Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
RASEKO ja yhteinen koulutusstrategia 2015+
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
KYSYMYKSIÄ ITSEARVIOINNIN AVUKSI
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Työpaikkaohjaajakoulutus
Pedagogisia toimintamalleja ja tulevaisuuden näkymiä
Laajennetun työssäoppimisen kokeiluhanke. Valtakunnallinen koordinointi Tiimileaderit Työelämämn tukeminen Opiskelijan henk.koht ohjaus Atto-ain e et.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Vertaisarvioinnin arviointia Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry:n kevätseminaari Krista Hanski Koulutussuunnittelija, projektipäällikkö.
Malli? Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 KYSYMYKSIÄ: 5 kuukauden kokeilu pedagogiikka: sosiaalinen web, oppimisympäristöajattelu Verkkovälineiden.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Ilkon työleiri Tervetuloa laajennetun työssäoppimisen työleirille!!!!
VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN ALOITUSTILAISUUS - Hankeryhmä: joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Ulla Aunola.
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
Laajennettu työssäoppiminen: toplaaja.purot.net toplaaja.wikispaces.com Hidas, tuettu polku.
Hellevi Tervo Tyrnävän työleiri MITÄ ON TYÖELÄMÄN TUKEMINEN ? Hankkeissa tehtyä ja seminaarissa pohdittua.
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
Työpaikkakouluttaja- hanke
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Työssäoppiminen eli TOP
Yksilölliset polut / laajennettu työssäoppiminen
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Kokkolan ammattiopisto
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
KAJO - Kasvatustieteen joustava monimuoto-opetus: Yhteistyöllä laatua VKK-päivät Eetu Pikkarainen.
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
E N E M M Ä N O S A A M I S T A LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN, La - To OPH:n valtakunnallinen hanke La-To kokeilu ollut Hyvinkäällä
TPO- OHJAAJA KOULUTUS 3ov Markkinointi Ammatillinen koulutus ja työelämäyhteistyö Perehdytys Ohjaus Arviointi Palaute.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Arviointi osana oppimisprosessia
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
Joustavat oppimispolut
Opettajien valmentaminen työpaikkaohjaajien kouluttajiksi
Sähköiset yo-kirjotukset
Nopso-työelämäryhmän näkemys nuoren joustavasta opintopolusta
Osaamisen näytön prosessi
Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Vaasan ammattiopisto / cpa & kjo
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Esityksen transkriptio:

Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja

Työssäoppimisen laajentaminen Valtakunnallinen koordinointi Koulutuksen järjestäjien kokeilut Tiedotus Tutor- ja tuotteistamisryhmät Mallin- tami- nen Vert. kehit tämi nen OPH:n linjaukset Valtionavustukset Seminaarit, työleirit Tiimit Verkostoituminen

Tutorointi ja tuotteistaminen laajennetussa työssäoppimisessa Valtakunnallinen koordinointi Tutor- ja tuotteistamisryhmät Nopeat Hitaat, tuetut Yritys- yhteistyö Ryhmä -mallit Oppi- sopi- mus Atot työssä- oppien Yksilölliset polut Koulutuksen järjestäjien kokeilut

Tutor- ja tuotteistamisprosessi Oman toimintamallin kehittäminen Oman toimintamallin testaus Oman toimintamallin mallintaminen Metamallien mallintaminen Metamallien sparraus Metamallien vertaiskehittä- mispäivä Vert. kehit täen Tuto- rointi tuottei stami- sen yhtey- dessä

Tutorointi Tutoroitava Tutoroija TutoroitavaTutoroija Oman toiminnan kehittäminen Tutorointi Oman toiminnan kehittäminen

Tutorointi Tavoitteet Tarpeet Tapaamiset AC - palaverit Oman toiminnan kehittäminen Tutorointi

Vertaiskehittämispäivä Ennen vertaiskehittämisen päivää: Palautteiden kokoaminen Jokainen osallistuva koulutusorganisaatio/hanke pyytää SWOT palautteen toiminnasta Työelämältä Opiskelijoilta Opettajilta Koulutusorganisaation johdolta

Vertaiskehittämispäivä, ennen 2. Jokainen osallistuva koulutusorganisaatio pyytää kommentteja tekemästään mallikuvauksesta. Mallikuvauksen selkeys ja ymmärrettävyys Hyvää: Kehitettävää:

Vertaiskehittämispäivä, ennen Mallikuvan hyödynnettävyys Kenelle mielestäsi mallikuvaus on tarkoitettu? Eri näkökulmat (opiskelija, työelämä, koulutusorganisaatio) tulevat mallikuvassa esille riittävästi 1 = Täysin samaa mieltä 2= Jokseenkin samaa mieltä 3= Jokseenkin eri mieltä 4= Täysin eri mieltä Mitä näkökulmaa mielestäsi tulee selkeyttää ja miten? Missä voisit hyödyntää mallikuvaa? Miten mallikuvaa tulisi mielestäsi kehittää?

