyttömyysaika: alkaen – päättyen jaksona tai päivinä (lkm)  Arvio jäljellä olevasta työkyvystä on pakollinen tieto, jos todistuksen tarkoitus on Työterveyshuollon lausunto työssä jatkamismahdollisuuksista  tai jos potilaasta on kirjattu Selvitys työssäjatkamismahdollisuukista Kansallinen Terveysarkisto 3

Asiakkaan suostumus todistusten välittämiseen Todistuksen sähköinen välittäminen terveydenhuollon ulkopuoliselle vastaanottajalle edellyttää asiakkaan suullista suostumusta Suostumustieto kirjataan potilastietojärjestelmään todistuskohtaisesti Todistuksia voi olla tarpeen erityistilanteissa välittää myös ilman asiakkaan suostumusta. Esimerkiksi aikaisemmin välitetyn todistuksen mitätöinti

Todistuksen laatiminen ja hyväksyminen Potilastietojärjestelmä varmistaa todistuksen laatijan käyttöoikeudet todistuksen laatimiseen, allekirjoittamiseen ja välittämiseen. Sähköinen A-todistus hyväksytään ja allekirjoitetaan varmennekortilla Hoitaja tai muu terveydenhuollon ammattilainen voi välittää jo aiemmin hyväksytyn ja allekirjoitetun todistuksen myös jälkikäteen Organisaatio päättää, kenelle käyttäjille annetaan oikeus välittää sähköisesti valmiita todistuksia potilastietojärjestelmästä

Todistusten korjaaminen ja mitätöinti KELA:aan tai muulle ulkopuoliselle vastaanottajalle välitettyä todistusta ei voi korjata. Mikäli käyttäjä huomaa jo hyväksytyssä todistuksessa korjattavan virheen, todistus mitätöidään ja laaditaan uusi. Todistuksen mitätöintiin ei tarvita asiakkaan suostumusta

Viivästetyn todistuksen välittäminen Todistuksen näkyminen Omakanta-palvelussa voidaan viivästää joko määräaikaisesti tai toistaiseksi, mikäli todistuksen laatija arvioi todistuksen sisällön aiheuttavan potilasturvallisuusriskin. Vaikka todistus on viivästetty, se voidaan arkistoida ja välittää ulkopuoliselle vastaanottajalle. Tällöin todistuksen vastaanottaja saa tiedon viivästämisestä. Vastuu todistuksen jatkokäsittelystä ja todistuksen näyttämisestä asiakkaalle on vastaanottajalla. Vastaanottajan on huomioitava viivästäminen ja sille asetetut vaatimukset

Todistuksen välitys turvakielto -asiakkailla Mikäli asiakkaalla on turvakielto, todistuksen osoitetieto - *turvakiellossa* tai todistuksen laatija jättää asiakkaan puhelin- ja lähiosoite-kentät tyhjiksi (ei pakollisia tietoja)

Poikkeustapaukset, jolloin todistusta ei voida välittää sähköisesti Asiakkaalle voidaan tulostaa todistus paperisena ja allekirjoittaa, mikäli asiakas kieltää todistuksen sähköisen välityksen asiakkaalla on väliaikainen henkilötunnus alle 15-vuotiaan asiakkaan A-todistusta (SV6) ei voi välittää sähköisesti Kelalle ohjelmassa ei ole määriteltynä oikeaa vastaanottajaa kyseiselle todistukselle Virhetilanteissa, missä todistus ei tallennu Potilastiedon arkistoon tai sen välitys nimetylle vastaanottajalle ei onnistu

Jos asiakkaalle annetaan todistuksesta tuloste, siihen tulee maininta, mihin todistus on välitetty. Esimerkiksi Kelalle välitettyihin todistuksiin tulostuu teksti: ”Tämä todistus on välitetty Kelaan". Asiakas voi tulostaa todistuksen Omakanta- palvelusta. Tulosteeseen tulee tällöin merkintä: ” Kanta-palvelusta tulostettu kopio +pvm”. Todistusten tulostaminen terveydenhuollossa ja Omakannasta

Kansalaisen on mahdollista tulostaa todistukset Omakannasta