Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
Yksilön kehitysohjelma KAUSI 2014 ©2012 VJS. Kenelle?  Seuran lahjakkaimmat ja potentiaalisimmat – syntyneet pelaajat.
Ehkäisevän päihdetyön verkoston strategia
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Minä oppijana 1 ov..
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
T04-05 vanhempainpalaveri 28.9
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
KAMU-verkostoseminaari Mai Salmenkangas VAPAAEHTOISTOIMINNASTA OPPIMISEN MALLI METROPOLIASSA.
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
Työssäoppiminen eli TOP
Tutor-koulutus SÄHKÖN TUTOR-KOULUTUS Vuorovaikutus ja tutortoiminta.
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Osallistuminen ja Toimintakyky Kulttuuri ja hyvinvointi.
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Kulttuuripalvelut Kulttuuri ja hyvinvointi.
OSAAMISALUE, KIT-vastaava täyttää Yhteisten tavoitteiden jälkeen jokaisen KIT-vastaavan tulee tehdä yhdessä oman osaamisaluepäällikkönsä kanssa sama taulukko.
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Ops seminaari Askola.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
RYHMÄ Ryhmäprosessin vaiheet Ohjaajan rooli prosessin eri vaiheissa
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Opitaan yhdessä! Meidän seurassa opitaan yhdessä..
Ohjeistus kouluttajille
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Oppimisympäristöt ja oppimisen toiminnallistaminen
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Klubin strategia työkalu KST
TET =Työelämään tutustuminen
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Visiotyöpajat Alueparlamentin kokous ti
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Näin arvioimme tiimin toimintaa
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
RYHMÄNOHJAAJANA TOIMIMINEN
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
TET =Työelämään tutustuminen
Partion johtamismallin avulla
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
OSAAMISALUE, KIT-vastaava täyttää
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
Laaja-alainen arviointi
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
KOKONAISARKKITEHTUURIN ARVIOINTI
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
MIELI pt (personal trainer)
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Tarjotaan seuralle valmis helppo matalankynnyksen paketti ohjaajien/ valmentajien vertaistutorointiin maksutta. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! MITÄ: Seuran ohjaajista muodostetaan pareja, jotka tukevat toistensa oppimista ja kehittymistä seuraamalla toistensa tunteja muutamia kertoja kauden aikana ja keskustelemalla ohjaajan/ valmentajan toiminnasta - toimivat toistensa vertaistutoreina. Seura saa valmiin paketin, jossa ohjeet toimintaan sekä valmiit lomakkeet ohjaajien itsearviointiin ja tunnin seurantaan. Maksuton seuralle; matalankynnyksen toimintaa eli ei vaadi suuria resursseja. Seura koordinoi toimintaa järjestämällä aloitus– ja päätöstilaisuudet. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Mitä vertaistutorointi on? -Vertaistutoroinnin lähtökohtana on ohjaajien ja valmentajien toisilleen antama tuki oppimiseen ja kehittymiseen -Periaatteena toimijoiden tasavertaisuus – vaikka esim. kokemuksessa ja taustassa on eroja, ovat molemmat tilanteessa tasavertaisia -Keskeistä on itse- ja vertaisarviointia tukevan reflektoivan keskustelun käyminen -Keskustelun tavoitteena on jakaa ideoita ja ajatuksia, oppia toinen toisiltaan, analysoida omaa toimintaa, tunnistaa omaa osaamista ja löytää kehityskohteita - Keskustelua on tärkeää käydä positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä, jolloin se tuo lisää voimavaroja ja energiaa ohjaus-/valmennustyön tekemiseen Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Toiminnan tavoitteita Opitaan yhdessä! Ohjaajapari Seura Seuran tavoitteet: Seuran liikuntatoiminnan laadun lisääminen Seuran ohjaajien ja valmentajien yhteistyön lisääminen Ohjaajaparien tavoitteet: Oma kehittyminen Toisiltaan oppiminen Tuki arjen ohjaus- ja valmennustoimintaan Ohjaajapari

