Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous 28.3. Simo Tuppurainen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Advertisements

Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Nuorten yhteiskuntatakuu –ryhmän kokous Janne Koskenniemi & Suvi Eriksson SYL Valmistumassa olevien ja vastavalmistuneiden palvelut ja työllistyminen.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
Maailma rakentuu yhdessä yrittämällä! Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012.
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
RealGame – dynaaminen yritysprosessi- simulaatiopeli
Suomalais-venäläinen tasa-arvofoorumi Pietari Mirja Erlund Naisjärjestöjen keskusliitto ry Yrittäjänaisten Keskusliitto r.y.
Sivupiiri.fi • Kirjallisuuteen keskittyvä yhteisöllinen verkkopalvelu nuorille • Kirjavinkkejä kirjastolaisilta • Kirja-arvosteluja käyttäjiltä eli nuorilta.
Toimintasuunnitelma.
Tiedon kuvaaminen Opasnet-wikissä Virpi Kollanus THL / YMAL Avoimen arvioinnin ja Opasnetin käyttökoulutus -seminaari
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Tampereen kaupunkiseudun ilmastostrategia Mikä on elinkeinostrategian merkitys ja rooli ilmastostrategian valmistelussa ja toteutuksessa.
Yrittäjyydestä ja yhteistyöstä Teollisuusneuvos Heikki Vesa.
TOIMINNALLISEN OPINNÄYTETYÖN RAPORTOINTI
Maaseutuyrittäjyys maakuntaohjelmassa Asko Peltola
Yhteisöllisen tiedon rakentamisen- ja jakamisen työkalut – Wiki ja semanttinen Web Aija Hietanen, Tarja Vainionpää ja Seppo Räsänen Savonia-ammattikorkeakoulu.
Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Pätäkkä-projekti – Kumppanuutta yrittäjyyteen Innofocus ja Länsi-Uudenmaan Uusyrityskeskus ovat yhteistyössä avanneet ESR-rahoitteisen.
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Innostusta yritteliäisyyteen yläkoululla Milja Manninen, OKL Iita-Mari Ruponen, HUMAK.
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista Ideoita nuorilta, Vuosimallia
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finto-palvelusopimus ja Finto- verkoston periaatteet Laajennetun projektiryhmän kokous
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
Tulevaisuus on nuorten! Millainen olisi tulevaisuuden koulu? Materiaalin ovat laatineet: Tuija Saarivirta ja Matti Varjo Rauman normaalikoulu, 2013 Kuva.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Kansallinen liikuntafoorumi IV 3.– Turku Harri Syväsalmi Pääsihteeri Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Opiskelijasta yrittäjäksi HENRI LOHILAHTI.
Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0
Muutamia tärkeitä asioita
Neuvontaa ja vientiosaamista elintarvikealan pk-yrityksille www. evira
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0
Onko kirjasto nyt kaikille avoin. -projektin loppukatsaus
Pentti Mäkinen Korruption vastainen verkosto
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN
Open Space –työskentelymalli edellisten esitysten syventämiseksi
Yritykset ja yhteiskunta
Tarina - MiniMikkeli Tarina alkoi 2014 – 2015 vuoden vaihteessa
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Mitä avoimuus on?.
Maksuton koulutus, miksei!
Maaseutuverkosto vartissa
Käyttäjäkysely ja glögi -iltapäivä
KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI 1. Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu.
University of Oulu Kerttu Saalasti Institute Yrittäjyysopetuksen tuloksellisuus - case Kymenlaakso Tutkijatohtori Kyllikki Taipale-Erävala Projektitutkija.
TE-toimiston yrityspalvelut
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Kysely yleisille kirjastoille 2013
Loimulaiset arvot Loimun tulevaisuus –jäsenkyselyn 2018 tuloksia
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
KANSALAISVAIKUTTAMISEN POLITIIKKAOHJELMA
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut?
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Esityksen transkriptio:

Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous Simo Tuppurainen

Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys Kvantitatiivinen kyselytutkimus Suomessa, Yhdysvalloissa ja Etelä- Koreassa. Tarkastelun kohteena erot kansallisissa toimintaympäristöissä. Kysymyslomakkeessa myös kysymyksiä yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä. Tutkijana Leena Haanpää Kvalitatiivinen tapaustutkimus. Kuusi nuorten yrittäjistä, v., joista kaksi sanoo olevansa yhteiskunnallisia yrityksiä ja toiset kaksi voi sellaisiksi luokitella. Tavoitteena tapausten kautta tarkastella nuorten vastuullisen yrittäjyyden käytäntöjä, ongelmia ja ratkaisuja. Tietoa myös vastuullisuudesta osana yritystoimintaa. Yhteiskunnallisiksi yrityksiksi luonnehdittavat Remake EkoDesign, HILA Open, Vegetukku.fi ja Mainostoimisto Matti. Yritysen suhteen käsitellään myös kysymyksiä, jotka koskevat riskejä, laajentumista ja sosiaalisten innovaatioiden skaalautuvuutta, yritysten taloutta ja rahoitusta, yritysneuvontaa.

Remake EkoDesign Ekologinen ompelimo, joka käyttää lähes ainoastaan kierrätettyä materiaalia. Toiminnassa keskeistä vahvat periaatteet ja niistä kiinni pitäminen: toiminnan avoimuus ja rehellisyys; se, ettei rahan tai maineen takia tehdä mitään; asiakas ei ole pois Remakelta, jos Remake ei suostu käyttämään uutta materiaalia Osallistetaan toiminnassa mukana olevia nuoria ompelijoita yhteisölliseen tekemiseen, tasavertainen mahdollisuus vaikuttaa Avoin yhtiömuoto, jossa on määritelty katot ansioiden nostolle

HILA Open Yritys, jonka tarkoituksena on tuottaa vuorovaikutusformaatteja kansalaisten ja julkishallinnon väliseen vuorovaikutukseen. Tutkimuksen toinen tapausyritys, joka ilmoittaa olevansa yhteiskunnallinen yritys. Statementti, jonka mukaan haluavat toimia. Avoimuus ja sen edistäminen keskeistä yritykselle. Myös rohkeus ja asioiden terveeltä pohjalta tekeminen.

Vegetukku.fi Vegaaninen elintarvikkeiden vähittäismyyjä sekä tukkukauppias. Tekee jokaisesta ostetusta tuotteesta 10 kilon päästövähennyksen. Toiminnan peruslähtökohta on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, ja taloudellinen voitto ei ole itsetarkoitus. Vegetukun lähtökohta on myös, että tuotteet ovat sen hintaisia, että pieni- ja keskituloisilla on varaa hankkia niitä. Yrityksellä kohtuullisen voimakas kasvupyrkimys. Kaikki voitto on tähän mennessä pantu takaisin yrityksen kehittämiseen.

Mainostoimisto Matti Yrittäjä perusti mainostoimiston, jossa haluaisi olla itse töissä. Ajatus on, että mainostoimisto on kaikkien kannalta reilumpi. Pyrkii tarjoamaan pienille yrityksille korkealaatuista mainonnansuunnittelupalvelua, kohtuullisin hinnoin. Pienen puolella –ajatus.

Tutkimuksen tavoitteita Kysymyksiä: Mitä ovat vastuullisen yrittäjyyden kokeilevat käytännöt, haasteet ja ratkaisut? Mikä merkitys vastuullisuudella on nuorten yrittäjien toiminnassa? Tavoitteena ymmärtää nuorten yrittäjyyttä tällä hetkellä. Kontekstisidonnainen tapaustutkimuksen kautta saatava käsityksen saavuttaminen on tavoite sinänsä. Potentiaalia kehittää yrittäjyyttä nuorten yrittäjien kokemusten perusteella ja paremman ymmärryksen kautta houkutella lisää nuoria yrittäjiksi.

Alustavat tulokset liikkuvat seuraavanlaisten asioiden piirissä: Nuoret yrittäjät ilmaisevat tavoitteenaan tuottaa yrittäjyydellä yhteiskunnallista hyvää. Ilmaistaan, että tämä on sinällään tuotto, vaikka yritys tulevaisuudesta ei aina tiedäkään. Yrittäjyyden kautta voi tehdä asioita haluamallaan tavalla, toteuttaa sitä näkemystä, jonka kokee itselleen tärkeäksi. Asiakaslähtöisyys on poikkeuksetta tarkastelluille yrityksille tärkeää. Rehellisyys ja avoimet käytännöt. Yrittäjyyden kannalta joitakin teemoja pienyritysten huomioimisesta, viranomaisten ja muiden tahojen toiminnasta.

Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys Projektin loppu kesällä, raportin alustava versio elokuun lopussa Kiitos!