Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan."— Esityksen transkriptio:

1 Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan tai riittävästi maata.

2 Tasaus-teema 2016: Maattomuus Oma maatilkku on kehitysmaan ihmisille elinehto. Maattomuutta aiheuttavat konfliktit, maakaappaukset, ympäristökatastrofit sekä syrjivä tai puutteellinen lainsäädäntö. Maattomuus vaarantaa ihmisten toimeentulon ja aiheuttaa köyhyyttä, nälkää ja pakolaisuutta. Maattomuus ajaa ihmisiä maaorjiksi ja palkattomaan pakkotyöhön.

3 Maa ja oikeudenmukaisuus Raamatussa Jo Vanha testamentti puhuu oikeudellisesta ja sosiaalisesta tasa-arvosta. Maattomuutta ja maanomistusoikeuden poistamista pidetään Raamatussa epäoikeudenmukaisena. Osoitteesta www.tasaus.fi/seurakunnille löytyy hartausaineisto sekä globaalikasvatustehtäviä ja toimintaideoita hengellisiin tilaisuuksiin.www.tasaus.fi/seurakunnille

4 Miten voin tukea maattomia ihmisiä? Tue Lähetysseuran työtä maattomien hyväksi. Osta tuotteita, joista kehitysmaiden pienviljelijät saavat reilun korvauksen. Karjankasvatus valtaa alaa maailmassa.  Suosi kasvisruokaa. Ilmastonmuutos vaikuttaa eniten kaikkein köyhimpiin.  Vähennä ruuan ja veden hävikkiä omassa kotitaloudessasi ja työpaikallasi.

5 Toimintaideoita Tasaukseen Kirjekeräys koko seurakunnalle –Voitte lähettää tasaushaastekirjeen kaikille seurakuntalaisille. Olettehan ensin yhteydessä Lähetysseuraan, suunnitellaan juuri teidän seurakunnallenne sopiva kirje yhdessä! Lipaskeräys –Kerääjiksi voi pyytää isosia, partiolaisia ja muita seurakunnan nuoria. –Haastakaa mukaan kaveri- tai harrastusporukoita, työkavereita, urheilujoukkueita tai opiskeluryhmiä. Kuka kerää eniten? Vipinää torille –Kyselylomakkeella saatte ohikulkijat pysähtymään ja voitte antaa arvontaan osallistuneille monipuolista tietoa.

6 Toimintaideoita Tasaukseen Tasaus-markkinat tai sadonkorjuujuhlat –Järjestäkää sadonkorjuun aikaan Tasaus-markkinat tai sadonkorjuujuhlat. Tuotteita voidaan pyytää lahjoituksena tai niitä voidaan tehdä itse seurakunnassa. Ravintolapäivä -Perustakaa oma ravintola Tasauksen hyväksi. Afrikkalaisia reseptejä voi kysyä Lähetysseuralta. Tasaus-kirkkokahvit -Järjestäkää kirkkokahvit Tasauksen hyväksi. Siivouspäivä –Järjestäkää kirpputori ja lahjoittakaa tuotto Tasaukselle.

7 Toimintaideoita Tasaukseen Kirkkokonsertti Tasauksen hyväksi –Pyytäkää seurakunnan musiikki- tai taideryhmää esiintymään tai etsi esiintyjiä täältä: www.suomenlahetysseura.fi/taide.www.suomenlahetysseura.fi/taide Elokuvailta –Elokuvaillassa voi katsoa esimerkiksi elokuvan Kuka Korjaa sadon? (Land rush) (www.kolmasulottuvuus.fi).www.kolmasulottuvuus.fi Kutsukaa alueenne maahanmuuttajat mukaan tapahtumiin ja niiden suunnitteluun. –He voivat mm. kertoa ”toisenlaisesta maattomuudesta”. Kutsukaa maanviljelijät ja maanomistajat mukaan kampanjoimaan.

8 Lisätietoa kampanjasta: www.tasaus.fi


Lataa ppt "Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google