Voimistelu liikuttaa! Miksi? Toisilta oppiminen Ohjaajana/valmentajana kehittyminen Tuen saaminen arjen ohjaus- /valmennustyöhön Ohjaajien/valmentajien jaksaminen Haasteiden ratkaiseminen ja mahdollisuuksien jakaminen Yhteistyön lisääminen Lopputuloksena seuran liikuntatoiminnan laadun lisääminen Opitaan yhdessä! Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Miten - 7 kohtaa 1.Valitaan ”koordinaattori” 2.Avaustapaaminen kaikille seuran ohjaajille 3.Valitaan vertaistutorparit 4.Ohjaajat/ valmentajat käyvät katsomassa toistensa tunteja 5.Puretaan käynnit 6.Seura järjestää kauden lopussa tapaamisen 7.Sovitaan toiminnan jatkamisesta Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! 1. Aloitus – koordinaattorin valinta MILLOIN: Elokuun / tammikuun alku MITÄ: Seura valitsee esim. johtokunnasta tai muista toimijoista toiminnalle ”koordinaattorin”. Rooli ei ole raskas. OHJEET: Koordinaattorin tärkein ominaisuus on olla innostava, tehtävä ei vaadi ohjaajana tai valmentajana toimimista tai pitkää kokemusta KOORDINAATTORIN TEHTÄVÄT: Tapaamisten järjestäminen, tarvittaessa parien valinnassa auttaminen, materiaalin jakaminen, kontaktihenkilönä toimiminen. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! 2. Seura pitää kaikille seuran ohjaajille/ valmentajille avaustapaamisen, joka voi olla normaalin ohjaajapalaverin yhteydessä. MILLOIN: Syys-/ kevätkauden alku MITÄ: Kerrotaan vertaistutortoiminnasta ja käytännöistä OHJEET: Käytännöistä sopiminen Materiaalin läpikäynti yhdessä Varataan noin 60 min. aikaa Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! 3. Vertaistutorparien valitseminen MILLOIN: syys-/ kevätkauden alku esim. avaustapaaminen MITÄ: Seura tai ohjaajat itse valitsevat toisilleen vertaistutorparit: voivat olla saman toiminta-alueen ohjaajia/valmentajia tai myös esim. lasten ohjaaja – aikuisten ohjaaja pari; ohjaajat sopivat keskenään tarkemmasta aikataulustaan. OHJEET: Vertaistutorparien valinnan seura voi miettiä omista lähtökohdistaan. Lähtökohtana tasavertainen pari, jossa molemmilla on mahdollisuus kehittyä ja oppia. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! 4. Tuntien seuraaminen MILLOIN: Syys-/ kevätkauden aikana MITÄ: Ohjaajat käyvät seuraamassa toistensa tunteja, vähintään kaksi kertaa kauden aikana. OHJEET: Ohjaaja täyttää itsearviointilomakkeen ennen seurattavaa tuntia Seuratessa täytetään arviointilomakkeita ohjaajan toiminnasta – painopiste osaamisessa ja sen tunnistamisessa, ei virheiden etsimisessä. Arviointilomakkeet puretaan yhdessä heti tunnin jälkeen keskustellen. Keskustelun perusteella ohjaaja valitsee itselleen 1-3 kehityskohdetta ja konkreettista tavoitetta. Seuraavassa seurannassa kiinnitetään erityisesti huomiota kehityskohteisiin ja niissä etenemiseen. Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! 5. Molempien tuntien seuraamisten jälkeen MILLOIN: Syys-/ kevätkauden aikana MITÄ: Kun molempien käynnit on tehty, kerätään yhdessä sellaiset teemat, aiheet, ongelmat, haasteet, jne., joita halutaan käsitellä yhdessä muiden seuran ohjaajien/valmentajien kanssa. OHJEET: Valmiit lomakkeet. Seura päättää miten kasataan, ennen tapaamista vai tapaamisessa Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! 6. Yhteistapaaminen MILLOIN: Syys-/ kevätkauden loppu MITÄ: Seura järjestää kauden lopussa tapaamisen, johon tuodaan ohjaajilta/valmentajilta nousseet aiheet ja niistä keskustellaan yhdessä. OHJEET: Mikäli nousee yhteisiä teemoja esim. usealla ohjaajalla haasteita tuntien monipuolisuudessa, päätetään miten osaamista tällä osa-alueella voitaisiin kehittää esim. seuran sisäisellä. 1.Puretaan kokemuksia 2.Kerätään haasteet TUKEA seuralle ja ohjaajalle: VoimisteluWiki, Ohjaajaklubi, tilauskoulutukset Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! 7. Sovitaan toiminnan jatkamisesta MILLOIN: Syys-/ kevätkauden loppu MITÄ: Tarkoituksena on, että toiminnasta tulee osa seuran normaalia toimintaa OHJEET Vaihtoehtoja: Jatketaan saman parin kanssa pidempi aika, tarvittaessa voidaan vähentää seurantakertoja esim. 1/kausi Sovitaan uudet parit seuraavalle kaudelle Uudet ohjaajat käyvät aina läpi ”starttikauden” prosessin, vanhat ohjaajat kevyemmin 1 kertaa/kausi prosessin; alku- ja päätöspalaveri ovat kuitenkin yhteisiä Seura voi sopia kausittain erityisistä painopistealueista, joihin arviointia kohdistetaan esim. vuorovaikutus ryhmässä Opitaan yhdessä!

Voimistelu liikuttaa! Tukea seuran ohjaajalle/valmentajalle: Koulutus Tilauskoulutukset Tilauskoulutus on erinomainen tapa saada koulutusta oikeaa aikaan, paikkaan ja tarpeeseen. Tiedustelut VoimisteluWiki Ohjaajaklubi Verkostot Omatoiminen opiskelu Muiden ohjaajien ja valmentajien toiminnan seuraaminen Erilaiset työkalut mm. itsearviointiin Seuran tukitoiminnot esim. tutor- ja mentortoiminta, ohjaajakerhot, ohjaajaparit ja apuohjaajatoiminta Osaavat ohjaajat ja valmentajat ovat laadukkaan seuratoiminnan kulmakivi