Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai."— Esityksen transkriptio:

1 pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai poliittisen käsityksensä takia tai sen takia, että hän kuuluu tiettyyn yhteiskuntaryhmään, ja joka oleskelee sen maan ulkopuolella, jonka kansalainen hän on, ja joka mainitun uhan vuoksi ei voi tai halua palata takaisin. SYYT: vaino, kidutus ja ihmisoikeusloukkaukset sota ( Syyrian sisällissota), väkivalta ja aseelliset konfliktit luonnonkatastrofit, kuivuus, tulvat  ilmastopakolaisuus ISIS-terroristijärjestö; hallitsee Pohjois-Irakia ja Syyrian alueita Levottomuudet Afrikassa; Eritrean diktatuuri ja vainot, ääri-islamilaiset liikkeet (mm. Al- shabaab, Bako Haram) SEURAUKSET: Eniten pakolaisia Lähi-idässä: Pakistan, Iran, Libanon, Jordania, Etiopia ja Turkki Suomeen vuoden loppuun mennessä n pakolaista (pääosin Irakista ja Somaliasta)

2 RATKAISUT Turvapaikan hakeminen jo lähtömaassa. Laajempi taakanjako turvapaikanhakijoita sijoitettaisiin tasaisemmin eri maihin. Nouto suoraan leireiltä  Euroopan maat hakisivat ihmisiä suoraan pakolaisleireiltä -> voitaisiin varmistaa, että Eurooppaan pääsevät ne, jotka ovat heikoimmassa kunnossa, köyhimpiä ja eniten avuntarpeessa. Lisää rahaa ruoka-apuun ja pakolaisleireille Uusia keinoja ihmissalakuljetusta vastaan. Yhteinen rintama ISIS:tä vastaan? Auttaminen kotimaassa  Syyrian ja Irakin konfliktien ratkaisun edistäminen


Lataa ppt "Pakolaiskriisi Pakolainen on henkilö, jolla on perusteltu syy pelätä joutuvansa vainotuksi rotunsa, etnisen taustansa, uskontonsa, kansallisuutensa tai."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google