Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Globaaliin maankäyttöön liittyviä näkökohtia Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus Ilmastopaneelin tiedotustilaisuus
Advertisements

Valtion kotouttamisohjelma. 2 Lähtökohdat Nyt • ulkomaan kansalaista ( ) Vuonna 2020 •Jo ulkomaan kansalaista Vuonna 2030 •Puoli.
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
Leena Linnainmaa Varapuheenjohtaja, Naisjärjestöjen Keskusliitto
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Naisasialiike.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
LAPSEN OIKEUDET.
Me ja muut: ryhmäilmiöistä
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Afganistan ja naisten oikeudet
The Nature of Work and the Stress of Higher Status Scott Shieman, Yuko Kurashina Whitestone, Karen Van Gundy Journal of Health and Social Behavior 2006,
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Maailman ravitsemustilanne ja ravinnontuotannon keinot
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
Kreikan demokratia   - Kaupunkivaltion hallitsemista kutsuttiin politiikaksi: yhteisistä asioista keskusteltiin julkisesti, vallankäyttö ei perustunut.
Muuttoliikkeet Syyt: Työntävät tekijät: työttömyys köyhyys + nälkä
Suomen itsenäistyminen ja sisällissota 1918
Puhekulttuuri Puhutulla kielellä kiinteä sidos on puhetilanteeseen.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat rauhan puolesta.
 Abortti eli raskaudenkeskeytys tarkoittaa raskauden keinotekoista päättämistä poistamalla alkio sikiö tai sikiökohdusta silloin, kun abortoitavan ei.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Afrikan historia Siirtomaa-aika Risto Marjomaa
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
38 Diplomatia ja puolustusvoimat maan turvana s
KIINA MAAILMANPOLITIIKASSA
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
LUONNONHASARDIT Luonnonhasardit syntyvät äkillisesti luonnosta itsestään. Useimpia hasardeja ihmisen on mahdotonta estää, mutta niihin voidaan varautua.
Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallitus EDUCA-messut
Islamilainen kulttuuri
Jokilaaksot.
Alueiden Eurooppa.
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Vanhoja yo-kysymyksiä EU:sta
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
Merja Kauhanen (PT) ja Sami Napari (ETLA)
Syöpään vaikuttavat sisäiset tekijät
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
Köyhyys maailmassa.
Maiseman muutos Eksogeeniset ilmiöt muokkaavat maankamaraa ja muuttavat maisemaa (rapautuminen, eroosio, massaliikunnot) maanviljely, ylilaidunnus, metsien.
Eroosio ja aavikoituminen
Juulia Antinaho ja Sara Lampinen
LASTEN OIKEUDET.
Kuvia keskiajalta Sakari Koistinen 2010.
Väestönkasvu ja kaupungistuminen
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai.
Etene näin! Yksin Yksin tai yhdessä
RANSKAN VALLANKUMOUS
Riittääkö ravinto? Nälänhädän syitä: ravinnon epätasainen jakautuminen
NAISET JA MIEHET TYÖELÄMÄSSÄ
Miksi toiset nääntyvät, kun toiset ahmivat?
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Näkökulmia kuvien ja tehtävien avaukseen: jokilaaksot
YH9, yh1, teht. 19.
Esityksen transkriptio:

Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan tai riittävästi maata.

Maattomuus pähkinänkuoressa Maattomuus tarkoittaa sitä, että maanviljelyksestä tai muusta maankäytöstä elantonsa saava ihminen menettää oikeuden tai mahdollisuuden hyödyntää maata itselleen tarpeellisella tavalla. Maattomat köyhät ovat maansa menettäneitä viljelijöitä, vuokraviljelijöitä, alkuperäiskansojen edustajia, paimentolaisia, naisia tai kastittomia. Vaikeimmassa asemassa ovat naiset ja alkuperäiskansat, koska perimyssäännöt ja perinteisten maanomistuskäytäntöjen noudattamatta jättäminen estävät heidän maanomistuksensa.

Maattomuuden syyt: Syrjivä lainsäädäntö Lainsäädäntö voi syrjiä naisten ja vähemmistöjen oikeutta maahan. Konfliktit Erilaiset konfliktit tai niiden uhka pakottavat ihmiset juuriltaan. Ympäristökatastrofit Kuivuus, tulvat ja eroosio tekevät maanviljelystä mahdotonta. Maakauppaukset Suuryritykset ja valtiot voivat pakkosiirtää ihmisiä asuinsijoiltaan.

Maattomuuden seuraukset Maiden menettäminen ja työttömyys aiheuttavat köyhtymistä ja nälkää. Maanviljelijöinä ihmiset ovat olleet omavaraisia, esimerkiksi Kolumbiassa ihmiset kasvattavat ruokabanaaneja, jotka luovat perustan päivittäiselle aterialle. Kun maat joudutaan jättämään tai ne on tuhottu aseellisten joukkojen taisteluiden yhteydessä, ihmiset jäävät ostoruuan varaan. Jos maa jakautuu epätasaisesti, maanomistukseen liittyy ongelmia ja maanhallintajärjestelmä on heikko, tuloksena voi olla suurta epäoikeudenmukaisuutta ja kiistoja. Maan menetys vaikuttaa eniten naisiin. Vailla koulutusta ja työkokemusta heidän on hankala hankkia perheelleen korvaavaa elantoa. He hoitavat kodin ja lapset, eivätkä voi lähteä miesten tavoin palkkatyöhön kodin ulkopuolelle. Työttömyys, köyhyys ja nälkä aiheuttavat toivottomuutta ja näköalattomuutta ja osaltaan muuttoliikettä ja edistävät konfliktin jatkumista. Epätoivoinen tilanne houkuttelee liittymään erilaisten aseellisten toimijoiden riveihin, jotka huolehtivat jäsenistään, mutta joiden toiminta jatkaa konfliktia.

Ratkaisut Koulutus – ihmiset oppivat ja rohkaistuvat puolustamaan oikeuksiaan Keskustelu – luodaan konfliktinratkaisutaitoja Ilmastonmuutoksen torjunta – kestävät viljely- ja laiduntamistavat Vaikuttaminen – vaaditaan päättäjiltä maaoikeuksien toteutumista Yrittäminen – kaiken menettäneelle uusi ammatti