Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuvia keskiajalta Sakari Koistinen 2010.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuvia keskiajalta Sakari Koistinen 2010."— Esityksen transkriptio:

1 Kuvia keskiajalta Sakari Koistinen 2010

2 Velho. Hieronymus Bosch.

3 Kulkukauppias. Hieronymus Bosch.

4 Taistelu karnevaalien ja paaston välillä. Pieter Bruegel.

5 KESKIAJAN SÄÄDYT Säädyt olivat keskiaikaisia väestöryhmiä. Ihminen kuului omaan säätyynsä. Joillain säädyillä oli enemmän etuoikeuksia kuin muilla. KUNINGAS PAPISTO AATELISTO TALONPOJAT

6 Talonpoikien elämää Lääninherrat saivat kuninkaalta maata ja kuningas sai heiltä ___________________. _____________ tarkoittaa lääninherroista muodostunutta etuoikeutettua ryhmää. _____________ ei tarvinnut maksaa veroja. Toinen merkittävä sääty keskiajalla oli __________. Suurin osa väestöstä kuului __________ säätyyn. Heidän tehtäviinsä kuuluivat: ___________ ja _____________. He saivat palkkioksi käyttää isäntänsä _____________ ja ____________. Talonpojat maksoivat veroa sekä ____________ että _____________. Maksuna käytettiin ____________. Ruokaa oli aina liian ______________. ____________ ei kuulunut päivittäiseen ruokavalioon.

7 Talonpoikien elämää Lääninherrat saivat kuninkaalta maata ja kuningas sai heiltä ratsuväkeä. Aatelisto tarkoittaa lääninherroista muodostunutta etuoikeutettua ryhmää. Aateliston ei tarvinnut maksaa veroja. Toinen merkittävä sääty keskiajalla oli papisto. Suurin osa väestöstä kuului talonpoikien säätyyn. Heidän tehtäviinsä kuuluivat: maanviljely ja verojen maksu. He saivat palkkioksi käyttää isäntänsä myllyä ja kaivoa. Talonpojat maksoivat veroa sekä kirkolle että kuninkaalle. Maksuna käytettiin viljaa. Ruokaa oli aina liian vähän. Liha ei kuulunut päivittäiseen ruokavalioon.


Lataa ppt "Kuvia keskiajalta Sakari Koistinen 2010."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google