Vertaiskehittämispäivä, ennen Halutessaan kehittämishanke/koulutusorganisaatio voi tehdä itsearvioinnin kehittämishankkeesta hyödyntäen ammatilliseen peruskoulutukseen tarkoitetun työelämälähtöisten oppimisympäristöjen arviointikriteeristöä. Itsearvioinnista on hyötyä raporttia kirjoittaessa sekä se ohjaa osaltaan strategista toimintaa.

Vertaiskehittämispäivä, ennen AC palaveri ennen vertaiskehittämisen päivää Aikavaraus 3h. Käydään läpi saatu palaute ja kirjataan raporttiin Muokataan mallikuvausta Tehdään kysymykset haastateltaville Tarpeiden mukaan voi suunnitella vertaiskehittämispäivän yhteyteen tutorointiklinikan esim. seuraavalle päivälle.

Vertaiskehittämispäivä Vertaiskehittämisen päivä Vapaaehtoisesti: Tutorointitreffit (Pikainen briiffaus, Aikatauluista sopiminen) 8.45 Kahvi 9.00 Aloitus ja orientaatio SWOT omasta näkökulmasta kirjaaminen Opiskelijat/+ 1 kehittäjä Opettajat/+1 kehittäjä Mallintaminen: kehittäjät Haastattelut AC:n välityksellä Työelämä: Työelämälähtöisyys/tutkinnonperusteet ja työssäoppiminen Organisaation johto: Pedagoginen kehittämistoiminta, oppimisympäristön turvallisuus ja resurssit

Vertaiskehittämispäivä Raportin kirjoittaminen paikanpäällä Opiskelijat: Opiskelijalähtöisyys ja yksilölliset opintopolut Opettajat: Oppimisen ja osaamisen arviointi ja ammattiosaamisen näytöt Lounas Raportin kirjoittaminen prosessina ryhmissä, kaikkea materiaalia hyödynnetään Kussakin ryhmässä: Kehittäjä, opiskelija, opettaja , , , Klo Kahvi

Vertaiskehittämispäivä Kriteeristön jaottelu: Opiskelijalähtöisyys ja yksilölliset opintopolut (Kohta 2) Työelämälähtöisyys ja oppimisympäristön turvallisuus ja resurssit (Kohdat 3 ja 7) Pedagoginen kehittämistoiminta (Kohta 4) Työssäoppiminen sekä oppimisen ja osaamisen arviointi ja ammattiosaamisen näytöt (Kohdat 5 ja 6) Klo Loppukeskustelu, raportin hyväksyminen ja mallin työstäminen

Vertaiskehittämispäivä Kriteeristön jaottelu: Opiskelijalähtöisyys ja yksilölliset opintopolut (Kohta 2) Työelämälähtöisyys ja oppimisympäristön turvallisuus ja resurssit (Kohdat 3 ja 7) Pedagoginen kehittämistoiminta (Kohta 4) Työssäoppiminen sekä oppimisen ja osaamisen arviointi ja ammattiosaamisen näytöt (Kohdat 5 ja 6) Klo Loppukeskustelu, raportin hyväksyminen ja mallin työstäminen

Vertaiskehittämispäivä, jälkeen Vertaiskehittämispäivän jälkeen Kukin kehittämishanke tekee halutessaan strategiasuunnitelman. Mitä toiminnassa halutaan muuttaa? Mitä muutoksilla tavoitellaan? Millä aikataululla muutokset aiotaan tehdä? Miten koulutusorganisaation johtoa tiedotetaan muutostarpeista? Miten koulutusorganisaation johtoa tiedotetaan toimintamallista ja sen eduista? Tutor- ja tuotteistamisryhmissä jatketaan keskustelua ja tarvittaessa jatketaan mallinnusta.

Vertaiskehittämispäivät: Nopeat polut Oppisopimus Joustava polku (hidas, tuettu)

Sirpa Pursiainen, YTM Kehittämistyö Projektipäällikkö Edu.fi pedagogiset toimintamallit "Yksilöllisiä polkuja oppimisverkostoissa" Nappiparisto - vertaisvoimaa oppimisympäristöjen kehittämisen Laajennetun työssäoppimisen kokeilun valtakunnallinen koordinointihanke Valtakunnallisen työssäoppimisen oppaan päivittäminen Tampereen seudun ammattiopisto Åkerlundinkatu 8, Tampere puh , vaide