Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Islamilainen kulttuuri

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Islamilainen kulttuuri"— Esityksen transkriptio:

1 Islamilainen kulttuuri

2 Islamilainen kulttuuri kartalla
Islamilaista kulttuuria nähdään mm: Kazakstanissa ja Uzbekistanissa.

3 Islam Yksi tärkeä osa Islamilaista kulttuuria on heidän oma uskontonsa, Islamin uskonto, joka tarkoittaa alistumista. Se on maailman toiseksi suurin ja nopeimmin kasvava uskonto (n. 1,7 miljardia ihmistä) Muslimille velvollisuudet korostuvat enemmän kuin uskonkappaleet. Islamilta myös puuttuu opilliset kiistat ratkaiseva keskusauktoriteetti. Islamissa uskonnollisella lailla on keskeinen merkitys.

4 Islamilaisen uskonnon erityispiirre
Tällä uskonnolla on se erityispiirre, että se ei muiden tavoin henkilöidy johonkin persoonaan tai tiettyyn kansaan; sana "Islam" ei kerro sellaisesta suhteesta - sillä se ei kuulu millekään tietylle henkilölle, kansalle tai maalle. Se ei ole ihmisaivojen tuotetta eikä se myöskään rajoitu johonkin tiettyyn yhteiskuntaan kuuluvaksi. Se on yleismaailmallinen uskonto, jonka tarkoitus on synnyttää ja kehittää ihmisessä ISLAMin asennetta ja ominaisuuksia.

5 Uskonnon pilarit Sahada eli uskontunnustus Salat eli rukous
Saum eli paasto Zakat eli almuvero Hadz eli pyhiinvaellus

6 Kieli On vaihdellut historian aikana.
Arabian kieli syrjäytti ns paikalliset kielet, ja se on edelleen käytetyin kieli Islamilaisessa kulttuurissa. Kuvali

7 Ruoka Islamissa Islamissa tietty ruoka on on sallittua, muut eivät
Tätä ruokaa kutsutaan Halal-ruuaksi. Kiellettyjä ruokia ovat mm: Sika, veri, alkoholi ja haaskat

8 Naisten ja miesten roolit
Islamissa miehillä ja naisilla on erilaiset roolit. Miehille on annettu enemmän velvollisuuksia kodin ulkopuolella, kun taas naisilla on enemmän vaikutusvaltaa lapsien kasvatusten suhteen. Miehet ja naiset toimivat eri alueilla ja sukupuolten ero näkyy myös tilan käytössä. Vastakkaiseen sukupuoleen pidetään etäisyyttä, ellei olla sukulaisuussuhteessa, eikä tuntemattomiin olla fyysisesti lähellä. Poikalapsia suositaan perheessä.

9 Hallinto Islamilainen valtio on teokraattinen. Sen hallinto on alistettu Allahille, Koraanille ja sunnalle eli profeetan elämäntavalle, jota perimätieto eli hadithit välittävät. Egyptin presidentti Adbel fattah al-sisi.

10 Musiikki

11 Kazakstanin hdi-taulukko


Lataa ppt "Islamilainen kulttuuri"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google