Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuRiitta Kouki Muutettu yli 9 vuotta sitten
1
Maailman ravitsemustilanne ja ravinnontuotannon keinot
Arttu ja Jaakko
2
Maailman ravitsemustilanne
Ravitsemustilanteella tarkoitetaan väestön ruokavalion laadun ja saatavuuden tilanne YK:n terveysjärjestön WHO:n mukaan joka 7. ihminen näkee nälkää(n milj. ihmistä on aliravittu) Nälän seurauksena vastustuskyky heikkenee selvästi, ja se johtaa kuolleisuuden lisääntymiseen Nälänhätä on yleinen ongelma kehitysmaissa Hyvinvointivaltioissa ravinnon laatu voi kärsiä, jolloin tärkeät
3
Syyt huonoon ravitsemustilanteeseen
Kuivilla alueilla veden puute Lihan tuotanto Liian yksipuolista ravitsemusta Ruoan tuhlaaminen Rahakasvien viljely vähentää ravintokasvien viljelyä kehitysmaissa
4
Ravinnontuotannon parantamiskeinoja
Erilaiset kastelumenetelmät Geenimuuntelu Kalastuksen lisääminen Kasviravinnon suosiminen Hyönteisten viljely
5
Tehtävä 19 Raivaustoiminnan lisääminen Kastelun tehostaminen
+ lisää viljelyyn kelpaavan maan alaa ja - etenkin sademetsien raivaaminen uhkaa luonnon monipuolisuutta ja lisää maaperän eroosiota Kastelun tehostaminen + saadaan suurin mahdollinen sato - merivedellä kasteleminen suolaa maaperän ja pelloilta valuvat ravinteikkaat vedet etenkin sisämaassa rehevöittää vesistöt Koneistuksen lisääminen ja monipuolistaminen + maksimoi sadon - tiivistää maaperää
6
Tuholaistorjunnan tehostaminen
+ lisää sadon kokoa -työntekijöille haitallisten aineiden käyttö kehitysmaissa johtaa usein työturvallisuuden luistamiseen Lannoituksen lisääminen + mahdollistaa viljelyn niukkaravinteisessa maaperässä - ravinteikasvesi rehevöittää vesistöjä Uusien eläin- ja kasvilajien jalostamismenetelmien toteuttaminen + sato kasvaa ja kyetään tuottamaan entistä vastustuskykyisempiä tuotantokasveja ja –eläimiä - jalostus ei ole evolutiivisesti korrektia
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.